torsdag 8 april 2010

"Snart dax för Silverbröllop!"

Om några år så är det dax för Mig och Lilla Frun att fira Silverbröllop! Planering pågår faktiskt redan, men det kan vi inte berätta om nu!
Självklart så ska det bli helt annorlunda än vårt Bröllop, vi gifte oss unga, lite över 20 år bara.
Finns många fördelar i det, bl a att man fortfarande är djupt förälskad, vi hade bara känt varandra i några år! Ja, som åldrande Viking så säger jag bara! "-Bäst att smida medans järnet är varmt!"
Idag skulle jag mer än gärna vilja visa en rolig bild ifrån vårt och kring vårt bröllop, men det är så djäkla illa att det faktiskt inte finns någon rolig bild alls! Har bilderna försvunnit kanske vän av ordning frågar sig?
Inte alls! Det hände absolut inte ett skit som var det minsta extra kul att dokumentera!
Vi "fick varandra" det var det som var roligast! Annars var det den vanliga "församlingen av närmast sörjande", så som det ofta blir vid bröllop!
Silverbröllopet kommer självklart gå av stapeln någonstans utomlands, troligtvis i Danmark, det Vikingasamfund som jag är Hövding för har många medlemmar där! Hur gärna vi vill tro att de riktiga Vikingarna kom ifrån Sverige så är det fel, Vikingarns ursprung är och förblir Danmark! Festligheterna kommer att vara i "dagarna tre"! Vi hade våran "halvtidsfest" i Danmark 12,5 år, fast det var för ett bra tag sedan, men vi hann få en "idé" hur den "stora" festen skulle vara, grillning och nattlång fest vid Havet och Stranden!
Min Fru är såklart Danskättat, vad ska annars en kvinna till en Hövding vara! Att den "stora festen" sker 25 år efter man gift sig är ju perfekt, det är ju den tid det tar ungefär att "tämja" en Dansk VikingaHuldra, ja så mycket som det nu går att "tämja"!
Fast under tiden Kära Läsare av Oumberliga Bloggen så visar jag lite "Vinnarbilden ifrån andra bröllop", bilderna har jag i god Vikingased rövat ifrån sajten Divine Caroline, en härlig och livsbejakande "tjejsajt" och var ska en riktigt Viking vara om inte mitt i "gröten"!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
PS: En riktig Viking är nyfiken på allt här i livet, det som gör mig riktig nyfiken är bröllopstårtan med päron? Är han kanske päronodlare, Anjoupäron odlas i det området!
Har bruden päronrumpa, som han blev förälskad i precis som jag blev när jag såg min Kära Hustrus underbara stjärt? Ja, frågorna hopar sig för den som fortfarande har nyfikenheten kvar!

3 kommentarer:

B i t t e sa...

Ser fram emot att få följa de festligheterna, för nog kommer du att dokumentera det på ditt alldeles speciella, egna vis eller hur? Lycka till med planerandet :-)

Freedomtravel sa...

Silverbröllop är ju lite imponerande! ;) Själva gifte vi oss helt utan de närmast sörjande, de stackarna visste ingenting ens. Vi passade på när vi smitit till Hanoi, praktiskt och bra. Vi var dock så romantiska att vi valde den långa ceremonin (en minut istället för en halv minut). Enkelt, mysigt, billigt, lyckliga och kära ;)

Borgerligt blev det. Jag tycker ju nämligen också att fornnordisk religion är ganska sympatisk. Kan faktiskt stoltsera med följande fornnordiska meriter:

1) Firar alltid jul med den fornnordiska julen i det goda minnet, den kristna julen är ju ändå en efterkonstruktion...
2) Har en pappa som satte en tomteluva på Frej-statyn varje jul (mamma dekorerade krubban dock)
3) Har läst 5p fornnordisk religion på Universitetet och har nog minst fyra böcker i ämnet i bokhyllan
4) Har bott på Island och pratar isländska (känns ganska fornnordiskt även om du nu hävdar att vikingarna är danska...)

Skulle nog faktiskt utan problem kunna göra den här "meritlistan" längre, men nu börjar det kännas lite onödigt skrytsamt.... Tror att detta räcker ;)

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :) Ta vägen om U-A vettja, så får jag fixa ett silverbröllopsporträtt ;)

Kram!