fredag 27 april 2012

"Så långt som möjligt ifrån en sexblogg.....!"

Det finns två saker jag tycker mycket illa om och det är ointelligenta människor och för små brännvinsglas! Fick nyligen ifrån min omgivning höra att jag drev en sexblogg! Det hade jag gärna gjort, men nu är inte fallet sådant! Fast jag är helt medveten om problematiken. Att blogga "brett" som jag gör stöter ofta på patrull, alla förstår helt enkelt inte vad man skriver om eller i värsta fall så förstår läsarna inte innebörden eller budskapet heller. Jag har ju min trogna "läsekrets" och de har sedan länge förstått Oumberlige Peters budskap!
Så du som nytillkommen läsare inte ska slösa bort din tid, med att läsa vad jag skriver om,så är det bäst att du börjar göra Mensas IQ-test. Vi är några tusen medlemmar här i Sverige, bl a jag och Gubben i sängen ovan, min Farsa, återkommer till honom!

Forskningen har tydligt visat sambandet mellan förståelse och intelligenskvot. I mitt fall så ligger den på 133, minimum för att bli medlem i Mensa är 130 och det är det bara  cirka 2% av befolkningen som når upp till den nivån. Okej, 133 är inte "snillenivå", men min hjärna vet om jag ska "nysa eller skita", det är mer än vad många andra vet, eller som i del fall, vett att hålla käften! Är skillnaden 30 eller mer i intelligenskvot så kommer två personer som pratar med varanda (läser) inte förstå varanda trots att man pratar samma språk!
Ja, till själva saken. Oumberligating bloggen skapades som en "hjälpblogg" till min huvudsakliga blogggärning. Smärt och Patientbloggen Jernsaxen. En blogg som jag startade upp för några år sedan, när jag inte fick gehör för ett flertal vårdfrågor som berörde mig och mina närmaste. Bl a min svårt sjuka Fru och Pappa! Bägge har behandlats så felaktigt det bara är möjligt inom "vårdsystemet". Att jag som "grädde på moset" dessutom själv lyckades bli ett "vårdkolli" under några år pga av neuroborrelia gjorde inte saken enklare!

Oumberligating bloggen skapade jag för att "lätta upp stämningen" lite och precis som nu locka folk till att "länka vidare"!
När du kommer till Jernsaxenbloggen så kommer du till en blogg som "stått stilla" ett tag nu och även det har sina naturliga orsaker, jag är lite "trött", milt sagt. Just nu så lägger jag all min kraft på att göra ett så gott och bra arbete själv inom vårdapparaten jag någonsin kan, vet att jag lyckas bra med det!
Precis som jag bemöter mina "kunder" hade jag själv velat bli bemött, likadant för min Far och min Kära Hustru!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson......men vart tog Vikingahövdingen Ulv Röde vägen då? Jodå, han vilar bara en stund, även Vikingahövdingar behöver vila sig ifrån Världens Dårskap eller okunskap rättare sagt!

10 kommentarer:

conny sa...

Jag platsar i mensa, och visst blir man många ggr frustrerad över världens dårskap OCH okunnighet. De som kallar din blogg för "en sexblogg" har förmodligen ett icke fungerande sexliv, och kan därför inte förstå eller värdera ditt budskap.

Människor med psykosomatiska problem har en benägenhet att projisera sina problem på andra, en sort förnekelse av de egna problemen.

Photo by Maria sa...

Om jag platsar i Mensa eller inte spelar mindre roll för jag tror att jag förstått och förstår din blogg ändå.. Sexblogg var det va??? ;)

Ha en fin fredag..

Kram Mia

BP sa...

En IQ på 133, wow kan jag bara säga! En kollega till mig är också med i Mensa. Hans IQ ligger på 132. Han är den mest osympatiska människan jag kan tänka mig. Då gjälper det liksom inte med intelligens. Har inte testat min IQ sedan jag tog studenten. Empati, omtänksamhet och en trevlig personlighet rankar jag betydligt högre än en IQ.

PS. Vad gäller kollegan så kan jag också konstatera att hans IQ uppenbarligen aldrig använts för att göra karriär... DS

CamillaL sa...

Det där med intelligens... fortfarande lite laddat ämne! Jag gillar, till skillnad från dig, "ointelligenta människor"! Jag arbetar nämligen, till vardags, med elever inskrivna i särskolan (alltså IQ under 70). De må vara klassade som ointelligenta i vårt samhälle, men de är ofta mycket "smartare" är många av oss andra!

Tini Tut sa...

Stå på dig, konstiga människor finns det överallt. Ta det som en komplimang, jag menar om folk inte har något bättre för sig än att leva rövare med dig, så måste du ju vara väldigt viktig.
Skickar magi till dig och din härliga blogg, och om jag bara är smart nog och kan lära mig hur man länkar till andras bloggar så är du snart med...hehe
Stor sommarkram från Tini Tut den nakna trädgårdsmästaren.....

ullrika sa...

Väl rutet!

Intelligens är svårare att peka ut än ointelligens, men i min värld har det INGENTING med IQ att göra (som referens till CamillaL!)...

CamillaL sa...

Hej Ulrika! (hoppas det är ok med en liten sidodialog här bland bloggens kommentarer...)
Man kan vara intelligent på många olika sätt! Jag tyckte att inlägget lutade åt det traditionella IQ-tänket eftersom MENSA mäter just IQ och kräver 130 för att man ska få bli medlem.
Men jag önskar att det inte var så viktigt med just IQ och att vi var bättre på att ta tillvara allas olikheter istället. EQ känns viktigare än IQ i många fall!

ullrika sa...

att CamillaL: jag svarar direkt :p

Håller helt med dig! Jag tror vi tänker ungefär likadant i den här frågan :D en ointelligent mänska är inskränkt, missunnsam och självisk (dvs låg EQ) medan intelligens för mig är en egenskap kopplad till de motsatta egenskaperna - plus lite till, däribland t ex mensas logiska tänkande!

Rapport till Vänfors sa...

Jag klarade fan inte ens av att få testet att funka. Tryckte på nästa och det hoppade tre steg framåt. Försökte panikslaget trycka tillbaka och då hände ingenting...sen hände ingenting igen och sen tryckte jag framåt för att åtminstone göra det som var kvar...nää, då hade mina markeringar försvunnit. Är antingen nåt så in i helvete smart eller så är jag fullständigt jävla korkad...ha ha ha hann bli förbannad i alla fall.
Kram Annika

Anonym sa...

Real manufacturers for no reason conceal the weather with clean Cameras mango dietary supplement. http://www.canadagooseoutlet13.com/ http://www.abercrombiefitchcoat.com/ http://www.drdrebeats4uk.co.uk/ African-american Mango Purchasing Suggestions canada goose abercrombie and fitch cheap beats by dre Start a guy honestly believe going through an individual style of diet can achieve all secret? At this point that you know those vital facts about that Photography equipment mango now don't you reckon that it all can certainly eliminate the apathy in what you eat? I will be a pro out of your home Supplies, usually examines almost all kind of sectors condition, such as patchwork and also quilting shops, table athlete cover routine. inch That Photography equipment mango is one other nutritional supplement that could be being promoted at present as a result of countless internet websites. After the muskie was initially pulled in to the the shore, anyone instantly plonked out and about their strains as just stated and thought the subsequent one would be theirs! It was hilarious! That they were definitely set up every several ft aside!