söndag 18 april 2010

"Helt plötsligt blir jag rädd!"


Helt plötsligt så blir jag "iskall" av rädsla! Fick känslan mitt i inlägget jag skrev alldeles nyss nedan! Jag berättade ju om bygget som jag håller på med!
Ska berätta ifrån början!
Jag jobbar ju på "bygge" som sagt! I fredags så slogs sista spiken i altanen som håller på att byggas och precis när den var klar så "bröt" solen igenom ifrån en klar himmel!
Det blev så underbart så det går inte med ord att beskriva! Det blev så skönt, varmt och härligt att jag gjorde en "Ernst" jag tog av mig mina varma byggskyddsskor och satt där och vickade på tårna och drack kaffe och åt kubb! (Tack mina norrländska byggjobbarkompisar för ni tog med färska mandelkubbar till mig)
Jag vet inte hur jag ska förklara mig och det som plötsligt hände!
Ni vet ju Kära Läsare att ni är inte bara inne på en Vikingablogg det är ju även en "konstblogg" av rang också! Själv är jag en "konstnär inklämd i ett par byggskor"!
Ja, till saken, solen sken och jag tog som sagt av mig både strumpor och skor. Brevid mig så stod de lasyrburkar som jag använt till ett av barnrummen i huset, Dottern gillar visst "regnbågar" så jag har laserat ett furugolv i olika färger!
Ja, som sagt, vet inte vad som tog åt mig, helt plötsligt så hade jag "laserat mina tår"!
Det kändes så "rätt" när jag satt där på altanen i solen och njöt, såg ut över havet, drack kaffe och käkade färsk mandelkubb!
Nu när jag sitter och bloggar och tittar ner ifrån Laptopen ner mellan mina ben så ser jag mina färgglada tår och undrar: "-Hur i helvete tänkte jag där?"
Sedan skriver jag en "kommentar" hos en bloggkompis om ett minne jag hade ifrån min tid då jag jobbade på ett av Stockholms Sjukhus Röntgen Avdelningar! Vi fick in en mycket "känd människa" som skadat sig vid "lek", han hade grönlackade tånaglar samt gröna frotétrosor på sig!
Tror ni han blev bemött med full respekt? Nej, knappast! Det är då jag får den där "isande känslan" av rädsla, hoppas verkligen inte jag hamnar akut på sjukhus akut nu och att någon ser mina färgglada tår, ingen kommer att ta mig på "allvar inte"!
Men ni Mina Underbara BloggVänner förstår mig "en inklämd och oförlöst konstnärsjäl" där skaparlusten tar sig lite annorlunda uttryck?
Ha det bara Bäst!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
PS: Glöm inte "100 miljonersklubben nedan"!

10 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så du har jobbat på Röntgen, det låter spännande. Och extra kul med såna patienter. Tårna på din bild är lite färgglada, men pigga. Är lite trög så här tidigt en söndag, sitter och lurar på din kommentar.
Ha det
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Jag tycker det känns som en typisk vårglädjereaktion:))) Inte lätt att stå emot den bubblande entusiasmen man får av sol o värme! Fast...hur länge sitter lasyrfärg??! Tror oavsett att ett akutbesök med dina fötter skulle mottas med större respekt än om du kom in i gröna frottétrosor o gröna tånaglar;) DET lät faktiskt inte som en vårreaktion utan lite....halvsjukt! Om du frågar mej:)
Ha en färgglad dag o ut o vinka med tårna!
Kram Cilla

Osloskånskan sa...

Gör en header av den här bilden! Underbar!

imse sa...

Du milde! Hoppas ingen har transporterat in dig till psyket.

Västgötskan sa...

Ha ha! Jag tror jag överlever ett par färgglada tår, hör du.

Däremot kan jag väl inte tala för hela svenska folket, inkl. sjukhuspersonal. Vem vet, du kanske "gör" deras dag! :-D

Mollamaja sa...

Alla har vi våra sätt. När kreativiteten, eller galenskapen-vem vet-inte känner gränser känns livet som bäst tycker jag. Jätteskön önskar jag dig, Stor Kram!

Tigris Predikantan sa...

Ja ... men, det är ju vår!
:)

Photo by Maria sa...

Hoppas du kunnat håla dig ifrån akuten nu då ;-) Om inget annat så är det ju alltid trevligt att kunna bjuda på ett sratt och det kanske de kan behöva som jobbar på Akuten..

Håller med dig om det du skrev i min blogg, att man behöver det här..
Men inte just nu när vi snart skall åka ;-)

Jag hänger med!! Vi tar din husbil och far ner till Thailand och hämtar upp min svåger med familj.. När vi kommer fram är de antagligen redan hemma men vad fasen, några soldagar i Thailand hade jag inte tackat nej till :-)

Ha en bra fortsatt söndag..

Kram Mia

Cecilia sa...

De färgglada tårna kräver sin respekt eller hur.

Jo tack lite isländsk aska står högst på önskelistan. Man kan göra fina glasyrer av träaska. Tänk då att bränna vulkanisk aska full men metaller från jordens inre.

Ha det bra

Laila sa...

Visst kan en vikiing ha snygga fötter. Det gör livet så mycket lättare. ;-)

Kör hårt!