onsdag 28 oktober 2009

"Skräm skiten ur ungarna bara.......!"




Ja, nu är det snart dax för Halloween igen. Tårtorna ovan har jag haft som förlagor till familjens tårtor tidigare år. Idag googlade jag Halloween för att få lite nya uppslag, men inte då, det var mest gulliga pumpor och små spöken överallt. Fånigt, barn tycker om att bli skrämda, så gör det ordentligt. Börja med en liten äckligt obehaglig men välsmakande tårta. Fast först så måste man komma lite i stämning och gärna berätta något spännande för barnen. Spökhistorier är okej, men ibland så är sanningen och verkligheten tillräcklig för att få det där alldeles speciella illamåendet eller obehagskänslan innan tårtan. Jag tycker folkbildning är viktigt (Hmm.....märks tydligt på inlägget nedan om det kolorerade praktverket ifrån 1700-talet, intresse klubben antecknade!)
Som sagt börja med att gå in på länken om den Arktiska Expeditionen
och visa dina barn att sälögon faktiskt är en delikatess för många Eskimåer, riktigt fina blir dom när de får ligga under en sten under vintern och jäsa till ordentligt, ungefär som surströmming.
Egentligen så behöver man inte säga så mycket, allt "fungerar" finfint av sig själv, troligtvis så får du äta upp Halloween tårtan själv, precis som jag fick göra med kycklingen igår (se inlägget nedan, med de badande kycklingarna). Som sagt lite designtips på helt klart Oumberliga Halloween tårtor! Fingrar, öron och ögon gör man lätt i mandelmassa. Tycker du det är jobbigt köp i plast, men varna barnen så de inte får någon "kroppsdel" i munnen. Höstlov för många är det också, så håll även koll på äldre släktingar om de är på besök!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

3 kommentarer:

Häxan sa...

Tack för tårt tipsen.....men dom ser ju inte så goda ut...
Tack också för varma fina kommentarer. Ibland är det skönt att få lite goda ord.
Ha en skön kväll.
Varma kramar från Häxan.

Västgötskan sa...

Yoooo (eller hur man nu skriver uttrycket?) Ungen med ögat i munnen var ju... *ryser*

Rakapuckar sa...

SHIT JAG SOM BRUKAR gilla Tårta haha

GALET GRYM BLOGG du har

Tror jag kommit lite i kontakt me dej förr för länge sen på nå vis via nån annan sida någerst men äh kanske misstar mig

SKRIVA kan du iaf

Läste inne på vimmelmamman och shit va du har då äckelrätt - tyvärr

BRA JOBBAT fortsätt sprid dina ord till oss som förstår å kunna ta in

TREVLIG HELG SEN mvh RP