fredag 8 januari 2010

"Satans va kallt det var ute, men nu är det gjort......!"


Ja sådäringa nu var det gjort! Vadå kanske vän av ordning frågar sig? Såg ni mitt inlägg under om att just nu så ligger elpriset på tian jämt per kilowatt, katastrof! Vi som har hela huset fullt med utomhusjulbelysning! Så nu har jag smugit iväg på baksidan till grannen som är och jobbar (stackarn) så har jag dragit min elkabel till all belysning genom snön så den inte syns och kopplat in den i hans garage uttag! Taskigt? Inte alls, han har skickat lystna blickar på min Fru under flera år nu när hon solat i bikini på sommaren, sådant straffar sig, folk ska ha hyfs helt enkelt!
Tycker faktiskt våran belysning lyser lite finare och kraftigare nu när den är gratis!
God Fortsättning och En riktigt Lysande Helg önskar Peter på Oumberliga Bloggen!
PS: Glöm nu inte att läsa mina inlägg nedan, jag som knåpat hela förmiddagen för att bjuda på ett alternativ till dåliga TV-serier i reklamkanalerna! Du är dessutom nu inne på en i praktiken reklamfri blogg, kanske ska koppla in datorn på utomhus sladden också föresten, så kan jag blogga på hela dagen! Läs mer om El (ändet) på Svenska Dagbladets Nätsidor!

8 kommentarer:

Barbro sa...

Ja med -35 grader och direktel så vore det kanske läge att koppla in sig på grannen;))
men vad säger jag när snön smälter...

Bloggandet för mig började som en terapi när jag gick hemma sjukskriven. Numera kan det bli lite sporadiskt, jag är nog en sådan människa, som hoppar mellan olika intressen. Men visst försöker jag hålla kontakten med mina bloggvänner och samtidigt får inte bloggandet kännas som en plikt, att jag måste lägga in inlägg varje dag, utan det får bli som det blir.
Nu ska pajen ut ur ugnen och jag ska ta en av hundarna ut i kylan. Mycket kort tur vill jag lova.
Ha det bra // Barbro

Häxan sa...

Hahaha...du är för härlig Peter! Självklart så skall jag göra lika...så blir det billigare :)Haha... Kram/ Häxan.

B i t t e sa...

Den som ändå hade en granne... Jag blir så avundsjuk på dina långa inlägg och kommentarer, önskar att jag hade tid att lägga på såna ja också. Trivialiteter som jobb, familj och annan skit (höll jag på att skriva men så menar jag inte...) håller mig i sitt gastkramande grepp. Ska fortsätta läsa nu :-)

Cecilia sa...

Bra idé att dra sladden till grannens garage. Jag får nog jobba lite mer för gratis el. Har nämligen nästan 100 meter till närmaste granne. Och är det något man får lära sej när man bor på landet, så är det att ha goda relationer till de få grannar man har, vare sej man gillar dem eller inte. Man vet aldrig när man blir insnöad, bryter ett ben eller något annat händer som kräver deras hjälp.

Kanske finns det andra kreativa sätt att fixa el... Vad vet jag. Ha en god fortsättning du oxå. Kram

Baronessan sa...

Men tjoho - att jag inte tänkte på det. Grannarna är ju bortresta :)

Ailas sa...

Eftersom jag försökt odla en lite mer avslappnad livsstil, dvs leva just nu... så vill jag inte tänka så mycket på vare sig grannens eller mina egna elledningar och dito räkningar. Idag tog jag i stället på mig en lite varmare tröja, tittar ut över det underbart vackra landskapet och njuter av denna lediga dag! Får se om jag kryper ner under täcket en stund, förresten... och läser! Såg nämligen att katten låg så lockande på sängen, visserligen utan bok...
Elräkningen får jag väl betala när den väl kommer, om jag kan!

Tack för vänlig kommentar hos mig. Sådant uppmuntrar och värmer, ska du veta. Jag kommer säkert att skriva fler "bråkiga" inlägg framöver. I det fallet är vi nog ganska lika, du och jag. Haha!

Trevlig lördag!

Alfahannen sa...

Peter, min käre vän!

Vad roligt att läsa dina inlägg igen, det riktigt lyser inspiration om dem. Är du säker på att din egen energi inte räcker till för att hålla belysningen igång.

Tänk att backa in i en urladdningsstation på hallväggen och sedan stå där i en halvtimme och småskaka medan överskottsenergin förs över till spisen så att "lilla frun" kan laga till coq au vin. Självförsörjning, käre vän, självförsörjning!

Holländarna är mycket för gas, jag tyckte det pös lite här och var i husen. Varje gång jag skulle tända spisen rabblade jag först 7 Ave Marior och 18 Fader Vår innan jag vågade mig fram med tändaren.

Eller blandar jag ihop det med bikten?? Nu blir jag osäker....men så är jag också en stackars förvirrad Alfahanne!

Kram på dig och din familj! Min eländiga frisiska hälsar också!

Västgötskan sa...

Jag ber till alla gudar att ni inte har såna där hemska flerfärgade ljus, eller än värre: De enfärgade, men ändock FÄRGADE slingorna som lyser så obeskrivligt hemskt i blått, grönt m.m...??? :-O