tisdag 6 mars 2012

"Fläckar man minns.......!"

Det här med fläckar och kladd är intressant om man väljer att se det ifrån den ljusa sidan vill säga! Nu på morgonen har jag rengjort vår vita brödrost och det gjorde jag bara för några dagar sedan, fläckarna var lätta att analysera, mest marmelad, ketchup och gurka....hm...intressant i sig hur de hamnat där! Fast det finns värre fläckar som i vårat trapphus exempelvis, så finns det en fog mellan två vita marmorplattor som är nästan svart. Jag brukar glatt berätta hur den uppkom för nyinflyttade, jag vet för jag är den som bott längst här. Fläcken uppkom när en tidigare överförfriskad granne föll utför trappen och avslutade med att spräcka skallen mot golvet och dö knall fall! Tragisk händelse i sig men mest irriterande tycker jag, det vållar så mycket oreda då sådant händer, en del människor blir så oroliga då, exempelvis så fick en annan granne panik och sprang runt i strumplästen och spred blod i hela trapphuset, personligen försökte jag göra hjärt och lungräddning på mannen som fallit. I vilket fall som helst så reagerade järnet i blodet med fogmassan så missfärgningen går inte att få bort, tjafsade ett tag med försäkringsbolag och annat för att få någon att lägga om golvet, men livet och tiden går vidare och sedan dess har mycket vatten..hm...blod flutit under broarna och andra bekymmer har varit viktigare för mig att lösa och nu är det som sagt en alldeles sann berättelse att berätta för kaxiga nyinflyttade, vissa berättelser håller folk på "mattan".......och det är min livsfilosofi, alla ska vi dö, så var rädd om dig själv och andra och håll dig djävligt ödmjuk!

Usch...förlåt....nu pratar vi om lite trevligare fläckar, jag och Lilla Frun tillät vår Dotter att ha fest hemma, de var över 40 vilda ungdomar i tonåren här, inte en grej gick sönder inte en fläck, klockan 3 på natten kommer vi hem, jag har med mig min Svärmor, vad gör tanten....hon blåser ut en stor kandelaber med svarta Haloweenljus mot vår vita tapet i vardagsrummet och min Danska Svärmor har lungkapacitet vill jag lova, hon tog alla sex ljusen i ett enda stor kraftig utandning, ingen skyddande hand inte, utan bara ett sjudjävla utblås, så nu är väggen alldeles svartprickig! Har ingen lust att tapetsera om ännu, kul att påminna henne då hon är på besök! (ler)
Blodiga lakan är inte så upphetsande, men gillar du zoombies så titta in på "Vem dödade Bambii sajten" här!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Fläck på Cyberlakandet!

4 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Fläckar måste inte alltid väcka obehagliga minnen till liv. Ibland finns det fläckar som väcker trevliga och positiva minnen till liv. Liksom även ihop-limmade ljusstakar (som sonen sparkade sönder med hjälp av en fotboll inomhus) och avgnagda knappar på fjärrkontrollen (från våra tidigare tamråttor). Vissa spår kan jag riktigt njuta av, fastän andra tycker att det är fult eller äckligt.

PS. Synd ändå med de svarta ljusen. Ungarna gjorde en liknande grej, men tack och lov var ljusen vita... DS

Lippe sa...

Gammelkatt vässade klorna på dörrfodren och Vreskatt drog trådar ur soffan. Arg som ett bi medan de levde men nu ser jag det inte längre och om jag råkar uppmärksamma det så nästan ler jag???
Kram!!

Lippe sa...

Just det!! Zombies, det börjar något konstigt ikväll, den sista dokussåpan, eller vad det hette. Där skulle det vara zombies!
Kram igen!

BP sa...

1. Tur att ni inte är skrockfulla;-)
2. Kul med ungdomar som är väl uppfostrade.
3. Ta aldrig svärmor med dig hem nå't mer. Låt henne anlita en målare som hon betalar för!!!