söndag 15 april 2012

"Fru Olofsson på stranden och i duschen.......!"

Välkommen till Oumberliga Ting bloggen, en blogg om allt som är just Oumberligt här i livet. Dennablogg är en episk saga skriven av en man som tror sig vara den Sista Vikingahövdingen i Norden, bara det vore orsak nog att sluta läsa här. Många kallar sig tokiga och lite "crazy" i sina bloggar, någon kallar sig "tokig" och blandar rosor och hyacinter i sin trädgårdsrabbat, en annan påstår sig vara tokig för att de blandar möbler ifrån IKEA och Svenskt Tenn. Kallar jag mig själv tokig? Inte allas, utan jag är en man som har kontakt med alla mina känslor i kroppen och skäms inte ett dugg för det.
Jag har tre barn, stora och i princip utflugna ifrån hemmet, så nu behöver jag inte vara någon "förebild" längre utan kan vara mer mig själv, fast inte har det gått att dölja mitt Bärsärkhumor för mina Fragglar inte, min kloka och underbara Dotter sa redan i 10-års åldern när mina ögon svartnade i ilska efter att ha konfronterats med någon idiot i något sammanhang:
"-Pappa, den Farbror hade du gärna velat slå in pannbenet på?"

Hmm....sitter visst och "bloggruffar" med mig själv och det var ju inte tanken med detta inlägg, fast det är nog saken som det ska handla om som får det att bubbla eller rättare svalla i blodet eller både och......för det här är faktiskt ett riktigt "Lasse Berhagen" inlägg, se längre ner i bloggen. Ett inlägg som är både gulligt och otäckt samtidigt!

Min Fru har en svårare förlossningsskada i ryggen, foglossningsprocessen fortsatte efter det att hon fött vårat tredje barn, allt brosk i ländrygg och bäcken "löstes upp", det har gått 18 år nu sedan hon blev så dålig att hon fick bo på servicehus en tid, ett flertal större operationer och boende på rehabhem mm. I vilket fall som helst så är hon inte frisk än idag och hennes vård fungerar inte till belåtenhet, förståelsen är dålig för denna problematik inom alla vårdinstanser.

Men vem fasiken vill läsa om en massa problem så här på Söndagen och de flesta har nog med sitt.
Nu tar vi medaljens framsida istället. Lilla Frun har under den största delen av dessa 18 år inte kunnat köpa sina kläder själv. Djupt tragiskt och sorgligt för Lilla Frun, men i ärlighetens namn djäkligt trevligt för mig. Har bara mött fått positivt bemötande då jag shoppat runt och Lilla Frun är värd det bästa alla kategorier. Har faktiskt bara blivit oförskämt bemött en gång och det var av en sådandär sur tant i 60-års åldern som jobbat i klädesaffär allt för länge, utan att gilla människor!
Hon undrade om jag var transvestit och i så fall så skulle det bli lättare för henne att ta fram passande kläder till mig! Bara denna händelse är värd ett eget inlägg!

Klänningar och underkläder är inget problem att handla, en baggis för Oumberlige Peter, svårast är att hitta de perfekta skorna, men där är det lite krångligare, Lilla Fruns ländrygg kräver exakt en klackhöjd på 8 centimeter, annars blir vinkeln fel och hon får djäkligt ont och det fungerar inte alls att gå med hennes gåbord! Nästa svårighet är att skorna både ska vara snygga och sedan lite av det tåligare slaget. Helst både kunna duscha och bada med, ja det är väl en överdrift att säga att Lilla Frun badar, hon vadar ut i vattnet med kryckor och stöd, men i vilket fall som helst så måste det vara "klackat" även på badskorna!

Milt sagt, Lilla Frun sliter snabbt och förstör skor på löpande band. Nu har jag hittat några modeller på nätet som fungerar, vattenbeständigt skinn, vattentåligt lim i innersula och nylonsömnad och 8,2 centimeters klack. Enda problemet är att de är lite för "raffiga tycker" jag.
Lilla Frun kan inte duscha själv så det hjälper jag henne alltid med, men Lilla Frun naken, alldeles inlöddrad med dessa skor på, hur ska det då gå? Kan Oumerlige Peter sköta sig, ett måste annars "går det åt helvete med Lilla Fruns rygg"!
Fast om jag duschar först, iskallt i en halvtimme så kanske jag kan "kontrollera mig"?
Ja, Kära Läsare, döm mig inte för hårt för min uppriktighet, jag är trots allt bara en man!
Vid Datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Personlige Shoppare i Cyberskobutiken!
PS: Försökte förra året göra ett alldeles seriöst skatteavdrag för min Frus skoinköp, trots att jag skickade med bilder och noggrann förklaring så blev det avslag. När jag sedan begärde tillbaka bilderna så påstod man att de försvunnit, det stör mig att avdraget inte gick igenom då det var helt sanningsenligt, sedan stör det mig att det kanske sitter någon perverterad skattmas och tittar på min Frus fina fötter och ben och fantiserar! Fyan, skatteverket!
Oj, nu glömde jag visa skosidan....Bocage skor hittar du här...i Frankrike var annars?

7 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Alltså, EXAKT 8 cm? Här är annars ett par raffiga skor med 7,5 cm klack: http://www.unitednude.com/products/womens/mid-heels (kolla fold mid).

Anonym sa...

Jag borde kunna skriva nåt klämkäckt och skoja till det, men
jag känner bara en stor sorg i mitt hjärta, tänk om det fanns ett
under för din lilla fru, om hon
bara kunde springa iväg en morgon
när hon vaknar, springa långt och
fort för att hon kunde. Krama henne
från mig. Jag hoppas.....!!
M

Västgötskan sa...

Kan du inte ha en ögonbindel när du duschar henne? Eller ja, det kan ju bli svårt... Det får nog bli kallduschen, Peter!

Och på allvar? Var det en kärring som frågade om du var transvestit?? Varför? Men framför allt, varför frågar man NÅGON en sån sak? Hon lär ju definitivt varit på helt fel plats... :-O

BP sa...

Personligen förstår jag inte hur din sjuka fru kan stå - än mindre gå - på dessa skor. De är visserligen väldigt fina, men herregud, jag skulle bryta valda delar av min kropp direkt om jag satte på mig sådana skor...

Lippe sa...

KÖP SKORNA!!!!
Duscha kallt och tänk på svenska sjukvården, det gör nog tricket ;)
Kramen ♥

Anonym sa...

Nu kommer jag inte ihåg vad du brukar säga men att det är nån som ska blunda. I det här fallet måste det bli du.. eller är det frun haha Min semester är redan slut nu, jobbar imorgon/C

Milla sa...

Jaa, du. De köttliga lustarna är inte alltid lätta att stoppa. Det vore i så fall om Scholl slår till och gör en beige, fotriktigt sko med 8 cm klack. Ryser av bara tanken...ja inte av tanken på era köttliga lustar utan av en tanken av en fotriktigg,riktigt ful sko eller två :)
Kallduschar brukar funka dåligt för mig men om läget var vice versa så skulle det nog räcka om maken bar högklackat i duschen ;)
Hm, undrar om den vinklingen kom ut rätt, hahaha. Kram