onsdag 30 juni 2010

"Nu blir det väl ett djävla liv igen..............!"Som sagt nu blir det väl ett djävla liv igen...........brukar bli det när jag skriver något som är "känsligt" för vissa!
Låt mig ta det ifrån början!
När jag träffade min Fru för 25 år sedan så var det viktigaste för henne att presentera mig för hennes Mormor som betydde mycket för henne!
Då för 25 år sedan retade jag mig mycket på "tanten", särskilt som hon helst ville "stänga ute" allt obehagligt i världen, bla så ville hon inte åka tunnelbana, fanns så mycket "sorgligt" där, alkoholister, knarkare mm. Hon såg helst inte på otrevliga nyheter heller.
Milt sagt, det irriterade mig mycket! Så kan man väl inte göra, tyckte jag!
Nu är jag där själv.............tycker fan att det blivit för mycket själv....av det mesta!
Igår "skrek" kvälltidningarna ut rubriker i stil med......."Se vad Länspolismästaren hade i sin sexväska", något i den stilen. Hur fan kan man köpa en tidning med den rubriken?
Jag vill verkligen inte se vad folk har i sina "sexväskor", själv har jag ingen alls, min "utrustning" bär jag ständigt med mig, behövs inga väskor för det inte! Hm....nu blev det Oumberligt dålig humor ifrån min sida igen!
Under helgen så här denne Polismästare varit på tapeten i min bekantskapskrets och helt otroligt så har en del inte vetat vad en sk "diciplinboll" varit, Svenska Dagbladet skrev ordet utan förklaring förra veckan. Kanske helt medvetet, kanske tyckte journalisten att det var en självklarhet, vad vet jag! Vet du inte själv vad en sk "Gagboll" är så kanske du förstår vad det är om du ser bilden ovan, som jag faktiskt motvilligt visar! Okej, visst är jag ute efter en effektfull bild, jag vill ju locka folk till min blogg, så kanske är jag en del av "skiten" i detta läge?
Avslutar den meningen med ett frågetecken, jag kan inte ge svar på alla frågor, människor är gåtor så även jag!

Fast det som fått mig att må mest illa i debatten kring denne "Polismästare" är alla på nätet som försvarar fanskapet! Hur mycket som helst! En hel del "tongivande" personer!
"Tjejerna har sålts sig", då får de skylla sig själv, läser jag ofta........vad är det för störda människor som skriver så? Finns inga frivilla "sexarbetare"......vilken myt, kanske skapat av dem som precis som jag tycker att det blivit för "mycket" av allehanda obehagligheter och sorgligheter, enklast att tro att det verkligen finns kvinnor/män som vill sälja sina kroppar!
Kanske är denne "Polismästare" själv ett offer....ständigt "spöad" av sin Far under uppväxten, visst är det då sorgligt, men någonstans så måste man sätta "stopp"!

Min Dotter fick hela sin examensdag förstörd av en proper till utseendet normal Man i 40 års åldern, han tyckte sig att ha rätten att "tafsa på min Dotter", Lilla Embla är en tuff tjej så hon tvingade denne man att kliva av bussen, men efteråt blev kränkningen för mycket och dagen blev förstörd och misstänksamheten mot "manspersoner" börjar gör sig påmind!
Har nu lagt ner en hel del tid och pengar för att "spåra" denne man! Kanske har jag snart honom fast, får se om han skall överlämnas till "rättvisan" eller om jag ska "prata allvar" med honom själv! Kanske ska jag se vad han gillar att ha en "diciplinboll" i munnen, utan andningshål, sedan kanske jag sakta men säkert ska pilla in ärtor i näsan på honom, en i taget, "tand för tand".........men hujeda mig nu blev jag ju själv så "obehaglig" som jag inte vill att andra heller ska vara, men som jag sagt tidigare, det var inte jag som började!

Orkar du med fler obehagligheter? Titta igenom vad dina barn ser för filmer i sommar, jag tror att jag "sett" det sjukaste sjuka. Mina barn har sett hos kompisar en film om en galen Kirurg som skapar en mänsklig tusenfoting, genom att sy ihop människor. Jag har inte sett den själv, men blev djävligt förvånad när jag såg att den visades på Stockholms Filmfestival förra året.
Frågade igår ett antal tonåringar utanför mina barns krets om de visste vad det var för film, milt sagt, jag "tryckte på en knapp" bara genom att fråga om de visste var det var för film, jag fick bli som närvarande vuxen "kurator" i över en timme bara genom att ha ställt frågan!
The Human Centipede heter filmen om du ska "censurera" lite! Fast å andra sidan, så är det ju mysigt när ungarna i sena tonåren är skräckslagna och vill sova hos en igen! Så väl själv vad du vill göra med informationen! Ett av mina barn har nu sovit hos mig en vecka, trångt som fan, men härlig mysigt, precis som när de var små!

Sårdär ja, nu har jag "lättat mig" ifrån vad som tynger mitt hjärta, men självklart så beger jag mig snart ut på landet för en lång semester utan TV och Tidningar, kanske stannar jag där?
Vem vet!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde!

4 kommentarer:

Nattmia sa...

Tänk om man hade kunnat stänga ute allt obehagligt.. Vad skönt det varit.. Mennu är det ju inte så, fast en hel del kan man ju sålla bort om man vill..

Njut av dagen och hoppas du får tag på "grisen" från bussen.. Men gör inget dumt så att du blir den som får straff..

Kram Mia

Karins fotoblogg sa...

Ja fy fan. Det intelligentaste jag har att säga om det här.... Världen suger på många plan... både när det gäller polischefer, alkoholister på tunnelbannan och filmer.

Kram

Jempa sa...

Den enda trösten jag kan komma på är att nån gång måste det ju vända.. Iallafall vad gäller filmer. Det känns som att nästa steg nu är filmer där barn och djur skadas och mördag, och sånt kommer liksom aldrig att bli accepterat (hoppas jag!)

Vad gäller det som hände din dotter kan jag inte göra annat än att hoppas att du hittar honom och att den jäveln får vad han förtjänar.

Cici sa...

Kanske var det för att slippa dyligt som jag på gamla dar flyttade ut på landsbygden där inte ens löpsedlarna når mig. Men trots att jag är uppvuxen i Stockholm har jag klarat mig från sextrakasserier, eller också har jag varit så naiv att jag inte fattat då det varit på gång.

Mina barn har, mig veterligen, också sluppit undan några grövre "saker".