lördag 30 januari 2010

"Konsten att hålla sig till saken!"Haha, det är ju helt underbart att blogga! Bara några minuter efter det att jag publicerat mitt inlägg nedan om "konsten att slicka röv" så fick jag ett mail ifrån en "riktig bloggpolis" som undrade om det inte var en konstblogg jag drev. Han tyckte också att det var osmakligt med videoinlägget i vänstra hörnet! Ja, som sagt det är upp till var och en att "tycka" och självfallet så är det här en "konstblogg"!
Jag är född 1964 och under hela min uppväxt under tidigt 70-tal så spelades en låt på radio, den sjöngs på Franska så ingen i min familj förstod någonting och min bästa kompis Mamma bytte alltid kanal då hon hörde denna låt stönas fram (Lyssna till den, kommer som inslag nummer 2 i vänstra hörnet) Inte förrän förra året då jag hittade skivan på en Loppis fick jag reda på vilka artisterna/sångarna var. Jane Birkin och Serge Gainsbourg heter de och i min jakt på mer information så stöter jag på denne underbara konstnär Fred Jourdain. Jane Birkin blev också starten på ett väskmode!
Vid datorn som vanligt Olofsson!

2 kommentarer:

annami sa...

Åh, den känner jag igen. Minns inte när jag först hörde den, men den var lite "småsexig", lite fräck sådär.

Vit som snö sa...

Den låten känner jag absolut igen att jag hört, ganska fin tycker jag. Och ganska oskyldig om man jämför med mycket idag. Inget man skulle slå av radion för precis... Nu matas man ju med så mycket från all media att man kanske börjar vara lite blasé... Men tydligen finns det dom som orkar vara "poliser" o tycka om det mesta. Dina inlägg verkar skapa känslor av alla de slag Peter, är det inte en ganska häftig känsla?!
Ha en mysig lördag!
Kram Cilla