lördag 3 oktober 2009

Rana och Nisse Strinnings fel!


Jaha, nu "spårade" jag ur direkt! (läs inlägget nedan först) Som sagt, jag gjorde nyss ett ärligt försök att återkomma till Oumberligating bloggens ursprungs idé, alltså design, inredning och antikt, men av någon konstig anledning så bär det alltid "iväg" i fantasin när jag ska göra något!
Jag har en favorit blogg där det ofta citeras barns härliga och underfundiga kommentarer om allt och inget. Den bloggen har gjort att jag ett tag var orolig för att jag inte riktig minns allt kul som sagts av våra tre barn när de var små. Tillsaken hör att min "Lilla Fru" var svårt sjuk under barnens uppväxt år, så det rådde ofta ett kaos tillstånd i denna familj. Det gör i sintur att många saker försvunnit in i hjärnans inre, men då och då så "ploppar" de upp! Precis som nu när jag just gjorde inlägget om Stringbokhyllan och sedan läste lite tidigare inlägg i Ranas fina blogg, helt plötsligt minns jag en kul händelse som utspelade sig när barnen gick i simskola.
Alltså jag har tre barn, 2 pojkar och en flicka. Just för att denna flicka i huvudsak växte upp med oss tre pojkar så hände denna sak, visst fanns Mamma med i bilden men oftast inte praktiskt ute i verkligheten. Storebröderna hade börjat i simskola och LillaSyster skulle självklart följa med, men vid 5 års ålder så var denna Lilla Flicka en mycket bestämd dam och kunde verkigen inte tänka sig att byta om med en massa "snoppar" omkring sig, " -Jag är faktiskt en flicka, ja!"
Sa hon ofta! Hmmm...stökigt blev det just denna gång eftersom hon totalvägrade att byta om hos pojkarna, men det fanns en Mamma i simgruppen som hade två döttrar så jag frågade henne om hon ville ta hand om min dotter och hjälpa henne inne på damernas, inga problem!
Det roliga blev senare på kvällen då det var läggdax. Min Fru som under dessa år för det mesta låg till sängs brukade alltid fråga om hur dagen varit för barnen och självklart så kröp de då ner en i taget hos sin Mamma för lite kvällsgos och prat.
Min Fru frågade Lilla Dottern hur det varit att byta om själv inne hos alla tanterna!
-Det var jätte kul Mamma, men vet du vad Mamma! Alla tanterna stoppade upp sina trosor i stjärten!
Efter ett tags utredande samtal förstod vi vad det var hon sett! Stingtrosor på en mängd kvinnor! Självklart blev det många glada miner ifrån vår sida! Sedan fick självfallet min Fru berätta om denna företelse, det gick inte så lätt vill jag lova. Hur ska man förklara för en 5 års flicka om varför man har stingtrosor, när hon fostrats i att alltid ha på sig så hon är varm om rumpan? Min Dotters Mor, alltså min Fru var inte heller mycket att komma med i ur förklarande synpunkt, då hon vid denna tid opererats ett flertal gånger, med minst 150 stygn i ryggen och ner över skinkorna, har man gjort det, är knappast stringtrosor man bär, då behövs det något som stöd och dessa "stödsaker" började i hennes fall precis under bysten och slutade vid knäna, så långt ifrån stringtrosor man kan komma!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Vågade inte googla "stingtrosa" men tanke på alla "bilder" som skulle kunna dyka upp då!
Ringer min Kompis Åke och frågar om han kan skicka över någon passande bild, han gillar att fotografera han. Självklart så kan man lite på Åke i all väder, han gav sin GammelFarmor ett par stingtrosor i julklapp för några år sedan, så jag fick låna den bilden! Tack Åke!

13 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Bäste Peter!

Klart det inte gör något om du blandar ihop namn. Jag vet vad du menar iallfall :)

Angående jobb så vet jag det optimala för dig. Du ska ju naturligtvis jobba som handläggare på LÖF. Landstingets ömsesidiga försäkringsbolag. Där skulle du bli perfekt med all din erfarenhet om kamp inom vården. Jag har ju som bekant haft med dem att göra. Och jag kan säga att där sitter folk som absolut inte ska ha med människor att göra. Och definitivt inte med sjuka människor. De ska ju vara ombud för patienten men en del har helt missuppfattat sin arbets uppgift. I mitt fall var det tur att jag hade rätt till rättshjälp vid min trafikskada. Då hade jag min advokat till hjälp.
Problemet är ju bara nu hur vi ska få dem att fatta att du kommer att bli den bäste där! Och nu är jag seriös!

Kom på en händelse när jag läste dit inlägg. Min mammas kusin fick när hon fyllde 52 ett raffset med mycket spetsvolanger av sin man. Hon hade aldrig förr använt string trosor men ville väl behaga honom och gjorde sig i ordning redan på morgonen. Dagen efter ringde hon och berättade för min mamma: Hon hade ju gått hela dagen med dessa trosor och allt eftersom dagen led så fick hon mer och mer ont. På kvällen när de gick till sängs uppdagades problemet. - Hon hade vänt trosan bak och fram...haha.

Varma helg kramar

Viveka

Häxan sa...

