lördag 19 mars 2011

"Peter har köpt ett slott......och ett nästan seriöst inlägg....!





















Som sagt ett nästan seriöst inlägg! Ett av de inlägg som jag fått flest kommentarer kring var när jag för något år sedan skrev ett inlägg som handlade om vad man skulle göra om man vann hundra miljoner kronor! Fick en djäkla massa härliga och livsbejakande svar många inriktade på hur man skulle bo! Jag visade på en massa olika boendevarianter, men personligen så hittade jag aldrig "hem", nu har jag gjort det! Priset på detta gulliga och romantiska Corps de logi (Ja, jag är faktiskt romantiker om än lite burlesk) skrivs inte i annonsen hos Residence som säljer kåken, men 100 miljoner bör räcka, inte så mycket mark till, 15 ha bara och en bit ifrån Stockholm, kanske landar det på 40 miljoner sisådär, om det nu inte blir en djäkla budgivning pga att jag som vanligt är en "idiot" och visar mina drömmar och ideér! Blogglandia kryllar ju av hem och inredningsromantiker, kanske blir det fler än jag som idag ska "spela som fasiken" för att eventuellt kunna vinna köpe summan!
Slottet är ju helt fantastiskt och en helt lika underbar slottpark ingår, som gjord för lek och bus!

I fantasin köper jag självklart slottet, sedan jagar jag Lilla frun naken genom hela parken......hm...problem uppstod direkt i min fantasi! Lilla Frun kan ju inte gå ordentligt pga sina rörelsesvårigheter och gåbordshjulen kanske fastnar lätt i de krattade grusgångarna, fast jag är drömmare så är jag självklart realist och vet att hon aldrig blir helt frisk! Men jag är en Älskvärd Man och Make så självklart så ska hon få ett rejält försprång.............!
Vad skulle du själv göra om du vann 100 miljoner?
Vid Datorn Peter Olofsson alias Ulv Röde som vanligt i Drömmarnas och Fantasins Tidevarv!
PS: Glöm nu inte att titta in till http://www.residence.se/ och kanske hitta ditt drömboende du med! Fast en del av Mina Läsare bor ju redan i sina "Drömboenden"...........bara att gratulera alla som hittat "hem"! (ler) En annan grej, Slottet heter Ållonö Slott vågade inte skriva det i rubriken, vem hade trott på mig!

10 kommentarer:

Uttan sa...

På vår önskelista om Vi Vinner 100 miljoner står också att köpa ett slott Vi har redan hittat det. Mälsåkers Slott. Vid första besöket så kände jag när jag gick uppför grusgången att- här har jag gått förut jag kände igen mej.
Sa inget till Mannen men när han stod på trappan så sa han...- Vet du det känns som jag varit här förut."Mysko"

I Somras var Vi dit. Blev guidade och det riktigt läskiga var att jag kunde berätta för guiden innan hon berättade vissa saker. Vad det varit i rummet förut och när vi stod i ett rum så bara sa Jag - här under det här golvet finns en matkällare. Hur vet Du det? sa hon. Jo jag brukade hämta saft där sa jag. Hmmm jag är nog liiiite läskig ändå. Hon tyckte att jag var lite skum tror jag.

Så om Ni köper ert slott och Vi vårt så kan Vi ha Slottsbaler....visst det blir väl Du och Mannen som får dansa mest eftersom Jag också har lite svårt att få fart på påkarna.

Trevlig Helg!
Kram!

Tankar vid midnatt sa...

Tack för dina underbara uppmuntrande ord! Tårarna började faktiskt rinna när jag läste din kommentar. En stor bamsekram till dig, tur att du finns!

Lippe sa...

Jag skrev ett jättelångt och bra kommentar här och så fick det förbaskade Blogger lagg :(
Så nu provar jag om det här kommer fram innan jag skriver igen!

Lippe sa...

Vad kul det skulle vara att komma på fest och lek i ert rosa slott!!
Jag har ju redan mitt drömboende så om jag vann så där mycket skulle jag satsa det på det jag har. Jag skulle fixa till min stora pool så att den blev hellyxig, göra en vinteträdgård och lite fixning med målning och sådant! Jag skulle köpa en snygg båt och en fyrhjulning. Sedan skulle jag ha stora fester för mina vänner där jag hyrt in folk som tog hand om allt jag inte ville göra. Jag skulle ha levande band och fri dricka till alla!! Jag skulle inte ha några fattiga vänner kvar för de skulle ha fått pengar av mej allihopa så att de fått upp näsan över existensminimum. Sedan skulle jag skänka pengar till mina hjältar: Läkare utan gränser!
Och så skulle jag leta rätt på en ensamstående flerbarnsmor i något eländesland och hjälpa henne att dra igång någon för området vettig verksam het där hon ahade möjlighet att utveckla och sedan kanske anställa och fortsätta växa...
Har jag några pengar kvar nu??
Antagligen inte!! Jag skulle blåsa mina pengar skrämmande fort och ha skitkul under tiden!!
Kramar till dej och din Hexa!!

Lippe sa...

Ja, just det!! jag skulle ju svara oxå!!
Jag har inte gåbord längre utan har gått över till stavar. Det gör ont som fan men det går. Jag tar inget morfin nu sedan hemkomstdagen för jag och morfin funkar inte så bra ihop! Så det får bli Panodil och Paraflex och skulle det bli för jäkligt så är jag ju inte dummare än att jag tar en Oxynorm! I början efter op så här så tycker jag att det är rätt ok att jag kan vara uppe tio minuter i taget och att jag kan sitta nästan lika länge. Men om det skulle vara att man inte kommer vidare så får man kanske fundera om för meningen är ju att jag ska komma igång!
I sommar äter vi kött och dricker Hof - IRL!!!
Kramar till dej och din Slottshexa ♥

Jess sa...

Förstår att du inte skrev namnet i rubriken! ;)
Om jag vann skulle jag sluta jobba! :)
Sedan skulle jag leva livet fullt ut!

Photo by Maria sa...

100 miljoner.. Hmmm.. Hr skulle mitt drömboende se ut om jag hade de pengana.. Ja du, jag vet faktiskt inte.. Men ett stort "längehus" är ju en dröm med nån loge till där jag kan ha e nloppisbutik och en fotostudio :-) Och får vill jag ha med.. Det skall ligga vid en insjö nånstans men ganska nära ett större samhälle..
Ja drömma får man och då kan man själv bestämma hur drömmarna skall se ut..

Tack för snälla ord om min blogg..
Din läser jag (nästan) alltid men inte alltid jag kommenterar.. Det var ju onödigt att skriva för det har du ju märkt ;-)
Fortsätt vara du!!

Kram Mia

Caja: sa...

Klart vi kommer, harmonimannen och jag!!! Tänkte på det...att det kunde tolkas lite tokigt när jag skrev om mötet i den mörka gränden....vad jag menade var att 'fniss* nu när du är (tydligen) lite illa omtyckt så fick det bli en träff där man inte syns....Det var så jag menade och inget annat....

Kram till er/caja

BP sa...

Ja men ser man på - så många kommentarer!!!!
Slottet får vara för min del. Har inget lokalsinne så det räcker bra med vår brf fyra;-)

Mollamaja sa...

Trädgården var ju helt i min smak ;-)