torsdag 15 juli 2010

"Rätten till havet.........!"
Ska försöka hålla mig lugn! Egentligen är jag djävligt arg och upprörd när jag skriver dessa rader. Det finns någon slags "inneboende tröghet" i samhället, var alla som jag så skulle mycket bli gjort! Visst det låter uppkäftigt, men jag vet ju själv vad jag driver för frågor och vilket kompakt motstånd jag får på många håll.
Ta bara en sak som rätten till att få bada i havet eller sjöar, det är inte alla förunnat, okej många hinder finns, en hel del medicinska men ibland så handlar det om "tillgänglighet", ja faktiskt en sådan enkel sak som att det finns en Bad Rullstol att tillgå. Fanns det en lag om "tillgänglighet" så kanske fler campingplatser eller kommunala bad inhandlade någon av alla modeller som finns på marknaden. Många andra länder ligger långt före oss, hittar en fin strand i SvD idag, har ingen aning om hur det är med "tillgängligheten" där, men det ser fint ut!
Dagen Oumberligating blir helt klart en Bad Rullstol!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

5 kommentarer:

Mollamaja sa...

Nåmen verkligen! Där skulle många få en chans att visa framfötterna med att vara först att skaffa.

Nattmia sa...

Tillgänglighet är viktigt men den börjar iaf bli bättre för de som är rullstolsburna..
Just nu är "min tjej" på läger i Furuboda utanför Åhus.. Där har de byggt med trätrallar ut i sanden och ut till en flytbrygga som man kan ta sig upp på med rullstol.. Hur nice som helst.. Min tjej älskar när det gungar ute på bryggan.. :-)

Njut av sommaren..

Kram Mia

Freedomtravel sa...

I Tylösand, där mina föräldrar har stuga, finns ett fint bad för funktionshindrade, med rullstolsramp ut i havet, räcken, handikapptoaletter, servicepersonal vissa tider osv men jag vet inte hur vanligt det är på andra ställen. Badet gjorde också att min mormor kunde fortsätta bada i havet när hon var 90+
Gissar att det är som du säger, att det behövs regler som kommuner och campingplatserna måste leva upp till.

Stína sa...

Vad häftigt! Visste inte ens om att det fanns sådana rullstolar. Där ser man hur mycket det finns i livet som man absolut inte har någon aning om. :)

Snäckskalsdalen. sa...

Trögt, trögt är bara förnamnet....jag blir ibland så upprörd så jag orkar inte engagera mig ordentligt. Dysfunktionellt, jag vet, men av ren självbevarelsedrift så låter jag bli. En del saker är ju så enkla och ändå är det så tungrott, byråkratiskt, prestigefyllt och trögtänkt! Var är flexibiliteten?

Förresten, jag älskar ditt inlägg om vår f.d. arbetsmarknadsminister......jag håller så med om slipovern och skägget.....jag har retat mig på skägget hela tiden, avskyvärt, och slipovern den bekräftade allt....

Kul blogg du har! Jag kommer tillbaka, lite på det!

Agneta kram