Hahaha....Gud vad du skriver härligt. jag fnissade hela tiden. Jag blir bara så glad av att läsa dina inlägg. Så TACK för att du förgyller min dag!!!! Fortsätt i samma anda. Kram...

LillaFlisan sa...

Hehehehe!!!

Tänk att du då alltid får mig på så gott humör min gode Peter!

Kram

Flisan

RANA sa...

Hahaha. Jag ser att du försöker skylla din dotters (för övrigt klartänkta) kommentar och Åkes porrgammelfarmor på mig, men glöm det, herr Olofsson. Sånt där klarar du fint utan min inblandning; det vet alla. :-)

Absolut enda anledningen att ha stringtrosor, som jag ser det, är att de inte kan börja skära in i häcken. För de gör ju liksom redan det. Det där lät logiskt innan jag såg det i skrift. Hm.

Vad DUKTIG du har blivit på att länka.

Sa hon och log så rart men kanske lite, lite slyngelaktigt.

KRAM.

Ulrica sa...

Tack för alla dina fina kommentarer på min blogg. Katten du tipsade om får dock ägaren gärna behålla :)

En fot framför den andra och en dag i taget gör att livet faktiskt rullar på trots att det känns som jag befinner mig i en orkan. Men alla underbara kommentarer från okända cybervänner har hjälpt till, ovärderligt faktiskt.

Nu är bostaden på plats... men det har varit stökigt att jonglera firman. Att starta under dessa omständigheter har inte varit optimalt om man säger så:)

Skulle nog gärna ta en fast anställning igen under en period. Men som mogen kvinna ensam med två barn så jublar inte arbetsmarknaden.

Vi hörs, och hälsa lilla frun :)

Frida sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Frida sa...

Hej Peter!
Vill bara kika in och önska dig en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

RANA sa...

Hahahahahaha.

Jomen det klart jag känner mig hyllad. Jag var så rörd att min tacksamhet kom ut som gliringar och utfall. Sårry.

:-)

Kiwitårta och dess inneåll... Jag vill inte verka kategorisk, men det är så jävla typiskt MÄN att lägga en SÅN gräddklick två centimeter ifrån tårtan och fortsätta äta med god aptit. Jag ska inte säga att du får skylla dig själv, för elak är jag inte, men snälle vän. Nästa gång det händer - så försök lyfta på lilla häcken och masa dig två meter bort till diskbänken. Eller släng det på golvet! Vad som helst, liksom!

Det kan nog vara sant: håll dig till rostbiffen.

Japp, det är platt, mediumet, men vi är med.

:-)

Och tack för sjumilakommentarerna.

/R

JULBLOGGEN sa...

KOLLA IN MIN NYSTARTADE JULBLOGG!
DEN HANDLAR ENDAST OM JULIGA SAKER.
-JULRECEPT
-JULMUSIK
-JULFILMER
M.M..

MYSFAKTORN ÄR HÖG!

DET BLIR NOG BESÖKSREKORD IDAG OCKSÅ! WOHOO!

http://julaftonsmorgon.blogg.se

Elin - Julbloggen sa...

Hehe du verkar vara en rolig prick! ;)) Inte ofta man får såna instensiva svar tillbaka! HAHA. Well, jag startade denna blogg för att jag har en sån otrolig längtan till julen.. Trivs inte alls med hösten! VILL HA JUL NUUUU! Jag är en privatperson och tjänar inga som helst pengar på denna blogg. 26 år och bosatt i Göteborg. Hade jag haft ett jobb hade jag nog inte "slösat" bort så mycket tid som jag gör på mina bloggar nu... (Har några bloggar till) http://missdoe.blogg.se och http://buskatterna.blogg.se

ELIN sa...

HEY! Whoaaahhh vilket inlägg du gjorde i min blogg!!

Vill bara varna dig, min pappa och stor del av min släkt läser vartenda ord!

HEHE! Det där med min operation... Jag blev mobbad för näsan när jag var liten och har alltid haft komplex sen dess... Det där med att mina barn kommer att ärva den gamla näsan stämmer ej.. Jag bröt nämligen min näsa när jag var liten... Så den blev krokig! Den var alltså inte det från början. Men visst, näsan var stor.. Men det var mest det krokiga jag störde mig på!

Beteendevetare säger du? INTRESSANT!

Jag hinner inte skriva mer nu för sängen kallar! Jag blev inte ett dugg arg av ditt inlägg, snarare tvärtom! GODNATT PETER!

ELIN sa...

Tyvärr påverkas man av alla skönhetsideal i samhället.. jag har alltid blivit påverkad... Men det tänker jag inte skriva mer om såhär öppet. Jag är ledsen men jag måste ta bort dina inlägg... Det är för många jag känner som läser min blogg... och jag vill inte bli föör personlig... Vill inte avslöja för mycket för dem.. Som de kan gotta sig i...

Det där med vikt... Min sambo tycker att jag är tjock.. Ja, det tycker han.. Det känns skit tycker jag... Men så är det...

ELIN sa...

P.S jag har inte tagit bort dina kommentarer. Bara "dolt" dem för allmänheten. God natt! ;)