söndag 21 augusti 2011

"Ett riktigt UFO....Kenny Mattsson Gröna Lund.....!"Apropå inlägget nedan om "utomjordingar"! "-Houston kom in! Vi har problem!" Så lär det kanske inte låta på Gröna Lund på Måndag när någon högre chef kallar in programchefen Kenny Mattsson för ett samtal! Ska nämligen skicka in detta inlägg till ledningen av Gröna Lund, då min hustru blev mycket kränkt där inför Jerry Williams Konserten i Fredags! Först vill jag poängtera att det som hände i fredags är bara "droppen som fick bägaren att rinna över", vi har i princip varit "kunder" på Gröna Lund varje vecka denna sommar. Utbudsmässigt så är vi mycket nöjda, men hur man bemöter och ger handikappade god service och bemötande finns det mycket att orda om!
Fast idag håller jag mig till en sak och det är vad som hände i Fredags!
Så här var det, jag gick alltså och pratade med programchefen Kenny Mattson och förklarade problematiken angående min Kära Hustrus handikapp, att hon inte kan sitta på handikappläktaren pga av att den lutar, aluminium durken blir också mycket hal vid regn och min Frus krampproblematik gör att hon ständigt måste resa sig ifrån sin specialstol med hjälp av kryckor, så för hennes del fungerar inte den "handikapplösning" som finns på Grönan. Berättade det för programchefen och frågade om hon inte denna dag, undantagsvis kunde få sitta på VIP-läktaren under tak. Det gick inte, där var fullt, men inte då, jag stod nämligen där under hela konserten och var dessutom med när Kenny Mattsson släppte upp en annan grupp som inte hade specialbiljett! Han "nochade" alltså oss helt klart och sådant gör mig mycket förbannade, de trevliga väktarna ifrån Securitas blev också förvånade då de helt klart trodde det skulle "lösa sig" för Lilla Frun när vi pratade med programchefen. Så hur fick Lilla Frun uppleva Jerry Williams konserten, jo sittandes under trappan upp till VIP-läktaren. Hon såg absolut ingenting men musiken hörde hon "runt hörnet"! Lilla Frun blev inte upprörd, hon är van att bli "behandlad som luft" både inom vården och samhället i övrigt, men jag behåller "ilskan", jag lovar och jag riktar den "alltid rätt".........Gröna Lund! Detta är bara början.....! Vi har faktiskt ingen diskrimineringslag ännu i Sverige, invandrare, homosexuella mfl har ju sitt lagliga skydd, men de "halta och lytta" får visst skylla sig själva! Europa domstolen nästa!
Undrar om någon "handikappansvarig" på Gröna Lund vet hur det fungerar inom den civiliserade nöjesvärden både i Europa och i USA, det vet jag och det är långt ifrån att man låter en "kund" sitta under en trappa. Åk till Disneyland Paris......där blev min Kära Hustru VIP direkt efter samtal med deras konsulent, man får då ett sk Blue Card och all hjälp som behövs!
Min missnöjeslista över bemötande på Gröna Lund är lång, men Oumberlige Peter tar en sak i sänder, det ger bästa resultat! Någon ursäkt kräver vi inte, utan bara lite "förståelse" och förmågan att lyssna, det kräver jag av alla och av människor i chefposition är det ett "absolut måste"! Jag börjar lite "försiktigt" med detta inlägg, mailar det sedan till Gröna Lund......sedan får vi se om det ännu en gång gör att jag vinner en strid i Europa Domstolen! För min Kära Hustru ska behandlas med respekt och inget annat! Undrar om jag ska berätta i vilken organisation jag är ordförande i och juridiskt ombud? Nej, skiter i det idag, det här handlar om helt andra saker, nämligen medmänsklighet!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Domare i Cyberrätten!
PS: Kenny Mattsson var inte Gröna Lunds enda UFO denna kväll, de var också de två män som smygfilmade min Fru länge och väl ifrån sidan, rätt ner i dekoltaget, Lilla Frun var så upptagen med att Twittra så hon märkte inget! Fast sådant blir jag inte sur över, sluskigt beteénde helt klart, men har man Världens Snyggaste, Sexigaste och Mysigaste Fru så får man väl dela med sig lite?

14 kommentarer:

caja sa...

BRA skrivet Peter...fortsättning följer va??? vill gärna läsa om du får ett bra svar på detta.

Kram till er båda/caja

Singelmamman sa...

Är förundrad, nä kanske ändå inte, mer arg över hur vissa människor behandlar andra. Är glad att du skriver om det. Kanske nästa person slipper bli behandlad som paria. Hittade hit tack vare att du kommenterade hos mig. Så nu förföljer även jag dig. Och mejla gärna mig din adress så (kan jag förfölja dig på riktigt) nä då, skojar bara. Jag vill gärna skicka dig en liten, väldigt liten, uppskattning.
annpann64@hotmail.com
Och kram (nu är du uppe i tre den hör dagen... ;-D

Tankar vid midnatt sa...

Det finns så mycket att göra och kämpa för inom funktionsnedsattas värld. Beundrar DIN kämparglöd!

Caja: sa...

Mailar över en bild till dig som jag tror att du "går igång" på ;-)
jernsaxmailen....

Renée sa...

Förstår om du blir förbannad! Ge dom vad de tål bara!

desperat hemmafru sa...

Vad ni får vara med om! Ofta tänker jag att din fru har en j-kla tur som har en så påstridig/medmänsklig/omtänksam make. Idag funderade jag på om hon någon gång betackar sig din hjälp? Är det inte väldigt jobbigt att alltid stå på barrikaderna? Inget ont menat, bara nyfiken.

Och tack för elektrikerhjälpen. Vi klarar oss ännu så länge, men jag hör av mig om det skulle bli mer krångel. ;-) Åker ni förbi Frankfurt med husbilen får du hojta till! Vi bjuder på kaffe :-)

BP sa...

Sorry - men det inlägget var alldeles för långt för att läsa klockan "läggdags" för mig. Men jag håller nog med dig, bäst så tror jag;-)

Anna D sa...

Herrejösses!
Mycket ska man höra innan öronen trillar av, och det får jag säga alltför ofta nu för tiden...
Hoppas du orkar fortsätta kämpa, jag hejar på dej!!!

Mvh Anna

4U2! sa...

Jag har skrivit om det sättet vi tänker i Sverige, när jag bla blir knuffad åt sidan ständigt och jämnt när vi är och handlar bl.a trots att jag måste gå med kryckor!
Det värsta är att folk i allmänhet är så duktiga på att "titta" bort när sådant sker, som med din fru. #%¤#&/

Baronessan sa...

Man blir förvånad. Men varför egentligen? Det händer ju något stup i kvarten när idioter skiter i sina medmänniskor. Suuuuurt! Buss på!

Fru Gårman sa...

Jag har jobbat som assistent och vet precis hur jävla jävligt det kan vara. Det har inte hänt ett skit på 15 år! Förlåt att jag svär men jag blev förbannad. Förbannad på idioter på Gröna Lund. Förbannad på Kenny Mattson.

ullrika sa...

Du måste låta oss veta hur långt du kommer i det här ärendet. En offentlig ursäkt är väl det minsta man kan begära?

Fara och färde sa...

Du verkar inte riktigt labil. Och eftersom du lätt kan bli lite paranoid i möten med andra människor, så kommer du förmodligen nu tro att jag som skriver är Kenny Mattsson.

Anonym sa...

Din dumma... Du menar att han är labil? Kan ingen svenska längre?