fredag 6 april 2012

"Herregud....förlåt...jag glömde något viktigt....!"

Herrgud, jag glömde något viktigt! Det är ju tradition att knyta an till våra religiösa högtider här på Oumberligating. Hm...lite sorgligt ibland, eftersom jag förlorat många fina följare på detta vis.
Tragisk nog så förstår inte många troende att Gud faktiskt har humor, annars hade väl inte Världen sett ut som den gör...eller?
Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och dödGolgata utanför Jerusalem. Dagen är i Sverige en allmän helgdag och infaller fredagen närmast före påskdagen.
Firandet av långfredagen började i Jerusalem under 300-talet på initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem. I Norden blev långfredagen helgdag på 1600-talet. Allt enligt Wikipedia så klart!

Jesus dog för dina synders skull.....Oumberlige Peter fortsatte att blogga om dem! Som min gamla Mormor alltid sa: "- Säga vad man vill om synden, men roligt är det!"

Glöm nu inte att läsa mina tidigare inlägg, passande en dag som denna då det inte utkommer några morgontidningar!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Den Siste Tvivlande Kristna Vikingahövdingen i Cyberaltet!

5 kommentarer:

Cici sa...

Tack för din hälsning på min blogg. Nu har jag lagt mig som följare på din blogg - igen. Jag får bara komma ihåg att inte gå in här när barnbarnen är i närheten. Det blir så komplicerat att förklara en del bilder, sånt får deras föräldrar ta hand om.

Glad Påsk önskar jag dig och Lilla Frun!

Anonym sa...

Att den otroligt vackra kvinnan i
bikini som du visat tidigare med
en son vid handen ville gifta sig
med dig ett väl ett jättestort
bevis på att Gud har humor!!!
Glad påsk
M

Ulrika sa...

Klart Gud har humor, om hon/han finns. Jag har varit i Jerusalem även om jag själv inte är troende så var det en upplevelse faktiskt, Golgata etc. Vi var till Betlehem också, då fick vi ta skydd pga en granatattack!

Fast själv ägnar jag mig åt ickereligiösa handlingar, det gäller årets alla dagar. Inte att jag syndar jämt förstås, ibland bara. Eller när det faller sig. Det beror förstås på vem som ska bedöma syndighetsgraden...

BP sa...

Tack för all information. Är inte så säker på att Gud har humor för det var väl Jesus som gick över vatten eller;-)

conny sa...

Eftersom så många människor bestämt sig för att fantisera om nåt de kallar gud, så kunde de väl åtminstone fantisera om samma gud. Tänk så mycket elände världen sluppit då. Nu är det i stället: "min gud är bättre än din gud och nu ska jag bomba dig!"

Jag säger som Strindberg "det är synd om människorna".