onsdag 13 januari 2010

"Galleri Jernsaxen presenterar Patricia Piccinini!"Visst är de bägge konstnärerna nedan härliga med sin naturtrogna "skulpturer"! Fast här presenterar jag en kvinna som har tagit det "naturtrogna skapandet ett steg längre.
Transgenetik kallar hon sina skapelser som ofta är en blandning av någon djurart och mäniska!
Klicka på Patricia Piccinini och du kommer till hennes underbara värld!
Patricia Piccinini är en australiensisk konstnär. Hon föddes år 1965 i Freetown, Sierra Leone och emigrerade till Australien 1972 med sin familj. Hon studerade ekonomisk historia innan hon blev antagen till konstskolan i Melbourne. Bland hennes verk återfinns bl.a. serien Truck Babies, och den kända installationen We are Family som valdes ut att representera Australien vid Venenedigbiennalen år 2003. Piccinini arbetar med många olika konstformer, bl.a. måleri, skulptur, film, ljudkonst och digital konst. Hennes konstverk avspeglar ofta hennes intressen för världsfrågor såsom bioetik, bioteknik och miljön. Hennes arbete har fått stor internationell uppmärksamhet och uppskattning.
Piccinini tycker om att undersöka vad hon kallar 'den ofta vaga distinktionen mellan det artificiella och naturliga'. Hon utmanar våra klassificeringar av liv genom att visa upp relationer och olikheter mellan det organiska och naturliga med vår konstruerade materiella värld. Detta inspirerar henne att kombinera bl.a. mänsklig fysiologi med teknik.
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Helt klart intressant speciellt med tanke på diskussionen om vanvårdade grisar som varit. Med det i tankarna blir grismänniskan lite obehaglig och jag blir inte så sugen på julskinka just nu.