tisdag 29 december 2009

"Oroande!"


Skrämmande! Ibland blir jag orolig på riktigt! Jag har verkligen svårt att förstå denne Docent Petersons retoriska, inte ur praktisk synpunkt, för det har han ju noga beskrivit hur det ska gå till, men principiellt hur tänkte han där? Jag är inte idiot, jag har bara lite otur när jag tänker!
Peterson! Jag skriver ordet demokrati, känner du igen det? Som Docent i filosofi så borde det finnas i ditt vokabulär.
Om nu SD kommer in i Riksdagen så är det, i en parlamentarisk demokrati, ett uttryck för en del av folkviljan, må så vara inte för den allmäna folkviljan, men en del, vi har ju satt en 4% spärr! (Ingen har ju velat ändra på den, av olika orsaker tidigare) Ska då speciellt utvalda riksdagsledamöter genom ett suspekt parlamentariska röstningsförfarande beröva SD:s väljare det mandat som de har gett uttryck för med sina valsedlar? Och ibland kanske rösta mot sin övertygelse och mot det mandat som de har fått av sina egna väljare?
Mycket märkligt idé av en Docent i filosofi måste jag säga!
Jag är verkligen inte någon SD-sympatisör, men enligt det artiklar jag läst är i SvD och/eller DN har SD uppfyllt de krav man kan ställa på ett demokratiskt parti för att bli insläppta i Sveriges riksdag. (Observera nu pratar vi om den offentliga agendan, finns det någon dold sådan så kan vi göra lika lite åt den som hos de så kallade etablerade partierna när de har något dolt) Att inte låta SD bedriva politisk kamp på lika villkor, uppfattar jag som ett svek och ett hot mot vår demokrati på såväl kort som lång sikt! Artikeln läser du i sin helhet på Svenska Dagbladets nätsidor!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Det här inlägget kommer också finnas på den omdanade bloggen Tankesmedjan Jernsaxen, den och liknande uttryck för mina högst personliga åsikter hittar du i framtiden där!
Oumberliga Ting Bloggen återfår snart sina fantastiska prylar!

1 kommentar:

MrPerfect72 sa...

Kan dock fungera tills SD har 51% eller faar stoed av naagot/naagra andra partier, ex. FP och M som i Tyskland 1933-> http://en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933