torsdag 22 april 2010

"Egentligen så handlar allting om detta...och lite till!"
Trots "döda kroppar" och "håriga mansrövar" så är denna blogg på fullt allvar! (Se inläggen nedan)
Fast det som visas på bilderna ovan är vad den egentligen handlar om! Att skapa ett bra liv för våra "medmänniskor"! Jag började blogga för över ett och ett halvt år sedan, då drog jag igång medicin bloggen och patient bloggen www.jernsaxen.blogspot.com för att utröna om det fanns ett intresse av att skapa en ny större, tuffare och lita gladare patientförening än de som idag är verksamma!
Svaret blev helt klart ja! Arbetet startades upp och jag/vi blev cirka 500 medlemmar på kor tid, men trots det så är det svårt att nå ut och få förändringar tillstånd! Är man "gullig" och inte gör så mycket "väsen" av sig då fungerar det ganska bra, men hur tror ni det fungerar när man ger sig på Ericsson Globe Arena och kräver att det faktiskt ska höjja golvet eller ta bort några platser framför handikappläktaren så att man kan se vad som händer, man betalar ju faktiskt för sina biljetter även på dessa platser! Jag har ännu inte påbörjat detta arbete. Kanske blir det lätt, troligen inte, att se till att Stadium butikerna har en endaste större provhytt så att man kan byta om även fast man sitter i rullstol, har jag drivit stenhårt i två år nu!
Igår var jag med min Pappa på Dressman i Västerås, han sitter i rullstol, mer säger jag inte!
Tur att han är som jag och skiter i om någon ser honom i kalsingarna, men alla är inte som vi eller som min Fru säger alla vill inte se Er i kalsongerna! Hm...konstigt....shit...så länge kunde jag vara allvarlig! (ler)
Nej det finns mycket som är viktig här i livet när det gäller tillgänglighet, omsorg, sjukvård, rehab mm. Har du något "material" hör gärna av dig på min mail jernsaxen@live.se
Vid datorn Peter Olofsson alias Ulv Röde!
PS: Ser ni den "tokleende kvinnan på bilderna ovan, det är Min Älskade Fru! Läs om hennes Hockeybravader på hennes bokblogg www.pockethexorna.blogspot.com

4 kommentarer:

Elle sa...

Man kan verkligen undra hur (eller kanske OM...) de har tänkt när de planerat...hm...placerat...läktaren för handikappade.
Kanske din fru hade uppskattat om de framför henne åtminstone hade haft hello kitty tatueringar...*blink*
Alltså, jag störs inte alls av såna bilder. För min del kan du även visa dem UTAN hello kitty...underbyxor...*blinkblink*
Nån som börjar bli tantsjuk och snart är 40+ här hör man...*ler*

Jag tycker att bilderna på din fru är så himla härliga, hennes leende slår ALLT!! Härlig kvinna till en oumberlig man! Kan förstå nu varför du kämpar!

Önskar er båda en skön kväll!
Kram Elle

Lena sa...

Är ni möjligtvis Djurgårdare???

Här är alla Hv71 fans(utom jag som fullkomligt struntar i allt vad hockey heter).Vi bor ju såå när HV 71,s hemma kommun.

Jag jobbar med att sälja hjälpmedel för handikappade och även för andra behövande, så jág vet att det har blivit tuffare därute om vilka hjälpmedel man kan få och vilka man måste köpa själva.

Din fru ser så glad och go ut!!


Kram

Lena

Madlar sa...

Tycker ändå att rulleläktaren på globen är riktigt bra jämförelsevis. Hur många gånger har inte trösklar, trappor o alldeles för branta ramper satt stopp för tillgängligheten. Värst är när jag ringt i förväg o kollat med svar att det är ok för att sen komma dit o upptäcka att det är trappsteg. Svaret på påpekandet blir: Ja men det är ju bara två trappsteg.
Eller när affär/restaurangansvarig erbjuder sig att bära/lyfta tills de inser att det är en permo det handlar om.
Jag blir vansinnig!

Laila sa...

Å vilket härligt leende på din fru. Blir så varm i hjärtat att hon klarade av en atch ♥
Det är kul med sport!