söndag 14 augusti 2011

"Hantverks Söndag idag.......!"Idag ska Oumberlige Peter erkänna en sak, jag gillar "lapptäcken" helst sydda av gamla slitna tygbitar så det blir riktigt mjukt. Helst så ska jag använda lapptäcket när jag sover middag med kläderna på. Tänker inte gå in på närmare förklaringar varför jag gillar just "lapptäcken". Kan i korthet berätta att jag samlat och klippt ut tygbitar ifrån mina tre barns uppväxt, tom fodret i bomull ifrån barnvagnarna har jag sparat och självfallet så ska det sys ett "lapptäcke" av allt med tiden, täcket ska sedan följa mig resten av livet och sedan skall jag svepas med det när jag dör!
Okej så djävla egoistisk är jag inte om nu någon av mina barn blir förälskade i mitt lapptäcke som deras Farsa sytt så så får de vira in mig i något annat skönt tyg, bara det är mjukt!
Problemet är när jag ska ha tid att "sy ihop" alla bitar, hade ju några år jag var "ledig/sjukskriven" men då fungerade ju inte mina fingar, alltid är det något!
Sedan jag startade Gallery Erotic Banana of Sweden så får jag massor av mail, har visst hamnat i något Engelsk Galleri register. Fast idag när jag presenterar kontnärinnan Tracey Emin så vill jag verkligen inte visa henne under den rubriken. Fast precis som alla "känsliga och levande" människor så ligger "erotiken" och pulserar under huden och så även inom konstverken som produceras. Tracey Emins är inget undantag. Hennes fantastiska filtar med applikationer hittar du just nu i London på Galleri Hayward och själv så sorterar jag in henne under Galleri Jernsaxen.
Tracey Emins har många "strängar på sin lyra, som vanligt rekommenderar jag att googla hennes namn samt läsa en artikel i Svensk Dagbladet, den finner du här!
Såg Ni vad som hände i detta inlägg, inte en enda association till sex inte.....tänk om jag håller på att förvandlas till en seriös bloggare. Fast Lilla Frun (som ni ser i inlägget under detta) gillade inte rubriken till detta inlägg..."Hantverks Söndag"! Usch och en sådan människa är man gift med!
Nej, det här fungerar inte, nu måste jag cykla till jobbet.....ha en fin dag Vänner!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Pläd i Cybersoffan!

3 kommentarer:

Jess sa...

Jag har haft samma tanke som du att jag skulle vilja sy ett lapptäcke av "minnestyglappar". Tyvärr har jag inte börjat spara, men jag har ju en del kläder och så kvar.
Jag hoppas du får sytt ditt lapptäcke snart och visar upp den på bloggen!

sv: Ja, ibland är vissa så fixerade vid märke och pris att de inte tänker på att ett billigare märke kan vara godare! :)

4U2! sa...

Tänkvärt, en tygbit från allt man varit med om ... hoppas vi får se din filt snart? ;)

BP sa...

Har aldrig sytt någonting i hela mitt liv - alltså inte lapptäcken heller. Men dom som du visar älskar jag. Ser dom framför mig inramade i en lådram och så upp med dom på väggen!!!