torsdag 29 juli 2010

"Vad här hänt Peter.............?"


Fick som vanligt ett mail i morse och skribenten undrade hur det stod till med mig och min annars lite uppkäftiga blogg! Jo, tackar som frågar, det är helt okej. Känslor, ungar och gamlingar.....du har väl inte blivit religiös? Frågades det vidare. Min motfråga blir då, måste man vara religiös för att skriva om känslor, ungar och att åldras, (se inlägget nedan) nej skulle inte tro det!
Något som berör många människor och jag hör uttryck för många känslor just nu är den pågående Pride Festivalen här i Stockholm. Ingen kan missa den inte, t o m den kommunala busstrafiken har flaggor på bussarna, precis som om det vore flaggdag!
Fast på något sett är det väl så, precis som tidigare festivalsommrar så har Stockholms stad låtit klippa ner lite buskar på offentliga ställen, då det tidigare år varit lite för mycket "flaggan i topp" i dem. De är ett djävla "hålligång" på alla sett här i Stockholm nu, riktigt avundsjuk faktsikt, tänk om vi kunde ha en riktig HetroFetival här på Södertörn nästa sommar!
Årets "tema" på Pridefestivalen är att "Utmana just hetronormen", jag förstår tanken, jag är inte dummare än så, men jag tycker det känns lite fel, Okej, jag har inga riktig sakliga belägg för det, men är det något fel på Hetronormen? Det är mer en känsla som infinner sig vid den sk "utmaningen". Jag vill inte vända på steken heller, ingen ska behöva utmana någon norm, man är som man är och man ska visa full respekt för varandra!
Fast som sagt lite avundsjuk blir jag, undrar vad vi ska ha för tema på Hetrofetivalen?
En sak är säker vi måste visa att vi Hetronormala människor också kan "partaja" i en vecka, bara jag slipper att pierca pungen!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Fast jag är inte riktigt säker på att det skulle funka med en "Hetrofestival", inte i fall att deltagarna är tagna ifrån Allsång på Skansen. (Se tidigare inlägg) När det ordinarie programmet var slut så körde Jonas Gardell lite "stand up" om hans och Marc Lewengoods sexliv. Vågar inte skriva om det här, då blir säkerligen min blogg "nedsläckt igen" för granskning, men om du är nyfiken så leta reda på Allsång på Skansens plusmaterial på SVT Play. Lite kul blev det när Fillofjonkan blir påsatt av Mumintrollet (med bettskena). Lilla Frun har skrattat i två dygn nu, hon skyller på sin medicin!
En annan sak ,tycker ni inte killen på bilden har valt fel färg på nagelacket?

8 kommentarer:

kajsastina sa...

Ha ha. Han var inte vacker precis. Att gå omkring utan kläder alls och visa upp sin piercade snopp ska det utmana heterofolket?
fortsätt att komma med kritiska inlägg, tack!

Elle sa...

Nu höll jag på att sätta (den andra tallriken..) soppa i halsen!
Jag måste medge att jag inte lade märke till om han hade fel färg på nagellacken eller inte...eftersom jag var så koncentrerad på andra ställen...tycker du inte att han skulle ha valt andra glasögon till den ansiktsformen och det håret...?
*asgarv*
Tänk att du fick mig att le lite trots dåligt humör.

Snälla, det här var nästan en förolämpning för mina ögon! *ler*

NataljaOblonskaja sa...

Du har helt rätt. Hur i hela fridens namn kan karln ha RÖTT nagellack till de där kläderna(läderna, hade väl varit ett mer korrekt namn, men nu finns inte det ordet i SAOL så då är det väl bäst att skippa det), det ser väl vem som helst att rosa hade varit mycket bättre.
Men vad ska man göra när man är i så desperat behov av bli tagen på allvar? Då är det väl bara piercing av könsorganen som gäller, eller?? Kanske att man måste vara helt fri från kroppsbehåring också? antagligen.
Känner bara att "kan inte skinnmannen utmana Reinfeld i valet i höst?"

AnnA sa...

Hej Peter!
Ja, inte var det någon vacker bild, men uppkäftig! Och så vänder vi på det, och tänker oss annan hudfärg och hårfärg, annan värlsddel och annan kultur, och piercing utbytt till ett penisfodral...Mina tankar...
Förra inlägget om de äldre/yngre människorna gillade jag.Våra fördomar om att man ska bli religiös&gilla dragspel för att man blir äldre är ju så typiska...
Ha det gott!
hälsn
AnnA

Jess sa...

Hahaha, jag tycker helt klart att han skulle valt svart i stället, tycker liksom att det passar mer in! ;)
sv:Polkagrisar har en sådan effekt, man kan helt enkelt inte sluta!
Ha det bäst!

BP sa...

Jo du - vi heterosexuella är nog inte intressant nog för en egen festival. Det är inte funktionshindrade heller - om man tänker på vilken "uppmärksamhet" t ex Paralympics får - eller damfotboll för den delen...
Nu blir jag ju riktigt allvarlig;-) Vad gäller killen på bilden så tycker jag nog att 5 kg mindre skulle göra susen - med eller utan nagellack;-)

Cajsas Faster sa...

Hej, mycket kul att läsa på din blogg. Och många bra foton.
Håller med om att Rana skrev toppen. Saknar hennes korta mittipricken inlägg.
Må så gott, Marie

Cici sa...

I framtiden måste jag tänka på att inte sitta framför datorn med ett barnbarn i knät när jag går in på din blogg! Om du visste vad snabbb jag var att köra fram mitt huvud mellan barnet och skärmen samtidigt som jag stängde ner.