måndag 18 januari 2010

"Konst(igt)? Inte alls installationskonst när det är som bäst!
-Fan, grabbar va tråkigt vi har, vad ska vi hitta på?
-Jag vet, vi stickar en 50 meter lång jättetygkanin och släpar upp den på ett berg en cirka 1600 meter överhavet, kan ta högst 5 år eller sisådär att göra det!
-Ja, det gör vi, vi säger upp oss ifrån våra jobb allihopa! Ta ut ljusen i häcken nu grabbar så kör vi! (Hmm.......verkligheten bakom denna mening får ni läsare forska om själv, angående detta konstnärskollektiv!)
Sagt och gjort, se själv på bilderna hur det blev! Lite länktips, om konstnärskollektiviet Gelitin läser du på "länken" Gelitin. Vill du se hur det ser ut på Google Maps klicka här!
En annan trevlig länk, där dessutom bilderna kommer ifrån!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson som inte heller hade något annat vettigt att göra än att göra detta inlägg! Fast kanske gav "Den Rosa Kaninen" ett välförtjänt och viktigt avbrott i hjärnans vanliga verksamhet och kanske just därför räddade just den här dagen ifrån en totalt kollaps, kanske är det det vi behöver "konsten" till? Vad vet jag, en enkel "bloggare"!
Ha en fortsatt fin vecka och Kram ifrån han som kallar sig Oumberlige Peter!
PS: Jättekaninen är fylld med hårt packad hö och man räknar med att det ska ta över 20 år för naturen att "bryta ner" den! Se teckningsskiss!

8 kommentarer:

Monique sa...

Jag är utan ord, du har lagt upp så många fina saker och så kommer denna kanin. Säkert konst detta också men det går mig totalt förbi.
Hade en svåger som var konstnär, hans grejer gick mig också förbi. Han tyckte han var missförstådd av mig och det var han nog :))

Monique sa...

http://www.harmenabma.nl/index2.htm
så kan du kolla, sidan är endast på nederländska än så länge, men vem bryr sig om tekst när man har bilder som säger allt, nja egentligen inget.. Kram på dig

Photo by Maria sa...

Fy fan vad fult.. I mina ögon då alltså.. Man kan inte gilla allt..
Men jag gillar inte rosa ;-) Och kaninen var inte heller fin och ser mest malplacerad ut..

Kram Mia

Kerstin sa...

Det var väl inte direkt det vackraste konstverk jag sett, men man impomneras ju av idérikedomen. :)
Först läste jag det som att den var fylld med hårt packad snö och tyckte det var konstigt att det skulle ta 20 år för det att brytas ned. Men nu var det ju hö. :)
Ha en fin onsdag, Peter.

Cecilia sa...

Uppenbart i alla fall att installationen berör. Varför blir vi så upprörda när konst inte är vacker? Mer "konstig konst"!:)

Laila sa...

Näää det där var inte konst i min smak. FAst jag tycker det är skönt att det finns så mycket olika tycken och smaker. Hela tiden pumpar jag in i sonen att man får skapa olika saker efter sin egen förmåga. Till skillnad från vad hans skola gör... :-(

Har inte glömt bort dig Peter. Jag är här och springer och har koll på dig. Fast jag är lite tyst just nu, jag vet.

Anonym sa...

Det är oerhört häftigt tycker jag, med dessa konstverk som endats går att skåda ordentligt ovan ifrån. Nu lite spam från mig till dig. Förmodligen inte din grej, men kanske kan du göra något kul utav det hela: En utmaning till dig inne hos mig. Välkommen. Ja, enligt reglerna så måste jag ju nu då skicka denna vidare. Ni som får den, bara gör vad ni ska! Annars bryter ni en kedja som kan vara flera tusen år gammal. Som kom till innan alla bloggare ens var födda! Så kan det vara...

annami sa...

Ja, missade rätt knapp men den föregående kommentaren var ifrån mig.