torsdag 14 januari 2010

"Hur knyter jag nu ihop det undre inlägget med detta?"
Enkelt, det får bli "solskydd" som blir den röda tråden ifrån det förra inlägget till detta! Jag vet inte när jag "snöade in" på installitonskonst, helt frälst blev jag för några år sedan då jag ansvarade för transporten av några av Charlotte Gyllenhammars installationer (återkommer till det i ett senare inlägg) Den som först väckte intresset för parasoll/ paraply installationer var Christo, installationskonstens okrönte Guru. Bilden ovan med de blå parasollerna är hans verk!
Resten av bilderna hittar du på en länk som du absolut måste besöka om du gillar bilderna ovan!
Titta och njut! Glöm nu inte att delta i debatten om solskyddets vara eller icke vara och hur väl insmord är och får egentligen en riktig man vara? För visst måste vi föra någon slags viktig dialog även fast det här är en konstblogg, Oumberliga Bloggen har inte alla svar och vi kanske inte ens når fram till något vettigt svar tillsammans, men då har vi i alla haft en "flummig stund"!
Vid datorn i paraplyernas snart antågande tid Peter Olofsson!

12 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Hej Peter! Kul att höra av dig men FY på sig! :) Använda samma kommentar till flera personer... Nu känner jag mig ju inte alls unik och speciell längre :(

Hoppas du har det bra!

Karins fotoblogg sa...

Tack snälla Peter för din fina unika kommentar:) Jag förstår dig men kunde inte låta bli att retas lite ;)

Men du, varför kommer du inte in på min blogg? Jag fattar inte varför? Har du något "tekniskt" tips? För så här kan vi ju inte ha det :)

Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Haha, parasollerna var finare än din rygg. Det där gjorde väl ont? Såklart man ska ha solcreme, spelar ingen roll av vilken sort man är. Du är bra på och hitta fina foton. (parasollerna)
Ha det gott och hälsa lilla frun.
Kram
AnnaMaria/ den ordentliga..fniss

Vit som snö sa...

Oj, du får en tredje kommentar på samma dag, är ju ledig och energilös idag pga kylan!
Vackra parasoller, något för alla män som vägrar smörja in sej kanske.
Hellre en blek man vid min sida än en som är röd som en kräfta:)
Kram Cilla

LillaFlisan sa...

Hejsan Peter!!!

OJ så glad jag blev för din lilla(?) hälsning inne på min blogg!
Jag håller helt med dig, det var kanske mer tryck i bloggvärlden förra året. Själv har nästan tappat lusten för bloggandet men fortsätter för att jag tror att jag kanske hittar tillbaka fram i vår. Då när solen skiner och allt känns lite lättare. Fast jag måste dock erkänna att jag har ännu fler besökare nu än förra året trots att jag bara gör något enstaka inlägg per vecka. Det kanske beror på att inredningsbloggarna kommer och går. Många slutar efter något år eller byter namn. Vi som fortsätter har vår stadiga skara läsare och den utökas lite grann för varje år. Jag har väldigt många utländska besökare trots att min blogg är på svenska och "väldigt svensk" i stilen. (eller så är det det som lockar ,vad vet jag)

just nu är jag som sagt riktigt trött på bloggandet och jag känner ångest så fort jag kikar in på min egen blogg och ser alla kommentarer hopa sig. Kommentarerna som jag egentligen älskar och det som gör bloggandet roligt känns just nu bara som obesvarade mail. Något jag MÅSTE ta tag i men inte hinner.

Hur som helst är jag glad för att du är min bloggbuddy ute i cyberrymden.

Jag tycker att din hantverksantikvitetsidé verkar helt rätt!!!!
Jag tror du är helt rätt ute. Återvinning och bevarande är så på tapeten just nu samtidigt som människor söker lyx och kvalité.
Kanske är tiden inte helt rätt men samtidigt så tror jag att det alltid är rätt tid för goda idéer. Och jag tror på din!

