tisdag 29 december 2009

"Hoppas!"Ja, hoppas verkligen att 2010 blir ett lite lugnare år för mig än vad 2009 har varit! Mycket kraft gick åt att starta upp Patient och Smärtföreningen Jernsaxen. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag lärde mig själv mycket på kuppen. Tråkigt bara att nu kommer inte fler än min Fru kunna ta del av dessa kunskaper, nej, så illa är det inte, de som befinner sig i min "bloggossfär" står alltid under mitt "beskydd" fortfarande!
Min Presidentvalskampanj fortsätter självklart, men det är bäst att göra ett litet förtydligande då det blivit lite "missförstånd" i media under året. Ja, faktiskt, det är den problematik man får ta när man gör som jag och länkar en del av sina inlägg till en del av dagspressen, gissa vad många upprörda mail jag fått, självklart så tillhör de också "konsten". Presidentkampanjen ingår som ett delprojekt i Galleri Jernsaxen som blir verklighet någon gång under 2010!
Fast egentligen så borde jag ställa upp i den politiska debatten på riktig! Om du orkar så läs mina två inlägg nedan, i kölvattnet ifrån inlägget om Sverige Demokraterna så har en "stollig" politiker ännu en gång idiot förklarat Svenska Folket. Han skriver på allvar att människor i Sverige tror att invandrare får bilar av staten! Kanske det finns någon stolle som fått vissa saker om "bakfoten" men det hör inte hemma i den politiska debatten att använda som argument!
Hoppsan, nu blev det ett sådant här inlägg igen som egentligen skulle höra hemma på Tankesmedjan Jernsaxen! Fast bilderna ovan hör ju hemma på Galleri Jernsaxen och det är ju en del av Oumberligating! Hmmmm....vem har sagt att allt ska vara enkelt!
Orkar du detta inlägg så orkar du säkert de två under! Som vanligt! Du är Bäst! Glöm inte det!
Kram ifrån Oumberlige Peter, din "röst" i politikermörkret!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

LillaFlisan sa...

men Peter, så trist med Jernsaxen!

Jag vet ju hur mycket jobb du lagt ner på den.......

Hoppas att du kan hitta andra former för jag tror att det finns ett stort behov av dylika intresseföreningar.
Sverige har blivit kallt i dubbel bemärkelse. Där har du rätt.
Det är också därför Sd vinner mark liksom att ingen protesterar när regeringen låter försäkringskassan dra åt tumskruvarna på döende och svårt sjuka människor.

Förr hette det: åt var och en efter förmåga. Eller : För att alla ska få lika behöver vissa lite mer. Idag är det: ta det du kan från den du kan och håll käft.

Även om jag är en av det "månkulturella Sveriges" största försvarare så är jag även djupt övertygad om att demokrati, solidaritet och åsiktsfrihet är det viktigaste vi har i Sverige. Vi kan inte tiga ihjäl främlingsfientlighet utan jag är beredd att ta fighten och jag är övertygad om att de ljusa krafterna är helt överlägsna de mörka. Det handlar bara om att få de "stumma" massorna att ta bladet från munnen och göra sin röst hörd mot dessa mörkerkrafter.
Vi är ju farligt ute när invandrare klumpas i hop som EN grupp. Lika så sjuka eller gamla.
Människor/partier som gör det är ute på en enkelspårig väg som bara leder dem rakt i fördärvet.

Nu fick du i gång mig igen, Peter!

Och jag som funderar på att sluta blogga... Ha! Skulle inte tro att det är så enkelt eller hur när blogglandia är fyllt med så många härliga medmänniskor med så skiftande och intressanta åsikter. (ja de finns där även i de ytligaste av inredningsbloggar, jag lovar)

Största kramen och en god fortsättning!

Flisan

Anonym sa...

Kan inte låta bli att kommentera: regeringen har inte dragit åt tumskruvarna på döende och svårt sjuka människor. Det är den desinformation som socialdemokraterna lyckats så bra att föra ut, fastän de inte har något egentligt alternativ.
Åt var och en efter förmåga - det måste ju innebära att OM du har arbetsförmåga, så ska du också arbeta, inte vara sjukskriven. Observera att sjukskrivning inte handlar om graden av sjukdom utan enbart om graden av arbetsförmåga - det är därför sjukvården i allmänhet är dålig på att bedöma behovet av sjukskrivning (man är experter på sjukdomars diagnos och behandling).