tisdag 10 april 2012

"Älskade...hatade Coca-Cola glas.....!"

Alla har sett dem, många har dem i sina hem, många tycker de är det smaklösaste som finns. Trots att jag har massor av dem, av olika skäl så har jag inte ännu tagit ställning riktigt "För eller emot". Det finns tre varianter av den färglada sorten, dels den på bilden, dels en variant där formen är av en burk, samt en liten smalare drinkglasvariant. Jag har bestämt mig jag ÄLSKAR dem allihopa.
Har köpt på mig en hel del för 1-2 kronor styck på loppisar, tanken är att använda dem på våra Sommarfester på landet. Alternativet har ju varit plastbägare vid större sammankomster för att underlätta städandet och diskandet. Färgerna hos Colaglasen gör ju dem underbart kitchiga.

Dessutom tycker jag alla tre varianter är greppvänliga och ger den perfekta tyngden i handen som ett glas ska ha. Var nu inte oroliga jag har många sorters "finare" glas att jämföra med, men jag vågar ändå säga att den multinationella Coca-Cola koncernen vunnit över min smak!
Ja, visst detta glas är så mycket White Trash som det någonsin kan bli, framför mig ser jag tjocka tatuerade Morsor med tjocka ungar i kakibyxor kladdandes med hamburgare på Donken!
Fast de skrattar ofta högt och ljudligt, de blottade tandhalsarna blänker i spotlighternas sken.....jag ska nog bli lite mer White Trash jag med, det verkar ibland både lite roligare och enklare och djävlar vad billigt det är att vara lite "smaklös" ibland........Ibland har jag tom funderat på att bjuda min Dotter och Fru på en tur i Husbilen till Ullared!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Ciceron i de Oumberligatingens värld!

5 kommentarer:

Äppelrosen sa...

Smaken är som baken .. . ;)

Cici sa...

Jag tror nog att Coca-Cola har haft råd att engagera en riktigt duktig formgivare, så även om man inte gilla Coca-Cola och deras policy som sådant så kan man ju gilla vad en duktig forgivare har åstadkommit. Själv har jag aldrig sett glasen i verkligheten, bara i reklam på tv så jag kan inte uttala mig om huruvida dom är snygga eller inte.
Dom passar säkert bra att ha på sommarstället, mindre bra till fina middagen.

Marina sa...

Vi har faktiskt några av de "burkformade glasen" men de tjänstgör som vaser och pennhållare och det passar de alldeles ypperligt som!

Photo by Maria sa...

4 sorter finns det faktiskt ;) Och alla sorterna finns i detta hemmet.. Jag är glasoman och gillar både snygga och fula glas av någon konstig anledning..
Fast erkänner att dricka ur de smala colaglasen och de som ser ut som en burk är inte något vidare, ja om man inte använder sig av sugrör då förstås..
Glaset du missade var förra årets variant som ser ut som ett grogglas, rakt och lika högt som det du visar här..

Njut av kvällen..

Kram Mia

BP sa...

Jag har inte ett enda CocaCola glas, trots att dom ett tag var give aways på McDonalds. Men jag älskar dom. Är inte för finglasvarianten alls å äger nog inga sådana heller.