Det känns också roligt att du äntligen har hittat ett jobb. Även om det inte är "rätt" jobb så betyder det ju att man lättare kan leta efter just det rätta arbetet. Man kan liksom slappna av och arbetsgivare verkar dessutom föredra redan anställda framför arbetslösa av någon jävla konstig anleding.

Nu bir det så där låååångt igen. Så som det bara blir hos dig på oumberliga.

Så jag ska lägga band på mig och avsluta med en hälsning om en trevlig helg till dig och hexan!

Kram

Flisan

Cecilia sa...

Självklart får du gärna länka till mej och "sno" älgbilder. Din blogg är underhållande och jag ser att du både gillar och är bra på att formulera dej:)

Lillsnörpa sa...

Kan man annat än ÄLSKA din blogg på direkten när det första man får höra är Robbans "I mitt Galleri"!?! Nä det kan man inte! Härlig blogg! /Lillsnörpa

Alfahannen sa...

En flummig stund....roligt att se att du kan din Ola Magnell!

Dina inlägg är som vacker grafitti på väggen till en irländsk tvättstuga!

Vi delar kärleken till oumberliga ting, min vän. Du vurmar för 1700-talet och jag för 1900-talets början.

Vackert så.


Du förstår, idag slutade jag min "trygga" anställning på det stora företaget. Jag vill göra något annat. Något mer.

Antikviteterna lockar, Peter. Jag tror att du om någon förstår. Jag har idéer. Jag vill pröva.

Kram på dig och familjen!

sara på hedepipan sa...

så härlig du är. jag blir så glad att läsa din komentar. Ja konst är det kanske ihop med solskydd om man missat att smörja vissa delar eller så som i sällskapsresan "handen".
konst för mig kan vara allt från ett foto till målning och skulpturer. Ja det är väl det som är härligt med konst att det kan vara i stort sett vad som helst.
Älskar skulpturer som inte ser ut som något speciellt och fotografier som visar färger eller ett gamalt svart vit foto.
Men konst kan ju vara att utföra ett arbete eller att anlägga en rabatt. Att vara konst är kärlek och hat.
Jo detta med att smörja in sig är min man noga med i nacken men inte annnars. jo visst är det jag som smörjer honom.
MÅ så hilans gott
kram

hagagården sa...

Hej
Tänk att det är så roligt att få kommentarer från dig,lika spennande varje gång att läsa om dina tankar och funderingar,Jag ska komma ihåg att spara sticklingar från blommor med färg till dig,fniss....
Kram och ha en trevlig helg du och frugan.
ninni

japp sa...

Hejhej.. tack för din kommentar.
Det låter bra att du tar väl hand om din far så gott du kan.

Jaadu, cancern är ett h-vete.. både i första och sista stadiet...
nåt som etsar sig fast i skallen vid bara namnet.. tror inte att nån som haft cancer å blivit "frisk" , nånsin kan släppa tanken på att den kommer tillbakx, hur frisk man än blivit igen.
Tyvärr går ju inte all cancer å bota.

Nog tycker jag att det är viktigt att skydda sig mot solen och så..
är ingen soldyrkare själv, och är sällan så pass klädd , så jag känner väl att man försöker göra sitt bästa å hålla sig från strålarna.

Önskar er en fin dag.. fin helg och så. Ha det bra. Helén.

Ailas sa...

Paraplyer? Min första association är faktiskt den gamla (1964) sköna franska filmen "Les Parapluies de Cherbourg" av Jacques Demy, med Michel Legrands underbara musik. Inte ens dina bilder kan konkurrera, beklagar... ;)

Nu spelar denna nostalgi i mitt arma huvud och jag som ska ha lektion alldeles strax... Undrar om inte jag ska gå in sjungande idag? Tyvärr kommer jag ändå inte att se ut som Catherine Deneuve. Å andra sidan måste ju även killarna kunna jobba. :)

Tack för trevlig kommentar hos mig. Kulturen ska vi värna om! Alldeles säkert kommer jag att återkomma i kulturfrågan.

Trevlig helg!