måndag 4 januari 2010

"Då skriver vi väl 2010 då?"


Ja, så får det bli 2010! Ja, det mesta är sig likt, jag sitter här vid datorn och skriver ett inlägg igen!
Hur många som kommer läsa det är ovisst, några kommentarer får man väl alltid och några läser säkerligen utan att kommentera också. Fast det jag undrar, för hur många blir det bara en massa "ord" utan egentlig innebörd? Visst är det viktigt för mig hur det uppfattas av andra eller hur det tolkas. Jag har många gånger precis som många andra skriver på sina bloggar skrivit att man skriver "för egen del", visst är det så, fast riktigt sant är det väl inte för då kunde man ju skaffa sig en dagbok, där man skrev några rader då och då!
Nej, visst vill man få respons på det man skriver!
Jag tycker det skrivna är viktigt, så pass viktigt att jag igår, vet inte vilken gång i ordningen, jag raderade bägge mina bloggar, bara för att jag tycker det jag skriver är trams och istället enbart vill läsa andras bloggar! Så i två dagar nu så har jag enbart läst i andras bloggar.
Sammanfattningsvis så måste jag säga så mycket ord och förväntningar på 2010 har jag aldrig läst! Uppriktigt låt det inte bara bli en massa "ord" utan omsätt alla dina tankar och ord i handling istället! En "tanke" räknas aldrig, då den bara stannar vid en tanke! Sjukdom, krig, svält, misär och annat elände blir aldrig bättre hur mycket du än tänker på det. Det gäller ju även kärlek, relationer och vänskap! Inte mycket man kan göra i det stora hela, men även en liten handling är en handling och många bäckar små......!
Jag har personligen en riktigt fin och trevlig tradition, jag slänger alltid min gamla adressbok inför det nya året och börjar sedan på nytt allt eftersom mina vänner, ovänner och släktingar hör av sig så skriver jag in dem på nytt! Visst lät det där lite "otrevligt", nej, faktiskt inte, jag är ingen som tillämpar varannan gång principen varken i verkliga livet eller i bloggvärlden, men när man hört av sig tre gånger så är personen i fråga död eller "tycker inte det är så viktigt" med den kontakten och prioriterar annat! I år, så måste jag säga att vår bekantskapskrets och även släktkrets minskat radikalt! Tråkigt men sant, men så är det faktiskt!
Avslutningsvis mitt favorit ordspråk! "-Som man sår får man skörda!" Är det inte underbart så säg?
Ja, som sagt Oumberlige Peter är inte trevligare 2010 än jag var 2009, gillar du uppriktighet då är du min Vän!
PS: Ta nu inte illa upp att jag raderat inte bara även min personliga adressbok utan även min blogglista! Inget sker av en "slump" i min Värld inte.....................eller "hemska tanke" så är det just det som sker, av en "slump" alltså!

6 kommentarer:

Baronessan sa...

Ja, igår hickade jag till när jag inte hittade någon av dina bloggar.
Bra idé det där med att rensa. Det skulle vi alla göra emellanåt. Det finns ju gott om energitjuvar - vad ska man ha dom till?
Nu vet ju inte jag om jag är raderad för jag hittade ingen lista men se det skiter jag i - jag läser ändå.
Nu har det ju varit svarta moln ett tag över Baronessan och de lär fortsätta ett tag till så jag har ju inte varit inne och hälsat på så det stör. Nu har jag i.a.f. lagt till mig i din följarlista. Den har jag inte sett förut för den låg ju så långt ner. Men nu är jag med och du lägger inte ner! God fortsättning och kram!

Häxan sa...

Alltså!! jag blev jätteorolig när jag inte fann din blogg! Jag skrattar lite när jag läser detta inlägg. För längst ner hade det lika gärna kunnat stå Häxan istället för Peter. Som du sår ...får du skörda...så lever jag. Jag har också börjat sålla bort sådana "vänner" som aldrig hör av sig. Skönt att höra att det finns fler som är som mig.
Din blogg är viktig för mig!
Kramar från Häxan.

Ailas sa...

När jag nu ändå är här hos dig, så passar jag väl på att kommentera även detta inlägg. Du gillar ju kommentarer. :) (F ö gör faktiskt även jag det...)

Det finns säkert ganska många anledningar till varför någon börjar blogga. En anledning är definitivt att det är så roligt att skriva och att försöka sortera sina tankar. Blir man då bemött av andra, så är det ett bra sätt att utveckla både sig själv men också de andra. För, på något sätt påverkar vi nästan alltid varandra.

Själv sticker jag inte under stol med att jag faktiskt vill påverka, även om min blogg inte är politisk i egentlig mening. Å andra sidan är det mesta politik på något sätt, så... :D

Photo by Maria sa...

Ord kan säga massor och lika trevligt är det att läsa det skrivna ordet vad det än säger, oftast :-)

Skriva för egen del... Ja det gör man ju men skulle man inte få respons så hade det ju inte varit så kul att skriva :-)

njut av kvällen..

Kram Mia

annami sa...

Aha, här kom då förklaringen!!!! Jag läste ditt andra inlägg före detta. I början när jag av någon anledning hittade in till dig, så läste jag aldrig riktigt vad du skrev. Tyckte allt var så låååångt! Men nu är det ett nöje. Jag har inte alltid kommenterat, men jag bättrar mig tycker jag. Inne hos de flesta där jag läser. Men det är så svårt att hitta bra bloggar tycker jag. Synd att det inte finns en enda lång lista över ALLA bloggar. Vilken sajt man än må använda... Det hade varit bra tycker jag. Det där med att kasta min adressbok det skulle jag inte vilja ge mig på. Jaha, nu blev det så här långt som du brukar skriva.

Tantans sa...

Jo du har rätt Peter när du skriver att man inte bara skriver för sig själv..fast det är en jäkla bra terapi att skriva av sig precis som när man utövar sina övriga konstformer...men jag tycker det är skitkul när jag ser att flera och fler läser min blogg...
Men du i morse skulle jag gå in på sin blogg och då fanns den inte ...lägger du ner fanskkapet för vila över nätterna *hahahaha*

Det får du sluta med ..ibland kan jag bara gå in så jäkla tidigt ju...Ha en bra Trettondagsafton iaf du skall väl vårda frun och familjen...själv skall jag vårda våra boende hela kvällen...
Kram påre