torsdag 8 mars 2012

"Godmorgon Kissekatter....det är Er dag idag.....!"

Internationella Kvinnodagen idag.....Grattis Tjejer....eller vad ska man säga? När jag var 18 år åkte jag omkring med en dekal på bilen där det stod: "Den bästa kvinnorörelsen är i sängen!" Självklart så ska man ha ett "straff" för sådant och det har jag fått min beskärda del av vill jag lova. När min Fru blev svårt sjuk för 18 år sedan så hamnade jag i den "värld" som ett fåtal män känner till, ja de vet att den finns, men inte hur det är att leva i den år efter år. Jag hamnade i den fälla av att jobba deltid i ett vårdyrke och dessutom ta hand om barn och hem, samt deltidsassistent av min sjuka Fru. Fast det mest intressanta under dessa alla år som dubbelarbetande "lågavlönad kvinna" var faktiskt det uteblivna stödet ifrån andra "kvinnor", många i min näromgivning tyckte inte alls om att det klampade in en man i "kvinnodomänerna", visst tyckte en del att det var gulligt med en "pysslig" man, men bara om jag höll käften. Min Fru som i ordets rätta bemärkelse hamnat i en livslång kvinnofälla eftersom hon drabbats av en svår förlossningsproblematik har inte heller behandlats väl av "kvinnokollektivet", tvärtom, är det några som behandlat henne illa, så är det hennes medsystrar inom vård och omsorg!
Egentligen har det bara funnits en "Medsyster" i ordets rätta bemärkelse, som i ord och tal stridit för min Frus rättigheter som kvinna och avelsmor, det var min Frus handläggare på Försäkringskassan, en kvinna som inte bara stod på sig inom myndigheten för min Frus sak utan även för alla kvinnors rätt till en bra behandling då de i samhällets tjänst avlat nya medborgare till systemet som ekonomisk sett i slutändan bara gynnar män. Hm....svårt ämne det här, särskilt att kort behandla i ett  blogginlägg!
Vid datorn som vanöigt Ulv Röde alia Peter Olofsson Din BH-brännare i Cyberträsket!

11 kommentarer:

Elle sa...

Tänk, det är strax efter åtta och jag har redan blivit gratulerad två gånger till kvinnodagen - av män!
Nu slår mig tanken att jag inte ens vet om männen har en egen dag. Eller är alla andra 364 dagar deras?
Finns väl inte mycket att fira. Läste just i tidningen hur mycket mindre kvinnor tjänar än män och att kvinnor hör till dem som lever i fattigdom när de är äldre, för att de p g a dålig barnomsorg och andra omständigheter varit omöjligt att tjäna ihop till en vettig pension.
Men tack ändå, för gratulationen!
Kram

Alfahannen sa...

Vad var det hon sa, det gamla rivjärnet Madeleine Albright?

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor."

Kram på dig!

desperat hemmafru sa...

Och just idag går Filippa Reinfeldt sin egen väg. Undrar hur det hänger ihop?

Jag beundrar dig för dina "kvinnliga" egenskaper! :-) Samtidigt sitter jag här i den gamla vanliga "kvinnofällan" jag med. Inte med en sjuk make dock. Men som en högst vanlig och normalsmart kvinna som precis var på väg att göra sitt livs karriär, när mannen konstaterade: Om jag inte tar den här tjänsten nu när jag är över 40 år, så kommer jag inte att ha någon karriärutveckling. Att hans jobb i utlandet resulterade i att jag samtidigt fick tacka nej till ett chefsjobb samtidigt som jag precis fyllde 40 var en helt annan sak... Det finns sääääkert något jobb åt mig den dagen vi återkommer till Sverige säger min man uppmuntrande. Det där karriärsnacket gällde tydligen bara honom själv, fastän jag har haft precis samma drömmar och ambitioner som min man. Suck. Men vad är väl ett jobb och en karriär (på slottet)???

Japp. Det var vad jag ville säga denna dag...

Disa sa...

Ja, så är det faktiskt...finns väl inga värrre att ha att göra med än kvinnor när det kommer till vård och chefer etc. :o(
Hemskt att det ska vara så och därför är jag ingen direkt fan av detta kvinnodagande och "kvinnor kan".
Till nåt helt annat...skulle bara som en annan oplanerad unge titta in hos den andra oplanerade ungen och ska vad den hade för planer.
Ha en skön dag och hälsa frugan!!
Kram

optimist sa...

Tack, säger jag.
Och, ska gå och påminna min man om vad det är för dag idag. Det är ju inte bara Internationella Kvinnodagen, mitt andra namn har namnsdag också.
Där har han två missar.
Trevligt att hitta din blogg.
Kram!

RackarTuss sa...

Tack för kommentaren i min blogg.

Så klart har jag nu kikat in i din blogg och läst litegranna.

Tjoho på dej!

Marlene sa...

Hej! Hittade hit genom Rackartuss, kul! Själv hade jag en dekal på min kornblå bubbla där det stod "avundsjuka gossar är ofta Sossar"... Konstigt att jag aldrig fick den repad, men snack blev det ju :-)
Ha en bra kvinnodag!

Petra sa...

Det borde vara det varje dag.

Ankii Nilsson sa...

Där ser man, du har alltså levet som kvinna:) skämt o sidor, så trist o hemsk de som drabbade Er, hoppas din fru blev bra igen o mår bra nu. Sjukdommars elände är inte någon dans på rosor.

Personligen har jag inte känt av så mycket av de här med kvinnofällor o dåliga löner o allt misär en kvinna kan råka ut för, Men faktum är ju att idag 2012 lever fortfarande många kvinnor under förtyck o hemska förhållande. Så vi får allt fortsätta kämpa för dem!! Oh sanningen är att de e som du säger inte allt män som är lea vid kvinnor, medsystrar kan vara aldrig så elaka..ich.

Trevlig med lite nya besökare. Tack för du kom. Dockor ja, de är jag löjligt förtjust i, men mitt samlade stannar inte där...oh nej, här finns mycket smått o gott, men de mesta nerpackat...annars kanske vi inte fått plats här:)

Ha en trevlig helg
Krmaiz Ankii

Marina sa...

ooops - detta hade jag missat och nu snart är ju dagen slut här, nu blev det bråttom om jag ska fira!!

BP sa...

Jag tycker att det är en helt löjlig dag. Jag menar om någon uppfinner en internationell "mannodag" så jag kanske ändrar mig, men jag tror inte det.

Dagen diskriminerar oss kvinnor ännu mera och är helt korkad!