onsdag 28 januari 2009

Ett inlägg till "LantlivsAnette" som var först med att vara nyfiken idag!

SPEGEL, gustavianskt stockholmsarbete, signerad IÅ under krona (Johan Åkerblad, spegelfabrikör 1758-99), dekor i papier maché, förgylld med polerat guld och slagmetall, kvicksilverfolierat glas, träbakstycke, 70 x 31 cm; ornament i krönet utbyttUtrop: SEK 12 000-15 000 (EUR 1 300-1 600)Slutpris: SEK 9 000 Såld på Stockholms Auktionsverks vår kvalitetsauktion 2008.
Här Anette och andra läsare av Oumberligabloggen så syns Dianas pilar tydligare hur de sticker fram "bakom" spegeln. Klicka på bilden för förstoring. Ha en bra dag mvh från Peter!
Bilder och delar av text från Stockholms Auktionsverk. Länk här på sidan.
PS: Det kanske blev ett lite "luddigt" inlägg det här, men jag ställde en fråga om bordet nedan?Hur man ser att det är tillängnat/beställt av en kvinna och svaret är Dianas/Artemis grekiska mytologins jakt och kyskhetsgudinna. Pilarna uppstickandes ur ett koger är den dolda symbolen

9 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Peter!
Hoppas allt bara är bra med dig och din familj!
Tack för det fina och tänkvärda inlägget hos mig! uppskattar kloka ord...

Håller med dig i mycket av det du skrev!

Hoppas du har en bra kväll och sköt om dig och de dina
Kram Tildé

LillaFlisan sa...

Hallå Peter!!

Har precis kommit hem från skolrådsmöte så bloggandet har fått stå tillbaka lite idag!!!

Så intressant att du har en annan blogg! och om smärta dessutom. Den måste jag besöka vid tillfälle. Jag har haft sån tur att hittills varit förskonad från detta hemska om man nu inte räknar med migrän som jag lider rätt mycket av.... Som tur är fungerar akupunktur (!) någorlunda på mig.... Jag som alltid trott att det har varit lite hokuspokus :-)

Jag måste bara få säga att jag sitter här och dräglar bokstavligt talat över din bild på det gustavianska bordet!!!!
ujujujuj!!
Så vackert!!!

Jag är förskollärare i botten och har senare vidareutbildat mig inom ämnet svenska som andraspråk.
Jag arbetar just nu mestadels med flyktingbarn och barn med annat modersmål än svenska....
Jag har även arbetat som andraspråkspedagog på olika förskolor men då mer som konsult åt personalen och inte direkt med barnen. Jag saknade "barnarbetet" så mycket så nu är jag tillbaka till mina "rötter" och jobbar som lärare i en förskoleklass( 6 och 7 åringar.)
Det är bara sååå skoj!!
Så jag tycker ju förstås att du självklart ska söka till lärarhögskolan!!!

Det är världens bästa jobb!! (speciellt på sommarlovet, fniss)

Kram

Flisan

Design i tid och rum sa...

Hej hej! så fint du skriver och bordet där längre ner är jag förälskad i...
Ja ska svara på din fråga,och det är så att jag har i nästan hela livet haft problem med reumatisk värk,efter fårlåsningen har det blivit värre.jag har mjukdelsreumatism och artros problem och är sjukskriven sedan 5 år tillbaka.Men nu vill jag tillbaka till arbets liv,men måste skolas om.Och det är det jag håller på just nu...ett stort kram Dadda

Design i tid och rum sa...

hej igen,hi hi jag skrev fel det ska vara "förlossningen"
hoppas du förlåter mig..

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Peter!

Åhh vilket vackert bord du letat upp. Det skulle passa alldeles ypperligt här. Men plånboken skulle väl inte jubla lika högt *fniss*.

Allt väl med er därhemma?

Kram Viveka

oumberligating sa...

Hej Tildé! Allt är som det ska hos oss, hoppas att det är det hos dig med . Mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Flisan! Vi får se vad som händer på "jobbfronten" framöver.
Bordet är verkligen speciellt, fick två privata mail om det så det väckte verkligen intresse, frågan i mailen var om jag visste var det fanns och vem som äger det?
Visste jag det så skulle jag aldrig talat om det i krig, kärlek och runt atikviteter är allt tillåtet(ler) Ha det bra så ses och hörs vi här i "cyberrymden" mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Dadda! Låter besvärligt hoppas du hittar något trevlig som du vill bli när du blir "stor".
Vet inte riktigt själv vad jag ska hitta på, enkelt sett så kan man säga att jag också är under "omskolning" just nu och det pga att jag också varit sjuk, i nästan två år" neroborrelia har jag haft, smittad av en liten fästing, men är helt frisk numera, ha det bra mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Bläckorns Viveka! Allt är under kontroll kanske man kan säga när det gäller oss, "Lilla Frun" har bokstavligen ett litet helvete just nu eftersom hon inte ens kan gå med kryckor pga handskadan, men vi är vana(ler) så det går ingen nöd på oss. Det här med att ha ont om pengar och begreppet att säga att man har ont om pengar är verkligen idviduellt, vet inte om du tittat på tidigare inlägg som jag gjort, men på en av de speciallauktioner som jag var på under våren så satt jag brevid en man som var lite dyster, han ägde två Carl Larsson tavlor, men nu hade han inte råd att köpa en tredje för lågkonjukturen att hindrar flödet till firman som han sade med ett bekymrat veck i pannan. Han vill efterlämna en varsin Carl Larsson tavla till sina tre barn, fin tanke. Sedan ropade han glatt in en byrå för
325 000:- (trehundratjugofemtusenkronor) okej, en tiondel av vad en finare Carl Larsson går för, intressant det här med pengar!
Ha en bra dag mvh från Peter!