fredag 6 april 2012

"Igår drack jag ur ungdomens källa.....!"

Lilla Frun sover gott, jag har just skjutsat min yngsta till helgjobbet och allt är lugnt. Sitter i Husbilen och skriver, egentligen helt galet, men det är här inne den totala friden infinner sig. Utanför faller regnblandad snö. Husbilens värmesystem värmer mina fötter.
Någon ålderskris har jag faktiskt aldrig hamnat i, men visst märks det att åren "snurrar på", 48 år nyss fyllda, bara barnet enligt vissa, gubbdjävel enligt andra! På jobbet igår var jag yngst och faktiskt bara en pojkspoling, de flesta av mina "kunder" är nästan dubbelt så gamla som jag. Efter jobbet var jag och gratulerade en kompis som fyllde 31, visst kände jag mig genast yngre i hennes sällskap. Sedan blev jag faktiskt bara "yngre och yngre" ju längre kvällen led!
Vid 19:tiden ringde min Dotter ifrån den grillplats som hon och hennes vänner tagit sig till!
"-Pappa, kan vi komma hem och fortsätta festa hemma hos oss, vi fryser!"
Det självklara svaret! "-Absolut!"

Vårat hem har alltid varit öppet för våra tre barn och deras Vänner!
Det bokstavligen vällde in ungdomar här, min Dotter presenterade var och en, de flesta har skymtat förbi under barnens uppväxt! En tanke slog mig, djäklar va fort de blivit stora!
Sedan blev det "röj" här, då gick jag jag och lade mig, inte för att sova...bara "sträcka ut mig lite"..hm... Vid 1 tiden i natt så vaknade jag, var det inte ovanligt hög musik, kanske jag ska be dem att sänka volymen lite? Fast plötsligt så minns jag en skylt som jag hade på min dörr, på utsidan av min första lägenhet!
"Tycker du det är för högt? Då är du för gammal!"
Jag gick upp, men inte för att klaga på musiken utanför att delta lite i umgänget, inga problem, jag är alltid välkommen, enda kravet min Dotter har är att jag inte börjar dansa....fast när denna låt spelades för hundradegången kunde jag inte vara still längre.........
.....jag fick godkänt av min Dotter.....äntligen...."-Skönt gung, Farsan!" Det har alltid varit "skönt gung på Oumberlige Peter", det är bara det att nu är min snart 19-åriga Dotter stor nog att se det!
Som sagt, jag "drack igår ur ungdomens källa" och drycken gör fortfarande verkan! Hoppas det märks! Klockan halv fem gick jag och lade mig och precis som min Dotter ska jag nu iväg och jobba......vila kan man göra i graven...eller vad hon nu brukar säga...fast lite "stel" är jag nog...måste legat lite snett!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Hälsobrunnsbadare i Cyberkällan!

1 kommentar:

BP sa...

Lite Rickey Martin över den killen. Förstår att du rörde på tassarna. Kul att du fortfarande "får vara med" när din dotter har sina kompisar hemma!
Bra betyg för dig!