fredag 2 juli 2010

"150 varianter av snippar.....!"


Jag gillar "livet" och självklart vill jag bli 100 år gammal, minst! När jag jobbade på ett sjukhus i Kalmar för många år sedan, så gjorde jag bl a ett "medicinskt intervjuprogram" för 100 åringar och sega småländska hundraåringar fanns det gott om!
Det var inget avancerat utan ett enklare frågeformulär som en Läkare var intresserad av att ta fram!
Fast nu händer det riktiga saker inom genforskninensramar, det gäller bara att ha rätt sorts "snippar"......hm...inte "snippa" för då vore jag sedan länge "uträknad"........
Som vanligt så har min morgonblaska Svenska Dagbladet en intressant artikel i ämnet 100 åringar!
Min Pappa som jag skrev om i inlägget nedan satsar grovt på 100 säger han, vi har en hel del släktingar som passerat 90 strecket så det kanske inte är en genetisk omöjlighet?
Personligen ska jag fira min 100 års dag med att visa min tatuerade skinkor!
Som sagt, ha en fin dag, solen kallar!
Vid datorn Peter Olofsson som har bara 54 år kvar till sin hundraårsdag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

det är lätt att förbigå vetenskapen om människans livslängd genetiskt.
det är bara att ta en kniv och hugga tills den där genetiken dör.
its like a computer,its easy to switch on and easy to switch of.

Cecilia sa...

Jag vill oxå bli 100 och vara pigg som 50. Vi håller tummarna för ett långt liv. Ha en trevlig helg så länge!

Lillsnörpa sa...

Hej på dig Peter!
Tack så mycket för din kommentar. Alltid lika fina kommentarer från dig till mig! Det är mycket dåligt av mig att inte kolla din blogg oftare än vad jag gör. Skäms! Jag måste skylla på att sommaren och bestyr i ateljén lockar mer än internet och molijokser. Jag är en riktig lantunge som bara vill vara ute när sommaren är här. Därför dyker det heller inte upp inlägg på min blogg så ofta heller...
Jag måste erkänna att jag blev väldigt nyfiken på vad du ska tatuera på dina skinkor när du fyller 100? Känner tat jag måste få ett svar :)
Sen är jag även nyfiken på din 22åriga fraggel. Du harsom sagt nämnt honom tidigare och jag kan int elåta bli att bli nyfiken. Särskilt när du började prata om honom som nakenmodell! ;)
Hoppas du haft en fin dag i solen!
Ha det så fint!
/ En av dina yngre besökare -Lillsnörpa

Baronessan sa...

Fan också. Då hinner jag ju inte få se dina skinkor eftersom jag är äldre än dig och troligen inte lever längre än till typ 80.