tisdag 13 april 2010

"Åter till livet och verkligheten!"


Ibland blir det viktigt tycker jag att "göra en liten repris" av något inlägg som jag tycker är viktigt ur min(a) egna bloggar och vad är inte viktigare än att läsa livsbejakande Anette Axmacher blogg, "Diagnos hjärntumör", texten nedan är ifrån min andra blogg Jernsaxen, den bloggen som många inte "ser" men som faktiskt är en av de finaste saker jag gjort!

"I dagens inlägg här på Jernsaxen/Oumberligating så vill jag presentera en blogg med namnet Diagnos hjärntumör, klicka på ordet så är du där!
En mycket fin och informativ blogg om hur livet kan vara med just Diagnos Hjärntumor!
Annette berättar ärligt och öppet om sitt liv! Förutom det så tar hon upp en annan viktig fråga som berör Smärt och Patientföreningen Jernsaxens arbete också, det här med vårdköer och väntetider. I sitt senaste inlägg så har även Anette en vädjan till Er läsare.............!"

Som sagt gå in på Diagnoshjärntumör och läs hennes blogg!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: När jag pratade med Anette om att göra detta inlägg så fick jag tillstånd att använda vilka bilder jag ville ifrån hennes blogg. Bilderna kändes lite mer "medicinska" och inte så privata, dessutom har de vissa inslag av humor och det behövs verkligen på en sådan här blogg där de "tunga frågorna" inom sjukdom, vård, omsorg mm berörs. Hennes riktigt fina och privata bilder finner du som sagt på hennes blogg!"
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde!
PS: Anette Axmars blogg och sjukdomstid har inget att direkt göra med dålig vård!
Jag upplever att hon hamnat i "de bästa av världar" när det gäller den biten!

3 kommentarer:

Mollamaja sa...

Ibland landar man ju hårt i verkligheten och har man tur kanske man minns att hur tunga och svåra man upplever situationer alltid ändå står i relation till vad man jämför med. Shälv behöver jag ofta påminna mig om det och det här var åter en nyttig påminelse.

Vit som snö sa...

Jag tror det är fjärde gången jag börjar på min kommentar hos dej, dagen har bara varit full av avbrott- telefon, besök, ungar...allt!
Nu "vann" du första-kommentaren 2 dar i rad:) Jag tycker INTE du är knäpp, bara kul!
Jo tack, det går bra här. Jag ska verkligen inte klaga när jag läser ditt inlägg o tittar in i hennes blogg. Det är nog bra för oss "ytliga bloggare" att av och till läsa verklighetens bloggar också. Fast jag tror att vi inredningsnördar inte är mer ytliga än andra, det är bara en liten guldkant på vår tillvaro, en tillvaro som också har svåra problem och vardagliga gissel som damm i hörnen och leriga stövlar i hallen. Men den blogg du länkar till får en att tänka till, att vara tacksam även över damm och lera. Livet, hälsan och människorna runt oss är ju det enda viktiga!!! Bra påminnelse.
Tack för det! Kram Cilla

Elle sa...

Vid inlägg som detta, vet man verkligen inte hur man ska kommentera det. Man saknar ord. Men det är nog bra att bli påmind om att man ska vara glad om man är frisk, att man ska vara tacksam för det man har och glädjas över de små sakerna i livet. Mina problem är rena rama bagatellerna mot det var andra måste genomgå.

Men vilken stark kvinna det verkar vara och vilken härlig utstrålning hon har!