måndag 19 juli 2010

"Berättelsen om en bild......!"


Får då och då mail om "sanningshalten" i mina inlägg! Självklart är inte allt som det "verkar" i alla inlägg och tur är väl det, men när det är bilder på mig och min familj inblandade då varken "drar jag ifrån eller lägger till"!
Klicka på bilden ovan och titta på den i förstoring! Tekniskt är den långt ifrån fulländad, personligen så skiter jag i den detaljen, men "ögonblicket" är fantastiskt!
Har du lust så läs gärna vidare.
För 7 år sedan var min Fru så sjuk så det var osäkert om hon skulle kunna gå överhuvudtaget igen. Ekonomin var helt i botten, men min Lilla Fru höll på att bli tokig av att vara hemma, då hon hade varit sjukskriven i 9 år och sängliggandes den största tiden, sjukhus, vårdhem och servicehus hade hon också bott på under denna tid!
Vi måste hitta ett fritidshus, fast inte så dyrt och max 10-15 mil ifrån Stockholm. Våra tre barn behövde självklart även de få "rasa av sig" på landet!
Hemnet var inte så stort då och verkligen inte så välbesökt som det är idag! Tur var det!
Hittade kring jultid ett litet fritidshus utanför Uppsala. En tall hade krossat altanen och huset hade stått tomt i 5 år, den enda visningen skedde också mitt i smällkalla vintern.
Ingen hade anmält sig till visningen, jag var ensam spekulant! Jag lämnade ett sådant "skambud" att jag ännu idag skäms, paret som sålde huset behövde verkligen pengar!
Huset såldes som rivningsobjekt, men det var mera en "juridisk sanning", målning, lagning av altanen var i princip det enda som behövdes göras på huset! Huset är byggt av ett hus som byggdes vid förra sekelskiftet, så kåken känns gammal men byggdes i 80-tals stil.
Det var egentligen tomten vi var ute efter, en del av den ligger på en höjd och tanken var ju att om Lilla Frun inte kunde gå mer så hade utsikten varit fin över ängar och åkrar.
Mäklaren var ett "as" arrogant både emot mig och säljarna och det värsta av allt han hade inte skrivit in om den underbara badplats som fanns i närheten. Visst det blev vår smala lycka men kränkande emot det äldre paret som sålde huset! Han tyckte att denna "husaffär" var "kaffepengar", för oss var det verkligen inte det, en sjukpension och en deltidslön och tre fragglar då är man djäkligt glad om man kan hitta ett litet sommarhus!
Fast nu visade det sig att det inte heller var ett sommarhus, vi firade min Frus 40 års dag i det för något år sedan, det var 25 minus ute och 30 pers gjorde att temperaturen steg till 28 grader inomhus!
Vi var där några somrar där, men sedan min Fru blev lite bättre, barnen större och vi skaffade husbil. Så har vi inte varit där så mycket, numera fungera huset mera som "upplag" över alla mina Oumberligating.....antikviteter skulle jag vilja säga, men i ärlighetens namn är det nog mera "loppisprylar". I våras var det så fyllt med saker som jag köpt in för att sälja under sommaren att det gick faktiskt inte att gå inne i huset!
Lagom till midsommar så hade jag sålt av minst hälften av alla prylar så det gick att vara där och nu till semestern är det riktigt skapligt med plats.
Har ju skrivit tidigare om att denna sommar är inte sig lik, alla tre barnen jobbar och det är svårt att samla familjen för någon större resa! Så Medelhavet och Frankrike får klara sig utan Familjen Olofsson i år!
Åter till bilden! Min Dotter ville göra om i sitt rum och visste att det fanns en massa saker som hon ville ha i stugan, i april så åkte vi dit! Hon lastade ut lite saker och medans jag körde fram bilen så passade hon på att "gosa" lite med pojkvännen som var med som lyfthjälp!
Precis när jag gått runt bilen så stod de där och pussades och det tidiga vårljuset lyste upp dem i spegeln brevid, kameran var i fickan och vips så var en "ögonblicksbild" tagen!
Spegeln är nu självklar Shabby Shickad och hänger på väggen i flickrummet och pojkvännen ligger på sängen...hmmm! (ler)
Långt.... visst, intressant för någon utomstående...kanske inte...men trevligt att skriva!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Kanske dags att lägga till epitetet antikhandlare nu då? Fast det skulle ju bli en fasligt massa skrivande för dig när du ska presentera dig om du skulle ta med alla epitet:) Fast å´ andra sida gillar du ju att skriva. Det var bara ett litet tips i all välmening.
Med allra varmaste sommarhälsningar
"den nästan datorbortkopplade" Camilla!!
(Usch vilket tråkigt epitet JAG fick)

Prillig sa...

Fin bild! Mycket trevligae än myggen...
Hade varit lite kul att få se vad du hade för antikviteter, nästa gång får du lägga ut dem här.

Britt