måndag 19 juli 2010

"Chikunguya...trams, tacka vettja riktig dengue feber....!

Jaha, aldrig får man vara riktigt glad! Läser i morgonens Svenska Dagblad att snart så kanske är den myggöverförda virussjukdomen chikungunya här i Sverige. Varför inte skrämma skiten ur Svenska befolkningen med att klämma i med lite dengue feber också! Denguefeber är bättre för det syns tydligare när man blivit stucken och det är ju viktigt i dessa tider då de flesta får problem med trovärdigheten gentemot försäkringskassan. Rejäla smärtande bölder och blödningar i ögonen, då kan vi snacka sjukskrivning. Antingen man får dengue feber eller chikungunya virus så inbilla inte dig att du eventuellt kan få ut dina pensionsparpengar i förskott det är ju inte säkert att du dör. Skattemyndigheten säger ju nej till cancerpatienter i den frågan.
Själv var jag för något år sedan svårt sjuk i neuroborrelia i tre år, att jag inte kunde gå ordentligt, var yr och hade dubbelseénde kunde ju även vara psykiskt enligt försäkringskassan!
Fast det skiter vi i nu, jag vill vara en positiv kille som vill se det roliga och fina i alla situationer här i livet, virus är ju mycket vackert att se på i svepelektronmikroskop och tänk vad mycket "humor" det finns på nätet om tropiska sjukdomar, synd bara att jag inte fattar ett skit, men kul verkar det vara!
Nej, man måste vara positiv och se fördelarna i allt. Har just nu några myggbett på benen, tänk vad spännande livsupplevelser som kanske väntar..........tänk va många härliga leenden jag kommer att mötas av eventuellt inom vården, ambulanspersonal och tänk alla spännande myndighetskontakter det kan leda till.
Hmmmmm.......va mysigt och tänk vad mycket jag kan sitta hemma och blogga om.....tittar jag riktigt noga så ser faktiskt det ena myggbettet ut att vara lite infekterat, vätskefylld blåsa pågång....spännande....den som lever får se!
Om du hör något i luften som surrar så är det bara...........................
Vid datorn i farsoternas tid Ulv Röde Den Siste Vikingahövdingen alias Peter Olofsson!

2 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Tack för din sommarhälsning!
Sitter här med en kopp kaffe och snart ska målarbyxorna på. Sen bär det iväg till verkstaden och färdigställande av möbler som sedan ska ut till försäljning - japp, inget sommarlov här alltså :)
Men, jag trivs med tillvaron och går ut och sätter mig i slänten med en kopp kaffe emellanåt, så jag får njuta av solen en stund.
Ha en fin fortsättning på sommaren!
Mia

Prillig sa...

Men usch, vilka bilder! Känns som ett skönt inlägg så här i början av veckan...Hur blir det när det närmar sig helgen? ;-)

Ha en skön dag och undvik myggen!

Britt