söndag 25 juli 2010

"Ledsen tjejer och killar.....!"


Oj, då vilket "hallaballo" det blev efter detta arkeologiska fynd då! Har man inget viktigare för sig så kan man ju blogga om detta! Ja, faktiskt, inte ens jag har något viktigare för mig just nu, väntar på att Dottern ska bli klar att skjutsas till sommarjobbet!
Läser idag om detta "stenålders fynd" på Svenska Dagbladets Nätsidor! Själva artikeln är väl inte så rolig, men kul blir det när man läser alla bloggar som kommenterat artikeln, du hittar dem på samma nätsida.
Eftersom jag är en Besserwisser av rang vill jag nu göra alla med lysten fantasi mycket besvikna, jag har i min ägo två liknande prylar i gjutjärn, ifrån 1800-talet, avsedda att garva skinn med, är man benägen att "flänga flikar" med den samma så fungerar det säkert också men huvudtanken är att skrapa rent älg/ren skinn. Om man vänder på "fantasin" så ser man också att den upphittade prylen är avsedd för skrapning av skinn, den gick också troligen av vid samma aktivitet. Fast lite kul är att den kvinnliga arkelogen har skrivit Fallos som objekt beskrivning, man ser det man vill se, helt enligt den Gode Freud. Fast inget nedvärderande i det inte, ser man "snorrar" så fort man hittar något avlångt i leran så är det bara att gratulera, den som följt min blogg vet att även jag ser i "syne" ibland, det är mänskligt!
Hm....ännu ett kanske meningslöst inlägg ifrån Oumberlige Peter! Avslutar med att citera min Mormor........."säga vad man vill om synden, men roligt är det!"
Källa till bild: Svenska Dagbladet!

5 kommentarer:

imse sa...

Men äsch då! Glädjedödare där! ;-)

Cici sa...

Vilken klock och rolig mormor du verkar ha haft!

Cici sa...

Nu börjar jag undra om det smittar via datorn. Du hade stavat fel i en kommentar till mig och skrivit just klock, och så ser jag att jag gör precis samma fel, helt omedvetet.

Jess sa...

Haha, så sant, man ser vad man vill se!
Jag tyckte det såg ut som en skogssnigel!

BP sa...

Mmmmhhhh. Jag förstår ju vad du vill säga i inlägget. Men då föremålet inte verkar ha en indikation om storlek så kan jag förstå att den kvinnliga arkeologen får vissa drömmar om fallus;-)