fredag 8 januari 2010

"Nu är glada julen slut slut...men till nästa år igen...!"Vet inte vad det var som väckte mig i morse, kanske var det ylandet av smärta ifrån de skottskade vargarna som lever kvar i skogarna eller annars var det de ylande föräldralösa fjolårsungarna som nu saknade sitt utvecklande och trygga ledarskap! (Inlägg i vargjaktsdebatten, närå hur kan du tro något sådant?!)
Nej, något vargatjut var det inte som väckte mig och inget högt störande annat ljud heller.
Det som väckte mig var något slags konstigt microljud, ett sådant där ljud som man ibland hör tydligt men svagt, men man hör inte riktigt var det kommer ifrån heller!
Jag smög runt hemma och "lyssnade runt", det tog ett tag sedan hittade jag var det var som lät!
Det var det lätt klingande ljudet ifrån barren på granen när de föll av och träffade våra gamla danska skira glaskulor! Kulorna har ju hängt med i många år så jag borde ha hört det tidigare.
Att jag hörde det så tydligt i år beror på att vi hade en sådan där gran med lite större barr som inte ska barra så mycket! Kungsgran heter det visst! Borde hitta Drottninggran eftersom nästan alla, även vår kommer ifrån Danmark! Säger bara Danskdjävlar, klart som fan att de medvetet hugger dem i Augusti, sedan går det någon glad tjock Dansk och skrockar hela julhelgen och tänker att nu djävlar så har vi hämnats på Svensken, visserligen inte som Stockholmsblodbad, där huvudena rullade som äpplen, men sylvassa barr rätt in i fötterna kan vara en pina god som någon!
Min Fru som jag skriver om i inlägget nedan har faktiskt varit dansk medborgare, undrar om jag ska hämnas och väcka henne genom att lägga lite barr i sängen, Danskdjävlar!
Vid datorn Peter Olofsson!
PS: I vilket fall som helst så ska de Danska Julglaskulorna säljas på Tradera!

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Till nästa jul... Känn på tyngden av granen.. Är den lätt så låt ngn annan köpa den för då är den inte färsk ;-)

Kram Mia

Home No.1 sa...

hej Peter! Hahahaha, jag kan bara upplysa att jag har en Fransk och den är lika djävlig! Nåväl jag tänker inte vara så drastiskt att jag slutar älska den franska lantstilen för det men lite putt blir man! med hopp om ett roligt och givande bloggår önskar jag dig en God fortsättning(ps.jag gillar lååånga kommentarer so keep up the good work) Kram Annica.

hagagården sa...

Hej
Nej då inte tycker jag att du låter gnällig,det är dubbelt det där med bloggandet,man älskar det men det är också tidsödande,timmarna bara springer iväg när man sätter sig vid datorn,och allt runt om en liksom faller,jag tycker att det många gånger är svårt att få ihop det med jobb, blogg,hemmasysslor,5 hundar och hunduppfödning,men allt är så himla roligt så man vill inte vara utan nått av det,och det är vel det som gör att man orkat att det är så himla roligt med allt.
Ja idag ska jag måla golv här hemma och det blir underbart fint.
Kram från en hopplöst energisk människa.
ninni

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för din kommentar hos mig! Jag har ju inte bloggat så länge, men upplever det som väldans roligt. Sen är det ju det där med tiden...den ska ju räcka till till så mycket. Man får nog lägga det på en nivå som passar en själv. Sen tar det ju ett tag att skapa ett kontaktnät. Det händer ju när man har tid att det bär iväg ut i cyberrymden och man hittar nya intressanta personer/bloggar som man besöker, bara läser, lämnar kommentar ibland, återkommer till, får respons, ibland uppstår mer varaktig kontakt. När det gäller nivån handlar det dels om hur mycket tid man har möjlighet att lägga ner, sen handlar det oxå om vad man vill dela med sig... inredning, intressen eller sina innersta tankar.
Önskar dig och din familj en god fortsättning......
kram,
Regina

Susanne sa...

Först vill jag tacka dig för lååånga inläggen hos mig..Jag tror att just nu ligger många Bloggare och vinter vilar,,Säkert mer kommentarer och inlägg när våren och solen tittar fram,,Nej jag är kanske är lite dålig på att kommentera hos dig--Men jag läser alltid ja nästan i alla fall=)..men ibland vet jag inte riktigt vad jag ska svara ...Ang granen vi tog våran i vår skog så det är nog lite skillnad,,men jag ska ta ut den vilken dag som helst fast att den inte barrar..
Nu önskar jag dig en god dag..Susanne