måndag 2 april 2012

"Hur mycket får man egentligen visa av sina barn.....!"

Va skönt det är att vara en vuxen bloggare med vuxna barn det gör allt så mycket enklare! Ni som läser denna blogg lite regelbundet ser ju hur denna blogg pendlar mellan "högt" och "lågt" inom de flesta områden, men barnens värld låter jag vara "orörd". Bilder som finns inom konsten och kulturen skulle lätt kunna klassificeras som "barnporr" om det inte var för just att bilderna gömdes bakom just orden konst och kultur! Skulle vilja ge massor av exempel på det, men det tänker jag inte göra, tänker inte på något sett vara med om att ens sprida information inom detta område!
Margaret M de Lange som tagit bilden ovan har just nu en utställning på Hotell Lydmar här i Stockholm, hon har skildrat sina två döttrar uppväxt under många år och nu även gett ut en fotobok med samma tema som utställningen Daughters. Vill inte på något sett ifrågasätta hennes "motiv", hon svarar ärligt på alla frågor och vill med dessa privata bilder "återerövra" rätten till intima barnbilder till barnen själva. Helt rätt tänkt, det vill jag med, låt just nakna barn vara nakna barn, fast kanske inte offentligt. Alla har ju egna nakenbilder på sina barn, behöver vi se andras? Jag har inga som helst direkta svar på den frågan, det är mer en känsla! Margarets döttrar är nu stora och är med på utställningen och har "godkänt" bilderna! Ur deras perspektiv sett vill jag påpeka! Artikel hittar du här i Svenska Dagbladet!
I vilket fall som helst en bra artikel och mycket fina bilder!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Moralens Väktare....hm...i Cyberträsket!

8 kommentarer:

Milla sa...

Jag anser att man inte på något vis med bilder ska tillfredställa pedofiler och traffickingsluskars behov. Att som föräldrar tro sig sätta sig över snuskhumrarna i avseende att med fri publicering visa vilka som har lagen på sin sida eller av annan anledning, är lika naivt som de tonåringar som lägger ut lättklädda bilder av sig själva.

Jag har som vanligt ingen aning om jag i mitt trassel i grammatikens värld fick ut mitt budskap som det var tänkt men det var ett gott försök :)

Må tolkaren tolka mig rätt, hahaha.
Ha en fin måndag!

Milla sa...

Snarare uppiggad än uppeldad :)
Det är väl bra om man väcker funderingar hos fok & fä med sina inlägg. Oavsett hur de tolkas/misstolkas. Önskar dig en fin dag! Kram

desperat hemmafru sa...

Man får sig verkligen en tankeställare! Tyvärr tror jag precis som du att i fel händer kan den mest oskyldiga bild bli annorlunda tolkad... Ibland är det okej, men aldrig när det gäller barnpornografi!

Marina sa...

nej, man ska nog tänka sig för både en och två (kanske till och med tre)gånger innan man lägger ut bilder på nätet, och speciellt när det handlar om barn!

BP sa...

Just den bilden som du lagt upp är helt okej och vacker tycker jag. Men rent allmänt tycker jag precis som du. Det är ju bara att gå in på Facebook och kolla allt trash som unga tjejer lägger ut på sig själv. Tycker det är sorgligt!

Laila sa...

Swishar in på länken du gav. Tycker det här med fotografering är intressant (fast det har du nog redan klurat ut ...)

ullrika sa...

Det är svårt det där. Jag är livrädd att bilderna på mina ungar som jag publicerar på nätet ska hamna fel. Samtidigt kan jag inte låta bli att publicera dem. Om än förhållandevis skyddat. Men. Äh jag vet inte. Jag blev väldigt nyfiken på utställningen du skriver om. Ska läsa om den i länken nu!

Anonym sa...

Visst är det frestande att lägga
ut bilder på sina barn allt ifrån de är nyfödda till studenten.
Man har inte deras tillåtelse och
innan dess ska man inte lägga ut bilder på dem alls. Har inget med
pedofiler att göra, man har inget
mandat från barnen att göra det
vänta tills de är över 15, och fråga naturligtvis!!!
M