söndag 18 mars 2012

"Oumberliga tårar på Jysk.......!"

Att livet är fyllt med kontraster kan vi nog alla kallt konstatera. Idag var jag påväg till Jysk för att köpa ett gäng billiga kuddar att ha som stöd för Lilla Fruns ben, nu när hon är lite extra dålig! Mitt bland alla bakfulla människor på en av Södertörns Jyskbutiker så märker jag att något inte är som det ska. Det är en kvinna med barnvagn som inte mår så bra, jag ser sådant direkt, så självklart så frågar jag hur det står till. Säkert har ett tiotal människor passerat henne där hon sitter i en soffa och ser helt "frånvarande och tom ut", brevid i barnvagnen gnyr en liten varelse på högst några veckor! Förlossningdepressioner är jag väl knappast utbildad på men signalerna ifrån denna mörka unga kvinna är ju uppenbara.
Vi börjar prata, på knagglig Svenska, hon pratar mycket tyst och mycket sakta, hon håller dessutom i min arm hela tiden och det är viktigt att jag förstår vad hon säger märker jag. Hon berättar att hon är mycket trött, hon har nyligen blivit Mamma, hon kan inte sova, hon är orolig, så hon har gått över en mil nu på förmiddagen. Hon är nu omgift för 3 gången och tårarna rinner när hon berätar hur hennes två tidigare män slagit henne, ansiktet talar sitt tydliga spår, lika så fingrarna som håller i min arm!

Ärr i ansiktet, sned näsa och avslagna tänder! Hon säger att hon ber till att Allah att hennes nye man är snäll och jag ger mig inte förrän hon berättar om han är det eller inte. Eftersom vi har lite språkproblem så tar det tid och jag får klart för mig att hon nu har en bra man, men hon är orolig att han ska förvandlas som de andra två männen tidigare gjort. Helt klart är hon ärrad inte bara på kroppen utan även svårt sargad i själen. Jag klappar henne på kinden i någon slags symbolisk handling, hon ler för första gången. Nu måste det bli bra säger jag och frågar om det finns något som heter "tredje gången gillt" på hennes språk och det finns något liknande. Under tiden jag sitter och pratar med denna delvis beslöjade kvinna får jag många arga blickar ifrån män i butiken jag är i, den ligger i ett område där det rör sig många män av utländsk härkomst! Självklart ses det inte med blida ögon när jag sitter och pratar med denna unga dam, dessutom vidrör jag henne i ansiktet! Fast sådant skiter Oumberlige Peter i, som Viking klappar och berör jag vem som helst som behöver det! I vilken Guds namn som helst antingen det är Allah eller våran Svennebanan Gud så ber jag tyst för mig själv när jag går vidare efter nästan en timme, att denna unga mörka afrikanska kvinna får "frid" och hittat en Prins, som en dag också är påväg till Jysk för att köpa extra kuddar så hennes rygg eller värkande kropp får vila, preci som jag nu är påväg att göra! Fast riktigt säker känner jag mig inte, hoppas jag har fel!
Vid datorn som vanligt Ulv Röda alias Peter Olofsson Din Kuddköpare i Cyberbutiken!
PS: Bilden hittade jag på en sajt som berör detta ämne lite grann, se här!

10 kommentarer:

Lippe sa...

Det är sådant här som gör att jag är full av förtroende när det gäller mänskligheten i allmänhet och dig i synnerhet!!
Jag älskar när du gör sådana där grejer!!
Kram
(du har ingen bror, som är ledig?)

Lippe sa...

Kom på en sak: det går något program på TV där de ska försöka ta reda på vad manlighet är, ta och ring dom...

conny sa...

Världen kan vara stolt över dig Peter!

Märta sa...

Känner en obeskrivlig lust att översända en kranskulla och en lagerkrans till dig.
Fast jag nöjer mig med att i all enkelhet skriva:
-Du är en sjutusan till bra karl, Peter!

BP sa...

Ja, vad ska jag säga!!! Du är en fantastisk "Good Samaritan". Du verkar ha "på känn" när något i en människa brister eller när någon behöver förståelse och hjälp.
Att det sedan händer på just Jysk är nästan paradoxalt...
Du är en bra människa!

Lippe sa...

Tack för att du gav en lägesrapport inne hos mig! Jag har funderat massor!
Kramar till Lilla Frun!

Marina sa...

Underbart att det finns sådana som du - det ger hopp om mänskligheten!

Elle sa...

Kvinnan på banken och lilla frun på sjukhuset kan vara glada över att det finns en oumberlig kuddköpare.
Kram!

Maria sa...

Du är en fin människa!

Laila sa...

Du var bara en underbar medmänniska. Å det behövde hon verkligen!
Låt folk glo! För oavsett kön, färg, religion så behöver folk få låna öron som lyssnar på dom och en hand som rör vid dom (på ett ömt sätt