onsdag 17 augusti 2011

"Slemsugningsapparat, klitoris....dagens sökord...!"


God Morgon! Slemmig i halsen? Kanske bara lite "skolstartsförskylning på gång? Eller lite lungcancer kanske? I vilket fall som helst så är det djäkligt skönt att det finns olika typer av "slemsugar" på marknaden, nu är inte det här en medicinblogg utan en ganska "lätt hållen" allmän blogg om det mesta i livet, mestadels olika helt Oumberliga Ting. Idag så vill jag som sagt presentera "slemsugen" som ett helt klart Oumberligt Ting.
Googlar man ordet "slemsug" så blir de för det mesta gulliga nyfödda hundvalpar eller sjuka barn, men den "råa/brutala" vuxensjukvården lyser med sin frånvaro. Sjukdom är inte kul och absolut inte den "självförvållade" sjukdomen, den vi drar på oss genom en massa taskiga "val" i livet såsom rökning, övervikt mm. Innan Ni blir upprörda så såg Ni kanske att jag satte "kaninöron" på ordet "val", för så riktigt enkelt är det ju inte att säga att folk väljer själv sina liv, men till stor del är det så!

Varför skriver jag idag om "slemsugar".......det bara "poppade" upp i min hjärna när jag skrev en kommentar på Unni Drougges Blogg, jag publicerar min kommentar här under och blir någon nyfiken så gå in på Unnis Blogg och se vad det hela handlar om......de finns folk som tycker att man ska "skära i" sitt kommentarsflöde.....intressant!

"Peter Olofsson says:
August 16, 2011 at 9:29 am
Lycka måste vara att varje morgon vakna upp och vara helt övertygad om att allt man säger, gör och tror är det enda rätta i alla sammanhang. För varje år som går i mitt liv (nu 47 år) så kan jag inte säga bestämt att si eller så skulle det vara eller ännu värre så är det!
Desto fler människor jag möter, så väl i text som i verklighet så blir infallsvinklarna fler och fler inom praktiskt taget alla områden. Sammantaget med det man läser såväl inom fack och skönlitteratur så blir det för mig en total omöjlighet att säga vad som är rätt!
Självklart så finns det grundläggande saker som är “rätt” eller “fel”, men det behövs inte nämnas i detta sammanhang!
Hmm…helt plötsligt så blev jag mycket, mycket trött….bl a på mig själv att jag överhuvudtaget började skriva denna kommentar….fast den kom spontant efter att ha läst alla andra kommentarer här under detta i mitt tycke djäkligt intressanta och trevligt skrivna inlägg!
Jobbar man som jag inom vården och mest kommer i kontakt med “döende” människor så blir tillvaron mer att “fånga dagen” i alla sammanhang! Hade ett långt jourpass igår och många hembesök, det enda som lättade upp igår var reprisen av Unnis underbart “galna” radioprogram “Om kvinnan själv får välja”!
Hade jag haft tid och ork och några vänner kvar så hade jag velat ta utt hela programmet i “text” och gjort djupannalys av varenda ord som sades. Såväl i studion och av de som ringer in! Det här är allvar/humor när det är som bäst! Tänk den här helt underbara snubben som ringer in till alla radioprogram för att delge sin livsvisdom, han är ju för “skön”, bara att i detalj berätta för Er mogna damer om hur en klitoris ser ut och fungerar får mig att stanna till vid vägkanten i nattmörkret och vråla högt för mig själv! “Gud finns du? Hjälp mig att orka en djävla dag till!
För att nu inte eventuellt “oroa” läsare av denna kommentar så måste jag säga att jag “ler” medans jag skriver detta!
Fast min sanna övertygelse är att riktigt kloka människor faktiskt tar livet av sig, dock är det inget jag uppmuntrar till. Otroligt nog så kan man betyda så mycket för andra att man inte riktigt kan förstå det själv, men så är det med känslor! (Tror jag måste jag tillägga)
Ännu en gång har en “text” blivit viktig, kanske inte det jag nu skrivit utan att jag fick skriva “av mig”….en slags terapi precis som själva bloggandet!
Vill avslutningsvis gratulera Er alla som är övertygade om att allt ni säger och skriver är det enda rätta! Lycka till!
Till Unni! Jag höll mig kanske inte till ämnet helt och hållet, men jag gjorde ett försök!
Vid datorn som vanligt Oumberlige Peter! Ditt Ångestskrik i cybernatten!
PS: Gillar bilden du har på dig själv, eller rättare sagt gillar “symboliken”……fast det här med rökning är en katastrof, fy fan vad dåligt man mår varje gång man slemsuger en patient med “kol/cancer)” paniken och ångesteni den sjukes ögon fastnar på ens egen näthinna och bränner sig fast i flera dagar efteråt!
Fast rökning kanske är nyttigt, vad vet jag, finns som sagt en massa “sociala studier” om skratt och samvaro……………. "
Vid datorn som sagt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Slemklump i Cyberstrupen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska bli mycket intressant att se om detta inlägg genererar några kommentarer?
Är lite tveksam till det! Fast det är kanske din filosofi, att göra dig helt omöjlig eller oumbärlig.
Har träffat din Fru i olika sammanhang rörande litteratur, jag är övertygad att det är du och ditt sätt som får henne att lysa, ja faktiskt lysa mer än oss sk friska!
Blir dock lite ledsen när du ger dig på oss bibliotekarier som grupp, jag vet att din kritik är befogad många gånger men inte alltid!
Gillar det du skriver och hur du skriver, visserligen inte korrekt svenska, men levande och målande på alla sett! Fast det poängterar du ju ofta själv. Kanske struntar du i det bara?
Vi ses på bokmässan, du komer känna igen mig då jag sticker dig med en vass blyertspenna, fast bara lite!
Mvh och Kram ifrån en av dina beundrarinnor som av förklariga skäl idag vill vara anonym!

Caja: sa...

så många ord...förlåt Peter men min ofokuserade hjärna bläddrar bara snabbt igenom dem....

Och du..klart att vi ska ha kräftskiva!! då kan man behöva en slemsug??? tar du med dig en...eller??

Ps. måste bara tillägga att ni är megafina på kortet i hissen!

kramar till er bägge/caja