torsdag 29 september 2011

"Lite medicinskt, lite förpubertalt, ja lite Oumberligating helt enkelt.....!"För några år sedan arbetade jag på en akutröntgenavdelning. I en storstad som Stockholm händer det alltid något spännande, men efter något år så blev det mesta "vardag", benbrott, fylleskador, kvinnor som nålar upp kläder och har knappnålarna i munnen, ja ni förstår.
Spänningen steg alltid lite extra hos oss personal när det var något som avvek lite ifrån det "vanliga", smugglare och patienter ifrån psyket med "sväljtvång" kunde förgylla vardagen för oss uttråkad personal med allehanda svalda och uppstoppade föremål både här och där!
De muntraste minerna hos oss var förstås när "Radhus Svensson" lyckats få upp något intressant föremål i stolgången. Innan jag går vidare vill jag påpeka med bestämdhet att vi aldrig visade något av denna känsla för våra patienter!


Vi hade en överläkare av den gamla moraliska stammen hos oss och han brukade alltid hålla en kortare föreläsning för de par och patienter som drabbats av analspasm och inte själva fått ut det eventuella föremålet ur rectum!
"-Ajjabajja......stjärten är konstruerad för att saker bara ska komma uuutttt där!" sa han med kraftig betoning på ordet just ut!
För det mesta hade folk "busat" solokvist, men i de fall de hade med sig sin partner brukade kvinnan skylla på mannen att det var hans idé att leka rörmokare! Usch....vilket liderligt släkte vi män kan utgöra! I dessa fall blev "moralpredikan" ifrån tidigare nämnda överläkare betydligt längre! Då blev det mer grundläggande "blommor och bin" information, resultatet blev då ofta en i nyllet helt lilaröd man!


Jaha och varför gör man då ett sådant här inlägg? Något ska man väl skriva om på sin blogg en helt vanlig djävla Torsdag! Vad har du själv haft för spännande saker i stjärten då?
Själv brukade jag ibland påstå att jag hade en Video där! När jag några år senare så avslutade min röntgenkarriär och började sälja TV och Video. hände det ibland att en kund var missnöjd med produkten och skrek: "Vad är det här för djävla skit TV? Den kan du köra upp i röven!"!
Det var då jag svarade: "Ledsen, det går inte, jag har en Video där sedan igår, så en TV får inte plats!"
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Röntgenfotograf rätt upp i Cybermörkret!

6 kommentarer:

conny sa...

Hahaha...Ingen vanlig torsdag det här inte, du har redan satt guldkant på den. :D

Lippe sa...

Hahaha!!
Överskriften är ju bara du!!!
Här har vi väl en mobil eller fax eller något annat kommunikationsredskap i röven. Om någon släpper väder här så kommer ofta frågan: - Meddelande, eller???
Kram

Suzan-Niketävling på bloggen! sa...

Hahaha, har inte haft ngt i min röv kommer bara UUUUT saker därifrån... eller nej, inte ens det, jag är ju en fiiin flicka ;)

Joanna Björkqvist sa...

Men hu... Visst ler jag lite, men tycker förfärligt synd om de arma patienterna...

Singelmamman sa...

Svårt att säga vad som är mest tomt här, huvudet eller röven. Så spännande är min tillvaro just nu. Fick lite livsandar tillbaka nu i alla fall. :-)

BP sa...

Hahaha!!! Förutom mask (när jag var liten) så har jag inte fått ut nå't vidare konstigt där heller. Definitivt inget konstigt IN... åtminstone inte som jag kan minnas;-)
Förstår att ni hade skitroligt!!!