torsdag 14 januari 2010

"Fjolligt!"


Mitt i smällkalla vintern så dyker det upp en artikel i Svenska Dagbladet om att vi män är dåliga på att använda solskydd när vi är utomlands. Självklart så står det på alla mäns "osynliga agenda" att det är fjolligt att smörja in sig, nej en riktig karl han ska tåla att det svider och stramar lite i huden, hur ska man annars veta att det varit riktigt soligt! Nu har jag ingen möjlighet att själv smörja in mig med något solskydd då jag måste vara hemma i "Svedala" och jobba i kylan! Självklart så är jag lojal mot mina manliga kamrater som nu befinner sig på varmare breddgrader och högljutt protesterar när deras kärringar ska smörja in dem.
Jag smörjer inte heller in mig, rejäl kölduttorkning av huden bjuder jag på i solidaritetens tecken, det är inte att förakta det heller, mina händer är fulla med manliga hudsprickor och det blöder vid nagelbanden av kylan, då känner man att man är en riktig man!
Jaha, har han "flippat" ur helt den där Oumberlige Peter? Inte alls visst är det här ett inlägg helt i Galleri Jernsaxens anda, se på bilden visst är det en konstform det också att använda sig av sin egen kropp i sitt konstutövande. Min Gode Engelske vän ovan är en riktig utövare av den ädla "solbrännarkonsten" han gör ibland mallar att lägga på kroppen som han tar med sig när han reser utomlands. Visar dock inga bilder på de resultaten eftersom detta är en "öppen blogg", han får också behålla byxorna på på denna bild!
Vid datorn i "köldsprickornas tid" Peter Olofsson!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Haha Peter! Försöka duger! Vi som känner dig känner ju igen dig på bild även fast det är bakifrån och du fortfarande var lite "rund" av alla dina borrelia mediciner!
Hoppas vi ses på Böda Camping i sommar! Samma vecka som vanligt!
Vi blir lugnt över 50 personer i år!
Många Kramar ifrån "ÖlandsMaffian"!
PS: Du kan väl höra av dig skulle vara kul att bila med Er till Frankrike i sommar, har sett alla fina bilder på din och "Lilla Fruns" blogg!

Photo by Maria sa...

Och jag som tycker det är mer manligt att göra allt det där som att tex smörja in sig ;-) Det visar att de är rädda om sig och det är manligt :-)

Kram Mia

Monika sa...

Peter! Jag har gett dej 19 lotter som straff bara för att du inte vill delta! *skrattar*

Jag skojar, så klart! Självklart vill jag inte pracka på dej ytterligare en pryl. Jag har också gott om prylar men nu gör jag mej i alla fall av med EN! *ler*

Tack för kommentaren i alla fall. Alltid skoj med livstecken från mina besökare.

Om man som kvinna struntar i allt detta smörjande. Är man manlig då? ;o)

Ha en bra dag!

Kram

Monika

Camilla Alvén sa...

Hallå där!
Vad många frågor du kastar ut i din kommentar, jag trodde verkligen att du hade svaren på alla frågor i hela världen men oj vad jag misstog mig...
Kul att du har piggnat till, snö och solsken kan göra den tröttaste man pigg och alert.
Ha det bäst och krama om lilla frun
Kram

Karin Wijk sa...

Ja man brukar få sig ett gott skratt när man hälsar på hos dig, så även denna ¨gång, ha ha ha!!! =)
Själv brukar jag faktiskt inte sola så mycket, men OM jag gör det är det ssf över 25 minst, gärna 30 och uppåt. Hellre blek än bränd. Nu finns ju också brunutansol -krämer av alla de slag om man nu vill få en sådan där härlig gulbrun ton ;-). Tack för kommentaren hos mig och jag hoppas att du får en riktigt bra dag! / Kram fr fönsterKarin

Vit som snö sa...

Du är bara fööör rolig!
Den bilden är allt annat än manlig! Nej, fram för män som smörjer in sej med solmedel, handkräm o annat- det är manligt att bry sej om sej själv!!! Ni är ju så värdefulla ni män:)
2 mil till Ikea...jaa, tänk nästa gång på mej(eller kanske min man) som har 20 mil o åker då o då;)
I övrigt: Blodpudding är INTE gott!
Mona Sahlin...röker hon?? Isåfall borde hon sluta både med det och att måla sina ögonfransar till tjocka flugben!! Inte snyggt. Eller det kanske är konst;)
Ha en mysig dag du oumbärlige!
Kram Cilla

Vit som snö sa...

Haha, näe du, vad jag vet finns inga regler för antal kommentarer, bara bombardera mej;)
En plasthybrid i soffan....njae du, det tror jag inte jag faller för, dom var riktigt läskiga dom där!!!! Kanske om man målar den vit?!
Vad roligt att du följer min blogg! Nr 100 borde ju få ett pris kanske... en plasthybrid kanske...
Får fundera på den!
Kram Cilla

Västgötskan sa...

Ha ha! Nej, men vad är det för bilder du lägger upp på din blogg?! *skrattar högt*
Här kommer man in för att läsa dina filosofiska tankar och bländas av en karls illröda baksida...?! :-O