fredag 9 juli 2010

"Fast det är det här det egentligen handlar om.....!"Politikersvinen kalasar just nu för fullt på Gotland den godaste mat som går att uppbringa.
Uppriktigt finns det en endaste av dessa "fjantar" som kan sätta sig in hur barnen har det på Karolinska Sjukhuset?
Barnen vägrar sjukhusmaten! Läs artikeln i sin helhet på SvD Nätsidor!
"Barnen kommer till sjukhuset med svåra magsjukdomar eller njurskador. På sjukhuset serveras de i vecka efter vecka mat den hårt kritiserade sjukhusmaten från Sodexo. Sköterskor på Karolinska får handla mat som de värmer för att få patienterna att äta.
Längst in i korridorerna på sjunde våningen på Karolinska sjuhuset i Huddinge vårdas några av de allra sjukaste patienterna. Hit kommer barn och unga från hela landet för att få specialistvård i toppklass för sjukdomar i blod, benmärg, njurar, lever, mage och tarmar." (Del av artikel)

Ja, faktiskt, hur otroligt det än låter så är det faktiskt detta som Oumberligating handlar om, det Oumberliga Livet, hur det borde vara inom sjukvård, omsorg, rehab och vanliga sociala mänskliga kontakter. Visst spårar det ur lite här ibland, men på www.jernsaxen.blogspot.com håller jag mig lite mer på "mattan"!
Smaklig måltid alla Politiker, är det kanske "valfläsk" som står på dagens meny?
Ni andra, Trevlig Helg!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

1 kommentar:

Tigris Predikantan sa...

Inte förvånande ... har man fått plats i kö för ryggoperation på två ställen och FK inte anser det befogat att godkänna sjukskrivningen så förvånas man inte!
:)