tisdag 13 mars 2012

"Då sov jag djävligt gott........!"

Jag har en underbar hobby.....att sova gott på främmande platser! Dessutom gillar jag att få dem dokumenterade på bild. Fast det behöver jag inte be om, Lilla Frun är nattuggla och tycker jag är så gullig när jag sover så hon brukar fotografera mig i de mest konstiga sovvinklar. Tänkte visa en bild då jag sover naken i en snögrotta....men det skulle ju bli helt fel, nakenbilder visas bara i December på Oumberliga Bloggens Julkalender så det får vi vänta med!
Jag förstår att Ni nu är jättenyfikna och förväntansfulla om att jag ska berätta om min "sovbild" ovan. Självklart så ska jag göra det.
Bilden är tagen klockan 2 på natten och jag har just somnat in efter att ha kört den sista etappen på 110 mil till Saint Tropez vid Frankrikes Medelhavskust. För den medicinskt intresserade kan jag berätta om mina blåsprängda fötter och muskelförtvinade vadben som tydligt syns på bilden, jag har just blivit "frisk" efter två år av svår neuroborrelia, okej, det tog cirka 1,5 år till innan benen och fötterna blev i toppskick igen. På det ben som fästingen satt så är jag ännu inte helt smärtfri trots att det gott 4 år nu. I vilket fall som helst så är det en överlycklig Oumberlig Peter som somnat in i Guds fria natur på en campingtomt 70 meter ifrån Medelhavets strand! Minns att jag vaknade upp och tittade rätt in i ögonen på en liten ödla, den tittade länge och väl på mig innan den kilade vidare in i buskarna, undrade vad den berättade för sina barn när den kom hem till sin håla?
I vilket fall så är jag glad att Lilla frun fotograferade mig här, en av de skönaste nätter/sovstunder jag haft, gick direkt ner till havet och simmade då jag vaknade, med kläder och allt, låg sedan på stranden och torkade. När jag sedan kom upp till Husbilen så låg hela familjen och trynade!
Har du något underbart sovminne? En öppen "utmaning" och ett tips till ett trevligt blogginlägg kanske?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson Din Sjusovare under Cyberhimmeln!

2 kommentarer:

Elle sa...

Funderar på vad jag har för sovminne. För att stanna kvar vid temat semester och Frankrike...minns jag när jag i min ungdom åkte till Spanien med mina föräldrar och två bröder. Det var innan AC:ns tid och våra ben klibbade mot varann där vi satt i baksätet med tre man. Vid ett tillfälle stannade vi i södra Frankrike och tog in på ett litet pensionat...eller vad man ska kalla det. Jag och ena brorsan delade på en halvstor säng. Den hade dock sett sina bästa dagar. När vi lade oss, sjönk madrassen ner och vi rullade liksom båda ner mot mitten. Där låg vi sen och sussade i en "grop".
Inte kul då, men ett roligt minne.
Sov gott!

BP sa...

Bilden är kanoooon och blir ännu "bättre" av din text.

Det enda utomhus-sovminne jag kan bidrar med att jag när jag för första (och sista) gången sov i tält och vaknade av småkryp och skvalpande vatten efter en hel natts regn.