måndag 26 september 2011

"Gissa antikviteten...........!"


Gissa vad det är ni ser på bilden, inte direkt ovanligt men inget direkt som finns i "var mans hem" idag! Ytterligare en sak som min Fru allas vår PocketHexan tvingat mig att lämna in till Bukowskis Auktionshus för försäljning! Fast den här "prylen" säljer vi varken av utrymmes eller ekonomiska skäl, utan mer pga av "säkerhetsaspekten" gjutjärnsföremål på 50 kg är inget att leka med när det finns någon som skulle kunna tänkas bli skadad om den välter/trillar ner!
Oerhört vacker pryl ifrån 1700/1800-talet är det i vilket fall som helst, ett helt Oumberligt ting med andra ord!
Om du inte vet vad det är så titta in på Bukowskis Market, den är nyligen upplagd där!
Googla sedan föremålet och du har kanske lärt dig något nytt om antika föremål!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde Din antikhandlare i Cyberupplaget!

6 kommentarer:

Lippe sa...

Jag fick bo tillfälligt i ett stort 1700-talshus när mitt eget brunnit ner och där fanns en sådan! Fast den var inmurad i väggen i köket. Tror att den skulle suttit typ i baksidan av kökets eldstad från början för att värmen skulle gå ut i nästa rum. Alltså såg man den fina gjutjärnsplattan från andra rummet. Tror jag...
När du kommer blir det kött och Carlsberg, inga äpplen och jag lovar att mig raspar det inte om :)
Kramar

Tankar vid midnatt sa...

Gillar! Kram

Malla sa...

Jag går nog googla lite på det där :)

BP sa...

Den plattan gillar jag skarpt!!! Men sedan jag började med din bricka och bjöd 300:- har den ju skjutit i höjden minst sagt, borde kanske göra samma sak med den här saken för att få fart på försäljningen;-)

desperat hemmafru sa...

Nu har jag gjort som du uppmanat mig och visst har jag lärt mig något nytt idag! Kul! Jag älskar att fynda konstiga saker och drömmer väl om att göra ett sådant där drömfynd någon gång. Fast det gör man nog sällan utan kunskap. Hur som helst har jag precis börjat läsa om Meissenporslin. Jag hittade nämligen så otroligt vackra tekoppar i en antikvitetsaffär här i byn. Gick in och frågade vad de kostade. Sex koppar med fat och assietter + tekanna = 1200 Euro... Phu. Det blir nog inga tekoppar denna gång. Men nu har jag börjat läsa på lite om Meissen, så kanske att man kan köpa någon udda kopp lite här och där? Annat som jag läst mycket om är persiska mattor efter att
jag köpte min första matta på Lauritz. Tänka vad mycket fint hantverk det finns "där ute" som man inte vet något om. Jag hade gärna följt med dig på dina sakletarrundor och lärt mig lite mera. Hej hopp!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Galet snygg även om jag inte har den blekaste om vad tusan det är! ;0) Gillar rejäla material och det får man nog säga att den där verkar vara gjord i... Har du hört något mer om hur det har gått för din stackars granne? Och så den eviga frågan... hur går det med lapptäcket? :0)))

Kramen/ Anna