måndag 26 mars 2012

"Aldrig i vårat hem.......Välkommen till Nya Oumberligating....!"


Hmm.....det var kanske att ta i, att hälsa välkommen till Nya Oumberligating. Oumberligatingbloggen kommer nog alltid vara sig lik, ganska lik Oumberlige Peter själv alltså!
Ett "djävla sammelsurium", helt enkelt som en arg bloggare kallade min blogg för. Det är det fina med kråksången tycker jag, sammelsuriumet alltså, blandingen, är det inte så ett gott liv ska vara? En mix och blandning mellan allt. Känns som jag faktiskt lever ett sådant i verkliga livet också! Som igår exempelvis, käkade Pizzafrukost med min nya arbetskamrat Charlotte.....dessutom klockan 2 på eftermiddagen! En smart tjej som det första hon gjorde när hon träffade mig var att googlade mig och hittade min blogg. Otroligt nog så vill hon fortfarande umgås med mig! Fast folk med god smak har alltid gillat mig antingen det är i "verkliga livet" eller här på Omberliga! Ser att 4 ip-adresser registrerade på kvinnor "stal" min pungkulebild nedan igår och laddade hem den! Glöm inte att skriva vart den kom ifrån, jag har användningsrättigheterna 1 år framåt! Nej, så taskig är jag inte, ladda på bara, kan ett par pungkulor förgylla någons tillvaro så är det ju fantastiskt!

Hmm....var var jag nu då? Jo, jag skulle ju försöka "seriösisera" Oumberligabloggen lite, eller åtminstone gå "back to Basic", för Oumberligabloggen var ju eller är ju faktiskt en designblogg med konstinslag och lite antikt!

Häromdagen blev jag så trött på mina morgontidningar, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter att jag helt sonika slängde bort dem och knatade iväg till ICA och köpte mig en inredningsporrtidning, det första som hände när jag slog upp den var att jag hittade en helt underbar lampa. En lampa som triggade alla mina sinnen......helt plötsligt befann sig min hjärna ute på landet en sen Augustikväll, nattfjärilarna surrade bedövande högt kring kökslampan eftersom fönstret var öppet, den lite varmfuktiga Augustinatten doftade! Är det inte så här design ska upplevas, att man på något sett blir berörd?
Denna lampa skulle jag köpa direkt om jag hade 2 600:- dollar över! Fast här tar drömmen slut och verkligheten tar över. Även fast om jag nu skulle ha pengarna över till denna designskatt så finns det ett annat problem.....Min Fru......! Hon gillar inga typer av insekter och det har sin naturliga förklaring. Tidigare läsare av Oumberliga bloggen vet att Lilla Frun är ganska dålig och orolig pågrund av sitt "smärthandikapp". När vi träffades för över 25 år sedan var hon precis som jag en insektsälskare som kunde studera insekter i detalj och njuta av deras "skönhet"!

Så en sommar för några år sedan när vi befann oss i Danmark, långt ner på Jylland så hände det en sak som jag tyckte var lite kul, men med all respekt för Lilla Frun, inte var så rolig för henne!
Hon halvlåg som vanligt i sin specialstol vid matbordet där vi satt en sen och varm kväll och fikade, ett gäng släktingar och kompisar, huset stora alltanskjutdörrar var öppna på vid gavel och Veijlefjordens vatten glimmade i månskenet utanför.....då händer det, ett "naturens under", helt plötsligt så flyger det in ett tiotal "döskallesvärmare" in i rummet, stora feta underbara nattfjärilar med kroppar tjocka som tummar och vingar som ven som mindre flygplansturbiner. Dessa landar på Lilla Frun, varför vet jag ännu inte idag, men kanske hade hon någon kemisk substans i kroppen som dessa Guds små under gillade, kanske var även de sugna på Morfin, vad vet jag? Men efter att de landat på henne och doftat in sig på hennes hud, så fick Dödskallesvärmarna bokstavligen "tuppjuck", och börjar flyga runt i rummet som tokiga och "studsa" en massa gånger på Lilla Frun, ett naturens under beskådades helt enkelt!
Hmm....milt sagt Lilla Frun uppskattade inte alls detta "naturens under", utan fick panik helt enkelt!

Nu är Lilla Frun en klok kvinna så paniken lade sig efter en stund men upplevelsen satte sina spår och nu gillar inte min Kära Hustru några former av flygande varelser längre, fåglar fungerar!
Blev en lång text det här, men så måste det få bli ibland! Skulle gjort en massa annat idag på min "lediga måndag" men Gud, Min Chef eller Banken tyckte annat så min lön finns inte på mitt konto som den borde idag! Fast som allt annat i livet så kanske det som sagt finns en mening med det, det blev ett inlägg om en fin lampa och kanske upptäcker någon via google de underbara Döskallesvärmarna, ett naturens under!
Tror jag faktiskt Älskar Er, Ni trogna läsare som orkar med mig och mina pungkulor!
Kärlek och Värme idag från Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt surr runt Cyberlampan!
PS: Lampan heter Johnny B Butterfly och är designad av Ingo Maurer, se mer här!

2 kommentarer:

BP sa...

1. Lampan är en våt dröm, så är det bara!!! Skulle platsa på vår vernissage på mitt jobb på onsdag!

2. Det där med att knycka bilder - ja du har ju knyckt från mig och jag från dig - är bara glad om folk använder mina bilder - även utan tillstånd. Då menar jag i bloggsammanhang alltså.

3. Förstår din fru helt och hållet. Jag blir totalt hysteriskt vid åsynen av både småkryp och annat som flyger, däremot gillar jag håriga spindlar;-)

4. Hoppas din lön hittar hem - eller rätt omedelbart!!!

Charlotte sa...

Äta pizza kl. två som frukost är helt okey - men att äta korv på kyrkogården mitt i natten känns inte så smaskigt i min smak men får väl bearbeta den tanken haha