onsdag 28 juli 2010

"Berättelsen om en bild............!"


Jag fortsätter att berätta om bilder jag tagit, jag gillar den presentationsformen. Har hittat flera bloggar med den inriktningen och igår efter det att jag berättat om bilden nedan så fick jag tre mail på jernsaxen@live.se om det "temat".
Det blev ingen havstur igår, Lilla frun "piggade på sig" och när hon mår bra så gäller det att smida medans järnet är varmt!
Sagt och gjort, vi drog till Skansen istället, det här Allsångskonceptet har gjort oss nyfikna. Vet inte hur många år som jag sett det på TV, njutit av artisterna och de underbara sommarkvällarna.
Nu var vi där, på plats på riktigt, sommarkvällen blev underbar och "första parkett" blev det som vanligt om man har någon form av "handikapp"!
Det är nu bilden ovan tas av mig. Det kan ibland lite "rörigt" på handikappläktaren, igår var det några personer med "multihandikapp" där och när det blev fart på scenen och musiken som mest rytmisk, då släpper alla spasmer och flera personer var tvungna att spännas fast i rullstolarna för att inte trilla ur. Den här flickan tittade storögt och undrande, hoppas att hon har någon klok förälder som kunde förklara det hon ser. Barn är inte dumma, men den här delen av "livet" berörs inte alla av så en förklaring kan ibland behövas.
Det blev en djävla fart på "Kryckan" också, dvs Min Fru, hade jag haft silvertejp så hade jag dragit fast henne med några varv i hennes specialstol också! Hade varit intressant att se hur omgivning reagerat.
Sedan dyker den "andra frågan" upp hos mig, får man verkligen fotografera andras barn?
Jag brukar mycket sällan göra det, men igår kunde jag inte låta bli och jag vill inte heller låta bli att visa hennes undrande/frågande min!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson i "frågornas tid"!

1 kommentar:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Barn tittar - det gör barn på det mesta, nyfikna och vill lära sig. Sedan ska vi vuxna lära och förklara.

Jag tycker att vuxna tittar lika mycket när det gäller ett funktionshinder av något slag och det värsta tycker jag är när de pratar "över huvudet", de pratar till dig som inte har ett funktionshinder. Jag har svårt att första att vi idag inte har bättre kunskap. Att bli rullstolsburen av någon anledning innebär ju inte att du tappat funktionerna på hjärnan.

Om det är något jag kan gå igång på så är det just det här så därför fortsätter jag med din mycket vackra bild som säger så mycket och kan tolkas och läsas på många sätt. Jag har lagt upp bilder på människor som inte blivit tillfrågade någongång och inte alltid rätt, men. Det finns ett men som jag ser det. Är du i ett publikhav eller på någon allmän tillställning, då får du nog acceptera att du blir fotad. Jag har kanske fel men så gör många journalister och fotografer många gånger.