tisdag 6 mars 2012

"Jag tror jag blir med negerbarn......!"

"-Jag tror jag blir med negerbarn!" Precis så sa alltid min Mamma när jag var liten då hon höll på att bli tokig över något, oftast sådant vi 3 bröder gjort eller över det inte min Pappa gjort! Detta uttalande hade i och för sig inte varit något konstigt alls om min Pappa nu vore härstammad ifrån den Afrikanska kontinenten, fast det var han inte, inlandsnorrlänning och inget annat! Som sjuåring så väckte sådana uttalanden en massa frågor, tror inte jag fick något svar på dem faktiskt. Ännu konstigare blev det när min äldre brors kompis Mamma faktiskt blev med "negerbarn", jag undrade hur tokig hon måste ha varit, för hur hade det annars gått till. Fast med tiden fattade jag att hennes Pappa varifrån Jamaica. Petronella fick det Lilla Livet heta, jag lånade henne så ofta jag kunde, sötare varelse fanns inte tyckte jag då......funderade länge på hur jag skulle kunna reta upp min Mamma så pass mycket att jag också fick en liten "Chokladpralin" till Lillasyster! Morsan är nu över 80 och det här inte hänt något ännu, dessutom har hon blivit lugnare med åren, så nu lär det knappast hända några under......fast min Älskade Söta Dotter har ett djävla temperament och en lite mörkare pojkvän så vem vet vad framtiden har i sitt sköte..............?
Fast bilden, ovan får man verkligen göra sådant, är det verkligen politiskt korrekt? Ja, att klä ut ungen till en pepsiflaska alltså! Alla vet väl att det är Coca-Cola som gäller!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Minne i Cyberträsket!

3 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Tänk om din mamma hade varit ung nu. Då hade hon fått säga:

- Jag tror jag blir med chokladbarn...

eller

- Jag tror jag får ett färgat barn...

Neger får man INTE säga. Fy på sig. Nä förresten, jag tror inte att det hade varit bra att uttrycka sig så heller. ;-)

Apropå fastare skinkor vill jag nog hävda att de blivit fastare. Gäddhänget med. Men som du hör på namnet så hänger det fortfarande betänkligt tycker jag... Men det går sakta framåt eller neråt beroende på vad man syftar på. Brösten skrumpnar och bukomfånget minskar. Har inge aning om hur detta kommer att sluta. :-)

BP sa...

När jag ser bilden så tänker jag spontant på en bild med en pojke som var utklädd till Marlboro cigarettpaket och hans pappa var utklädd till en Jack Daniels flaska.
Himla roligt inlägg annars:-)

Anonym sa...

* Click on the author's name to view their profile and articles.
It is funny, however, that two of the first luxury cars with a green conscience come from
Japan and Germany in the form of the Lexus HS250h and Audi A3 TDI.
However, when you lease a car, you can pay in small
fixed payments per month while you get to enjoy
the benefits of driving a car.

Review my web page :: 2015 Audi A3