torsdag 1 juli 2010

"Va som alla andra...........!"


Min Dotter Embla är lite upprörd då och då på att jag, dvs hennes Pappa är alldeles för "präktig" och "normal", bl a så låter jag inte henne pierca naveln. Okej, visst är jag lite konservativ i mitt tänkande ibland, men jag är beredd att ompröva alla min beslut i livet!
Redan som 16 åring så gjorde jag lite tatueringsförlagor som bottnade i mitt stora motiv lackintresse på bilar och motorcyklar. Mitt intresse för olika naturfolks liv och leverne är också en stor passion. Rituella tatueringar ingår ju i många folkslags kulturmönster.

Så nu djävlar i min "lilla låda" är det dax att göra två flugor på smällen, förena alla mina intressen i ett, jag ska tatuera mig, jag kör igång i höst, allt enligt bild, börjar med axel, arm och skuldra, resten tar jag på vårkanten, då jag förhoppningsvis jobbat bort lite mer av magen.
Kom nu inte och skriv att tribe/tribal tatueringar är ute, sådant skiter vi Vikingahövdingar i!
Just nu är det en intressant artikelserie pågång i Svenska Dagbladet, del av artikel nedan:

"Huden har blivit vårt klotterplank!
MOTSATS. Varför tatuerar man sig inte? När Elisabeth Åsbrink fördjupar sig i psykologin bakom tatueringar, hittar hon människors vilja till kontakt med andra och en strävan efter att ta sitt öde egna händer.Varför tatuerar man sig inte?
Vad säger det egentligen om vår tid att allt fler människor tatuerar sig? Och vad berättar det om oss själva?
De frågorna grunnade författaren och journalisten Elisabeth Åsbrink över när hon skrev på sin och fotografen Björn Abelins, kommande bok, ”Bläck – tatueringar, hud och minnen”.
För henne var det en självklarhet att ha en kropp utan tatueringar. Men ju mer hon funderade, desto mer ifrågasättande blev hon. Elisabeth vände på resonemanget och började i stället undra varför hon inte är tatuerad."

Som sagt mycket läsvärd artikelserie i Svenska Dagbladet, missa inte den!
Okej, jag vet att många tycker att den typ av tatuering som jag ska göra är lite färglös och trist, men var inte oroliga, lagom till min och min Kära Hustrus Silverbröllop om något år så ska det bli färggrant värre och då på mina bägge skinkor, man vad jag ska tatuera där blir en hemlighet oss emellan!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde!

3 kommentarer:

imse sa...

Ser fram emot bildbevis på dina tatueringar, speciellt de på skinkorna!

Själv har jag en tatuering, på överarmen. En uggla. Ugglor är speciella, tycker jag. Ovanligt tatueringsmotiv också.

Kra

imse sa...

Glömde M:et! Kram ska det vara!

Elle sa...

Nuförtiden är det verkligen ett undantag att inte vara tatuerad. Min make är "fullklottrad"..bl a har han en viking och ett vikingskepp på ena armen...vore kanske något för dig?
...alltså tatueringen, menar jag! *blink*

Ha're!
Kram Elle