torsdag 19 april 2012

"Tack för igår Vänner......!"


Igår kväll var en stor dag för mig och Lilla Frun, vi var nämligen bjudna på min Dotters klass första studentskiva. Alla ungdomar var där och i princip alla deras föräldrar och syskon också. Festvåning var bokad, god mat och massa andra trevliga begivenheter också! Dessutom var det ingen "tidsgräns" för oss föräldrar. Jag och Lilla Frun var bland de sista föräldrarna att avlägsna oss när "eftersläppet" kom vid 12 tiden. Embla, vår Dotter ville att vi skulle stanna kvar längre!
Tog massor med bilder igår men väljer ut dessa två tagna på gatan utanför när vi väntade på insläppet! Avataren till höger på bilden överst är min Dotter Embla!

Bilden under framkallar en liten tår i ögonvrån, hoppas verkligen att detta inte är den sista bilden på Emblas "tjejgäng" ett gäng unga Kvinnor som jag lärt känna under 3 år. Betydligt närmare än de flesta föräldrar, det märkte jag igår när vi deras föräldrar pratade vad som hänt under deras tre år tillsammans. De flesta såg ut som stora frågetecken! För inte visste de att jag var den man som flera gånger skjutsat hem deras "partytrötta" ungdomar vid tre tiden på natten. Ambulans och polis och slagsmål och alldeles för mycket RedBull och Vodka visste de heller ingenting om! Utlandsresorna ska vi inte tala om!

Jag gillar att skriva men jag gillar även att berätta och det gjorde jag gärna! Hoppas dessa 5 tjejer inte tappar kontakten med varandra, deras personligheter tillsammans gör dem unika. Är inte alla unika, nja...inte riktigt, det finns en hel del "dussinmänniskor", som verkar ha fötts till jorden för att köpa Postkodslotter, läsa Expressen, äta, sova och skita sedan dö. Märkte det bla på minst hälften av föräldraskaran igår, de skulle gå hem och lägga sig redan vid 9 tiden. Skäms, när våra barn skapat en helt underbar Fest där vi fick äran att vara inbjudna och umgås med det bästa vi har, just dem, våra barn!

Som sagt skulle vilja berätta mycket om dessa fem Unga Damer som nu hållit ihop under tre år, hur de alla fem valde en helt ny skola, på en helt ny plats, utan att känna någon! Hade jag varit dokumentärfilmare så skulle det nu gjorts en film med uppföljning vart 5 år.Garanterat verkligheten när den är som Bäst!

Undrar om någon av dessa tjejer är i skolan idag? De borde vara det, men är ganska säker på att de inte är det, i så fall så har de träffats vid lunch för att äta ute, sedan droppa in i skolan eventuellt sista lektion och se ut som vad då då?  Man måste ju få sova ut!

Som sagt Tack Vänner för en underbar och trevlig fest! Jag vet att jag har läsare i Emblas klass, en Mamma kom fram till mig igår och berättade att hennes son visat henne min blogg. Hon var en trogen läsare skrev hon och så rodnade hon lite!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din MingelPappa på Cyberfesten!

5 kommentarer:

Marina sa...

Så synd att vi redan är klara med den biten, annars skulle jag ha föreslagit det där med föräldrafest så himla kul att få vara med!

Photo by Maria sa...

Så härligt att få vara med =) Och härligt att vara en förälder som kompisarna till barnen gillar och anförtror sig åt =) Jag gillar med att snacka med mina ungdomars vänner,inte alltid lika uppskattat av mina ättelägg ;) Ha ha..

Njut av dagen..

Kram Mia

BP sa...

1. Din dotter är otroligt vacker!!!
2. Vilket gott betyg för er att ni fick vara med och stanna så länge.

Singelmamman sa...

Håller helt med dig, skäms föräldrar som smiter och inte tar del av sina fina tonåringars liv!
Vackra tjejer helt klart!

ullrika sa...

Jag tror inte dom kommer tappa varann. Och gör de det hittar de tillbaka. Om de vill. Den tid de är i nu är på nåt vis den viktigaste för resten av sina liv.

Härliga tjejer! Och otroligt snygga outfits!