onsdag 10 augusti 2011

"Balansgång i Blogglandia.....visst är det fortfarande bögarnas fel Del II...!"


När jag "bloggar runt" så blir jag alltid nyfiken på sådant jag inte känner till, det händer inte så ofta, men ibland så dyker det upp nyheter även för mig! Jag gör ju allt för att etablera mig som någon slag "Kulturbloggare", det vore ju trevligt att inte bara bli inbjuden på visningar/vernissager i smyckesbranchen som läget är just nu. Finns ju som sagt mycket annat kul att skriva om.
Ja, som sagt det var ju "Pridevecka" här i Stockholm förra veckan och det har ju debatterats i medierna förfullt. Själv har både jag och Lilla Frun varit på plats för att "lära oss mer". Bögarnas och flatornas liv är ingen nyhet för mig, umgås och känner även bägge "sorter"! (Obs ta nu mitt ordval med en nypa salt). Jaha, vad var det nu för viktigt som Lilla Frun och jag fick lära oss under Prideveckans föreläsningar. Porrstjärnan Buck Angel delade med sig av sin gripande livshistoria och processen kring sin könskorrigering. Han beskrev hur han förändrades från att vara någon som var desperat, olycklig och obekväm, till en person som är stolt över sin kropp och sexuellt bekväm med sina genitalier (vilka inte har ändrats kirurgiskt). Buck har visat vägen för transmän till självacceptans utan operation. Hans budskap om självacceptans går till och med längre än kön, genus och genitalier: Det är en universell grundtanke om att bli, lära känna och lära sig att älska sig själv. Buck Angel har en egen com. sida men jag länkar inte till den här för jag vill inte få min sida nedsläckt eller tvinga min läsare att behöva välja "vuxeninnehåll". Googla själv för att släcka nyfikenhet/kunskapstörsten!
För att du som läsare nu inte ska få allför ekivoka bilder så väljer jag att visa ett konstverk istället. Buck Angel är till vänster och det andra "konstverket" är Allanah Starr alltså motsvarigheten till Buck Angel, även hon har en com. adress för den notoriskt nyfikne!
Men som sagt det här är en kultur och konstblogg så jag väljer att visa dessa två "aktörer" i skulpturform, Marc Quinn heter konstnären och han hittar du här! (inga konstigheter, här vågar alla klicka, nästan) http://www.marcquinn.com/
Enligt SvD så har nu inslaget på Allsång på Skansen nu friats som "hets mot folkgrupp", något annat var väl inte att vänta! Fast visst är det fortfarande bögarnas fel......att det blir så mycket intressant att skriva om, lite motvikt till alla inrednings, semester och trädgårdsinlägg!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Icke Könskorrigerade Bloggare i Cyberrymden!

1 kommentar:

Nattmia sa...

Under Diggilooturneén så sjunger Magnus Carlsson just den låten, Det är bögarnas fel.. Undrar om han gör hets mot sin egen folkgrupp?? ;)

Kram på dig och fortsatt bra vecka..