torsdag 10 december 2009

"De övriga 10% det är jag det!"



"Svenska miljarder till klimatåtgärder", läser jag idag i Svenska Dagbladet!
Uppriktigt, jag är inte med på det för 5 öre ens. Tror inte att människan kan påverka så mycket, visst skulle det säkert gå, men nu består inte världen av en massa "goda miljövänner"!
8 miljarder är att bokstavligen slänga pengarna i "sjön"! Nej fan nu är det dax att tänka framåt och på hur vi räddar gamla "Svedala" istället!
En av de första platserna på Jorden som håller på att raderas ut pga ökad havsnivå är ju Maldiverna. Jag har aldrig varit där och du som varit där och flugit dit har ju varit med och förstört klimatet ordentligt med alla utsläpp. Jag har personligen inte flugit på 15 år som den militanta miljövän jag är (ler)! Ja till saken, nu tycker jag det är dax att tänka i lite andra banor. Maldiverna har cirka 300 000 invånare, självklart så ska vi använda de 8 miljarderna till att hjälpa dem att flytta! Vart ska de då flytta kanske vän av ordning då undrar? Självklart så ska de flytta hit, till Sverige! Vi behöver öka vår befolkning med cirka 250 000- 400 000 invånare för att klara av att få Sverige att fungera i framtiden med bl a en åldrande befolkning. Tänk vad bra allt skulle bli, dessutom är alla våra nya "medborgare" ena riktiga "hejare" på turism och inte vilken turism som helst utan öturism, perfekt då havsnivån kommer stiga cirka 70 meter de närmaste 100 åren. Okej, det blir inte så mycket korallsandstränder, men det är fan i mig inget fel på klippbad ifrån stadig granit heller, varmt blir det i alla fall.
Ännu ett bidrag ifrån Peter Olofsson och Tankesmedjan Jernsaxen!
PS: Glöm nu inte att läsa artikeln i sin helhet, del av artikel nedan:
"Sverige bidrar med 8 miljarder kronor för att snabbstarta klimatåtgärder i fattiga länder. Samtidigt visar en ny undersökning att över 90 procent av svenskarna och 71 procent av amerikanerna vill betala för att förhindra en global uppvärmning."
Äh, klämmer in lite fakta om Maldiverna också!
Maldiverna, formellt Republiken Maldiverna, är en östat i norra Indiska oceanen som består av 1192 öar varav 200 är bebodda, tillsammans befolkade av cirka 300 000 invånare. Huvudstaden och huvudön heter Male och har en befolkning på cirka 80 000 invånare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill svenskarna betala för att minska den globala uppvärmningen kan de börja med at stoppa in lika mnycket energi i sin bil som de tar ut av den. Det går åt 400 kilo majs eller raps för att fylla tanken på en stadsjeep med alkohol. Det är bara för bilägaren at dra ned på matkonsumtionen så att det som går ned i tanken inte samtidigt hamnar i magen. Det är antingen eller som gäller där. Lösning nummer 2 är att bygga en bil som inte släpar med sig 1 ton barlast för varje resa. Byt ut all metall i bilen mot hampaplast, det är ändå 3 gånger starkare än stål och blir inte ens repigt om du drar en slägga i huven.

Det går att betala för att "hejda klimateffekterna", men i den lösningen ingår INTE att skicka pengar till utlandet samtidigt som man behåller sin normala livsstil. Livsstilen måste förändras först, och DÄR ÄR priset på detta.

Allt annat är en scam.

Häxan sa...

Du är härlig! Man vet aldrig vad som väntar när man klickar sig in till dig. Alltid lär man sig något nytt eller får något att fundera på.
Hoppas att allt är bra!
Ps..jag har inte varit ombord på ett flygplan på 13 år och jag saknar det inte ens.
Kramar från Häxan.