lördag 26 mars 2011

"Eart Hour ikväll - var försiktig med vilka knappar du trycker på....!"


Som sagt Earth Hour ikväll! Vet inte om denna händelse som jag var med om förra året egentligen borde Lex Sara anmälas! Förra året denna tid då jobbade jag ju huvudsakligen i "byggsvängen", men höll så sakteliga på att söka mig delvis tillbaka till "vården"!
Provjobbade på ett äldreboende där personalen tog Earth Hour på yttersta allvar! Varenda lampa skulle släckas och inget TV-tittande! Försök förklara det för dementa äldre om du kan!
Tokig och övernitiskt vårdpersonal finns det gott om därför finns Patient och Smärtföreningen Jernsaxen (Bl a)!
En av de "boende" på detta hem, kunde inte sitta i samlingrummet utan fick ett levande ljus vid sin säng! Jag påpekade det olämpliga i det..........okej, provjobbade så jag höll lite väl låg profil kanske............! Taklampan släcktes och efter en stund i ljuslågans sken sa den gamla dementa Damen......."-Är jag död nu?"
Nog med dumheter, jag blåste ut ljuset och lät rummet flöda av ljus.......jag var lite skäggig vid tillfället pga mina ansiktsexem (Se rosacea inlägget nedan).......den Gamla Damen tittar länge och storögt på mig badande i lysrörljus............och utbrister: "-Ursäkta mig är du Jesus?"
Som sagt gör vad du vill med denna berättelse, men fundera en extra gång på vilka knappar du trycker på antingen om du jobbar som jag inom vården eller med något annat samhällsnyttigt!
Glöm inte heller att släcka ljusen efter dig!
Kom också ihåg att allt som går med batteridrift är också fusk..........så använd bara riktiga ljus som alternativ........varför inte ett rejält blockljus! Oumberlige Peter har talat!
Din talgdank i Cybermörkret!

4 kommentarer:

passion sa...

Lovat att använda riktiga ljus i kväll! ha en skön jobbehelg!

Unknown sa...

...om jag stänger av frysen, kan jag ha tv:n på istället då?
Tycker väl att själva idéen är bra...om det nu kan få bara några fler att tänka miljövänligt...men samtidigt får det inte bli löjligt.....kanske vi skulle ha earth hour allt jämt?? ...svårt det där...
ska nog stänga av tv:n ...ska bara kolla tv-tablån först!!
Camilla

Jess sa...

Ska försöka släcka så mycket som möjligt i kväll och tända många ljus!
H en bra lördag!

BP sa...

Nu har vi inga levande ljus hemma. Alldeles för farligt ur brandsynpunkt om man har hyllmeter med böcker. LED-lampor är vå lösning här, de spar ju mycket energi har jag förstått. Annars är det tvn och datorn på. Så jag har inget dåligt samvete ... alls.