söndag 18 september 2011

"Vad är egentligen äkta......!"

Jag vet att detta är en nyhet som redan är några dagar gammal. Har Ni läst om Terje Hellesö som klippt in lite lodjursbilder i sina redan vackra naturbilder? Han blev dessutom utsedd till året Naturfotograf, nu har ytterligare ett "fusk" avslöjats. Han har flyttat på Söderhamns kyrktorn en liten bit för att få en finare bild. Skandal säger man i Söderhamns kommun och måste nu kassera material och broschyrer för 100 000 tals kronor!
Är inte det en värre skandal? Att slösa bort pengar på det viset, spelar det någon roll att hans bilder är lite manipulerade? Finns det någon som inte fuskat det minsta i något photoshop program för att få verkligheten lite "finare"? Går vi "steget längre" vad är egentligen äkta nuförtiden? Implantat både här och där, antik behandlade möbler, genmanipulerade växter, avel av "defekta" djur mm. Ja, den som är "oskyldig" kastar första sten i cyberglashuset! Läs artikel här i sin helhet i Svenska Dagbladet!
Vid datorn som vanligt Din helt Äkta Oumberlige Peter Din Sanning i Cybermörkret.......hm!
PS: Hur de "fejkade lodjursbilderna gjordes och ser ut hittar du här!

1 kommentar:

Fru Venus sa...

Jag vet inte ens vad photo shop är, ännu mindre använda det, men att flytta på ett kyrktorn lär väl ingen dö av? Nä, slöseri med pengar. Men om man vinner tävlingar och kanske pengar, då ska man nog inte fuska. Tycker ju jag då. God morgon på er!